הנשק של חיזבאללה: "הקומפרסור מטיל אימה"
"מפעילים קומפרסור על הגבול, והישראלים בורחים", לגלג נסראללה בנאומו - והגולשים בלבנון לא נשארו אדישים. "הקומפרסור הוא הנשק האסטרטגי של תושבי דרום לבנון, הבהלה הבאה של הישראלים", ציטטו ב"אל-מיאדין"
נאומו של מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, במהלך עצרת ההמונים אתמול בבינת ג'ביל במלאות עשור למלחמת לבנון השנייה, לא כלל איