שתף קטע נבחר

 

שוב: פולארד הפסיד במאבק על תנאי שחרורו

המרגל הישראלי ששוחרר אשתקד לאחר 30 שנים בכלא הפסיד בפעם השנייה בערעור שהגיש נגד התנאים המגבילים שהוטלו עליו לאחר שחרורו מהכלא. בערעור טען עורך דינו: "המידע ישן עד כדי גיחוך"

 

פולארד בניו יורק לאחר שחרורו

פולארד בניו יורק לאחר שחרורו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בית המשפט בניו יורק קבע אמש (ה') כי לא ישונו התנאים המגבילים שהוטלו על המרגל הישראלי ג'ונתן פולארד, שערער נגד המגבלות נגדו. זו הפעם השנייה שפולארד מפסיד בבקשה שהגיש נגד המגבלות. הוא ערער גם יום לאחר שחרורו מהכלא בנובמבר 2015.

 

לפני כשבועיים הגיש פולארד עתירה בדרישה לבטל את התנאים המגבילים שהוטלו עליו עם שחרורו מהכלא האמריקני בנובמבר 2015. עורך דינו, אליוט לאוור, טען בבית המשפט הפדרלי המחוזי בניו יורק כי ועדת השחרורים כפתה על פולארד תנאים שרירותיים, בהם דרישה כי יענוד אזיק אלקטרוני וכי המחשב המשמש אותו לעבודה יהיה תחת מעקב הרשויות.

פולארד ורעייתו אסתר בדיון הקודם  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פולארד ורעייתו אסתר בדיון הקודם (צילום: רויטרס)

התנאים הללו מתבססים בחלקם על הנימוק כי פולארד יכול עדיין לחשוף סודות מדינה. לאואר טען כי לא יעלה על הדעת שפולארד יוכל לזכור מידע מסווג מלפני יותר מ-30 שנה. "המידע ישן עד כדי גיחוך, וזה סוג של מידע שאף אדם לא יכול להיזכר בו באופן סביר", טען לאואר בפני השופטת קתרין פורסט. לאואר הוסיף כי המעקב על מחשבו של פולארד מונע ממנו להתקבל לעבודה בבית השקעות.

 

מנגד, התביעה הפנתה את השופטת למכתב של ראש המודיעין הלאומי האמריקני, ג'יימס קלפאר, שלפיו המסמכים שלהם פולארד היה חשוף עדיין מסווגים ברמת "סודי ביותר" ו"סודי". נציגת התביעה, עורכת הדין רבקה סול טיניו, טענה כי הדלפה של מסמכים נוספים תגרום גם כעת לנזק לביטחון הלאומי של ארצות הברית.

 

פולארד נעצר ב-21 בנובמבר 1985 בצאתו משגרירות ישראל בוושינגטון, שם ביקש מקלט מדיני ונדחה. מתוקף תפקידו כמנתח חומרי גלם מודיעיניים נחשף פולארד למידע מסווג שהיה קשור בישראל. בראשית 1984 פנה פולארד לאביאם סלע, אלוף משנה בחיל האוויר הישראלי, ששהה בארצות הברית בחופשת לימודים, והציע את שירותיו.

 

בשנים 1985-1984 העביר פולארד מאות אלפי מסמכים לידי סלע, וזה מסר אותם למחלקת ביון מיוחדת בלשכה לקשרי מדע (לק"ם) של משרד הביטחון – גוף עלום שבראשו עמד רפי איתן. העסקתו של פולארד נעשתה מאחורי גבם של שרי הביטחון יצחק רבין ומשה ארנס. בעוד פולארד טען שפעל מתוך רצון להגן על קיומה של ישראל – האמריקנים טענו שפעל מבצע כסף ואף העביר מידע למדינות נוספות. הוא הודה והורשע בריגול עבור מדינה ידידותית ללא כוונה לגרום נזק לארצות הברית ובית המשפט גזר עליו מאסר עולם. בנובמבר האחרון שוחרר לאחר כ-30 שנות מאסר.


פורסם לראשונה 11/08/2016 23:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים