שתף קטע נבחר
 

מיכל אנסקי: "הסיבה שהתחלתי לאכול כשר לפי ההלכה"

גורו האוכל מיכל אנסקי מגלה כאן לראשונה שהיא סובלת ממחלת מעיים כרונית ומתמודדת איתה דווקא על ידי תזונה כשרה לפי כל כללי ההלכה. ומה אומרים מומחי "זמנים בריאים"?

מי אני:

"יזמית שוק הנמל ושוק צפון בתל־אביב, גסטרונומית, שופטת בתוכנית בישול, בעלים בחברת 'למון גורו' לנסיעות בוטיק, פרזנטורית של יבואני כלי מטבח טפאל. בת 35, אמא לדניאלה (5), בזוגיות. גרה בתל־אביב. גובה 1.77 מ', שוקלת 58 ק"ג".

 

יום העבודה שלי:

"יש לי דברים שאני צריכה לעשות באופן קבוע, כמו לקחת את הבת שלי לגן ולעבור בשווקים. מלבד זה, כל יום מלא בהפתעות. יש לי פגישות שקשורות לתחום האוכל עם אנשי עסקים בתחומי הייטק, טכנולוגיה ונדל"ן. בממוצע יש לי לפחות חמש פגישות ביום, אין לי רגע דל. אני נפגשת בשווקים שלי, כך שתוך כדי הפגישות העסקיות אני גם עוסקת בפיקוח ובפיתוח.

 

"פעם בחודש אני נוסעת עם 'למון גורו' לחו"ל, ולאחרונה חזרתי ממסע שנקרא 'מלכות השוק', עם מלכות המדבר, לגיאורגיה, שם טיילנו בשוקי אוכל וכלים ובשוקי יד שנייה. לפני כן הייתי במסע קולינרי באיטליה. אני עובדת על מיליון פרויקטים במקביל: בשנה הבאה אני פותחת שוק כשר בירושלים, הראשון בארץ, ועובדת גם על פרויקט דומה בניו־יורק.

 

"הימים שלי עמוסים, מגוונים וכיפיים, כל הזמן אני עסוקה בעבודה שהיא גם מזון לנשמה. אני במשמורת משותפת, ובימים שדניאלה נמצאת איתי אני אוספת אותה בשתיים וחצי ואנחנו נורא אקטיביות - עושות פעילות של יצירה, הולכות למוזיאון תל־אביב, שוחות בבריכה. לא יושבות בבית ולא רואות טלוויזיה".

  

צפו במיכל אנסקי מכינה שייק בריאות:

 

 

התזונה שלי:

"יש לי לא מעט בעיות עיכול, אני סובלת מריפלוקס, וממש עכשיו אובחנתי כבעלת קוליטיס כרוני. אני עוד לא מעכלת את זה. אני כל יום פותחת עם כדור, וכמישהי שחייה עוסקים באוכל זה לא קל לי. באוקטובר לפני שנה התחלתי לאכול לפי ההלכה, כשר, וגיליתי שיש לי פחות בלגן בבטן.

 

"יש תחושה של קלות, של מידתיות, הכללים של ההלכה עוזרים לאיכות החיים שלי. כיום אני במצב שאני בודקת מול מה אני עומדת, כי נקלעתי לעולם חדש ולא מוכר. אני לומדת מה מותר לי ומה אסור לי, מרגישה צורך לשתף את זה כאן לראשונה, כי זה חדש לי.

 

"מדי בוקר אני נוטלת B12 אורגני, שאפשר להשיג בטיפות מתחת ללשון. זה עושה מצב רוח טוב ושיער מדהים. אני משתדלת עד כמה שאני יכולה לשמור על תזונה מאוזנת. לפני אימון אני שותה קפה ממקינטה, פריכית עם טחינה גולמית ודבש. אחרי אימון מקפידה לאכול חלבונים טהורים, כמו חביתה עם שני חלבונים וכף קוואקר. בצהריים אני אוכלת בשווקים, ובלי עין הרע יש לי תיאבון גדול.

 

"אני אוכלת מרקים גם בקיץ, בדרך כלל מרק ראמן. אני אוהבת דברים חמים. ארוחות ערב אני משתדלת לאכול בבית, והתנועה הראשונה שלי במטבח זה להדליק סיר מלא מים בפסטה. במהלך היום אני ממלאה את הסלסילה על האופניים בירקות, ובערב אני אוכלת צמחוני. פעם הייתי אוכלת בשר בערב ונרדמת טוב וזה התהפך, ועכשיו אני מעדיפה דגים. אני מקשיבה לגוף שלי, הוא יודע מה הוא צריך. אני אוהבת תבשילי ירקות וקטניות, או סתם לחם עם גבינה לבנה וזיתים דפוקים וחביתה. אני מבשלת המון אצל חברים או אצלי בבית, לפעמים יוצאת למסעדות.

 

"אני משתמשת בחמאה ובפרמזן, אוכלת גם יוגורט ושמנת חמוצה, אבל מלבד זה לא צורכת כמעט מוצרי חלב. כשמתחשק לי חלב, אני שותה אורגני. אין לי במקרר משקאות ממותקים, המשקה היחידי שהוא לא מים זה יין או בירה. חינכתי את הבת שלי לשתות מים כשהיא צמאה. אני לא מכינה מנות מיוחדות בשבילה, וגם כשבאים חברים מהגן אני עושה אוכל שווה לכולנו. אני יוצאת חוצץ נגד מנות ילדים. כל ילד יכול ללמוד לאכול הכל. הרבה תלוי בחינוך ובעקשנות, ולערב אותם בבישול".

  

כושר:

"אני מתעוררת בשבע וחצי, מתלבשת בבגדי ספורט, לוקחת את הבת לגן ומשם יוצאת לרוץ 8־10 ק"מ בפארק. בחום הזה אני מעדיפה לרוץ בחדר הכושר של הילטון. אני רצה יותר מהר ויותר זמן מאז שיש לי שעון דופק, כי באופי שלי אני תחרותית. אני כל הזמן מנצחת את עצמי, שוברת לעצמי שיאים, מתלהבת כמו ילדה קטנה. אני משתדלת לרוץ פעמיים בשבוע, בדרך כלל זה קורה פעם אחת מחוסר זמן.

 

"אני כל הזמן על אופניים, רוכבת משוק צפון ברמת החיל לשוק הנמל בנמל תל־אביב. בנוסף, אני עושה TRX פעמיים בשבוע עם מאמן כושר. השגרה משתנה כשאני ביום צילום או בחו"ל, אבל אני תמיד לוקחת איתי נעלי ריצה, בגדי ריצה, את השעון ואוזניות. כשיש כמה ימים ברצף שלא עשיתי כלום, אני מתמלאת רגשות אשם ומצב רוח רע".

  

טיפוח:

"יש לי אינספור מוצרים להסרת איפור, ולפני השינה אני מסירה טוב את האיפור. אני לא נוטה ללכת עם מייקאפ ביומיום, רק מסקרה ועיפרון לגבות. מקפידה למרוח קרם לילה וקרם יום, אבל לא מורחת קרם הגנה מהשמש, למרות שאני יודעת שאני צריכה. אני מסדרת ציפורניים, אוהבת ג'ל, ואחת לכמה זמן אני נותנת לציפורניים להתחדש בלי לק. בן הזוג שלי הכי אוהב את התקופה הזאת. הייתי במיקונוס בלי לק, בלי איפור, בלי פן לשיער, ואני לא חושבת שבחיים שלי קיבלתי כל כך הרבה מחמאות על המראה הטבעי שלי".

 

לנפש:

"אני הולכת למטפלת פעם בשבוע. בחצי השעה הראשונה יש שיחה ואחר כך דיקור. היא בכלל תזונאית קלינית, אז יש לי הכל מהכל. היא הגורו שלי. כשאני בלחץ, אני מחבקת את הבת שלי, או רוכבת על אופניים עם מוזיקה באוזניים. אני לא מתעצבנת מהר, אני בנאדם רגוע וקולי, יש לי ביטחון עצמי שהגיע רק בשנה האחרונה, כי החלפתי עור. בהרבה מובנים נכוויתי והחלמתי, והעור החדש שיש לי הוא חזק וגמיש, עמיד ורגיש. אני מרגישה חזקה מתמיד. התגברות על כל דבר בחיים, החל מתשוקה לאכול אויסטרים וכלה בבגידה באמון, היא הדבר הכי חשוב בנפש האנושית, היא נותנת חופש. ברגע שאני מתגברת על משהו, יש לי חופש אדיר. הייתה לי שנה עסקית לא קלה, אולי הקשה בחיי, אבל לפעמים הלב נשבר במקום הנכון, ומתוך השבר צמחתי".

 

 

שורה תחתונה:

"אני עומדת על הרגליים, וכשאני שמה יד על החזה יש לי סוסים דוהרים. אני מרגישה חזקה, רגישה ושמחה יותר".

 

מרגישה חזקה מתמיד. מיכל אנסקי (צילום: רמי זרנגר) (צילום: רמי זרנגר)
מרגישה חזקה מתמיד. מיכל אנסקי(צילום: רמי זרנגר)

 

מה אומרים המומחים?

 

רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט:

"מחלת הקוליטיס שאובחנה אצל מיכל היא מחלת מעי דלקתית. בתקופות של התפרצות הדלקת יש הנחיות תזונתיות מותאמות לשיפור התסמינים, כמו צריכה של מזון דל שומן, מזון דל סיבים, ועוד. הנושא הזה חדש עבור מיכל, והיא צריכה לקבל ייעוץ תזונה מדיאטנית קלינית שמתמחה בנושא.

 

"מיכל החלה לשמור על כשרות והיא חשה שזה טוב לגופה. בהלכה יש הרבה המלצות תזונתיות שהוכחו גם במחקר המדעי. ההפרדה של חלב ובשר נכונה בהיבט התזונתי, שכן הסידן והברזל ייספגו טוב יתר אם לא ייצרכו באותו הזמן. למערכת עיכול בריאה אין בעיה לעכל את שני המאכלים ביחד.

 

"מיכל שומרת על אורח חיים בריא, המשלב פעילות גופנית קבועה ותזונה נבונה. היא קשובה לגופה, אוכלת מגוון ומאוזן לאורך היום ומקפידה לשתות בעיקר מים. היא מקפידה על מזון טרי שהיא אוספת בכל יום.

 

"היא לא מרבה בצריכת בשר וחלב, אך נראה שהחלבונים שהיא צורכת ממקורות אחרים (דגים, ביצים, קטניות) מספקים את הכמות היומית המומלצת. מתוך מגוון מוצרי החלב, היא בוחרת דווקא את השמנים שבהם: חמאה, פרמזן, שמנת. אלו יכילו יותר שומן רווי ופחות סידן, ולכן מוטב לבחור את מוצרי החלב הרזים יותר. מיכל נוטלת מדי יום B12 אורגני. כל עוד היא צורכת מאכלים מן החי, אין המלצה גורפת לתוסף ויטמין, אלא בהתאם לרמותיו בדם.

 

לפני אימון ריצה מומלץ לצרוך ארוחה קלה שתספק אנרגיה זמינה לגוף, ומה שמיכל אוכלת הוא בסדר. בכל מקרה, היא יכולה לוותר על הטחינה, מכיוון שהיא לא תורמת לה כלום לריצה. לאחר הריצה רצוי לאכול כמות מספקת של חלבונים. ההמלצה למיכל, לאור משקלה, היא לצרוך 17 גרם חלבון אחרי אימון. 2 ביצים יספקו כמעט את הכמות הזו. החלבון המומלץ ביותר לאחר אימון, להתאוששות מיטבית של הגוף, הוא ממקור חלבי, ולכן אפשר לשלב בארוחה זו את היוגורט שהיא צורכת".

  

צחי נחום, מומחה לפיזיולוגיה של המאמץ ברשת "גו אקטיב":

"מיכל רצה בממוצע פעמיים בשבוע מרחק לא מבוטל. בנוסף, היא רוכבת על אופניים ומשפרת סיבולת לב־ריאה. מזג האוויר החם לא מאפשר לרוץ בחוץ בתקופה הזו, אלא אם עושים זאת מוקדם מאוד בבוקר, ולכן האופציה של לרוץ במכון היא חלופה נאותה ועדיפה. בסקירת הטרנדים לשנת 2016 בתעשיית הכושר זיהינו כי טכנולוגיה לבישה מעודדת פעילות גופנית - ועובדה שהיא ממריצה את עצמה בעזרת שעון דופק. זוהי דרך ניטור מצוינת למאמץ במהלך האימון. יש קשר בין הדופק לדרגת המאמץ, ורצוי לעבוד בדופק שהוא 70־80 אחוז מהיכולת המרבית. בנוסף לאימונים אירוביים מיכל דואגת לבצע תרגילי חיזוק וכוח באמצעות רצועות TRX, ואין מושלם מזה".

  

ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור:

"מיכל מקפידה על שגרת טיפוח בסיסית שהולמת את גילה הצעיר ואת הרצון לשמירה על מראה טבעי. עליה להכניס עוד כמה דברים קטנים אך משמעותיים לשגרה: דבר ראשון - קרם הגנה! מיכל מבלה חלק ניכר מהיום בחוץ, בשווקים, על אופניים, בפעילות ספורט ועם הילדה. נזקי השמש מצטברים בהדרגה עם השנים, והעור זוכר הכל. כמו כן, הגיע הזמן להוסיף לתכשירי ההזנה בערב רטין A כתכשיר מונע לנזקי הגיל. בהמשך כדאי לחשוב על פילינג עדין לחידוש וניקוי העור. ג'ל לציפורניים אכן פוגע בשלמות הציפורן, בייחוד הסרת הג'ל. טוב עושה מיכל כשהיא נותנת לציפורניים להתחדש ולהחלים מעת לעת".

  

צביה חי־אל, מנהלת "מעגלים", בית הספר לאימון והתפתחות אישית:

"שנה לא קלה בכלל עברה על מיכל, אפשר לומר אפילו שנה משברית. משברים מתאפיינים בלחץ נפשי ופיזי מתמשך, הם גובים מחיר חברתי, משפחתי, זוגי ובריאותי. משבר הוא צומת, שמאופיין בצורך לקבל החלטות משמעותיות בחיים. משבר הוא תמיד הזדמנות, אבל הדרך עד לתוצאה הסופית, שהיא היציאה ממנו, יכולה להיות קשה וארוכה. משברים מכניסים בנו ענווה וצניעות ומזכירים לנו שהחיים הם דבר שביר.

 

"זה בדיוק מה שעבר על מיכל השנה - עסק שהתרסק, מסעדה שנסגרה, זוגיות שעברה טלטלות והתייצבה בסופו של דבר, ובחודש האחרון גם גילוי של מחלה לא פשוטה. בהחלט לא תקופה קלה. עם זאת, נראה שמיכל מתחזקת, ממשיכה הלאה, מרכזת את כוחותיה בפרויקטים שונים וממשיכה לדהור. היא לרגע לא נתנה לאף אחד מהאירועים להוריד אותה מהשביל אשר היא הולכת בו, וזה מדהים. היא מנצלת כל הזדמנות שנקרית בדרכה על מנת לבטא את עצמה ואת הכישרונות והמתנות שניתנו לה, היא יודעת איך למנף אירועים קשים לאתגר ולנצח אותם.

 

"מיכל היא ווינרית אמיתית, אישה חזקה ומלאת עוצמה, אשר לא נותנת לדברים לשבור אותה, אלא רק לחזק אותה. הייתי ממליצה לה לזכור כל הזמן מה לימד אותה המשבר ולנסות להימנע מאותן טעויות שהביאו אותה למקום הזה, ולהתמקד בכוחות ובעוצמות שלה". •




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רמי זרנגר
מיכל אנסקי. מתמודדת עם קוליטיס כרוני
צילום: רמי זרנגר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים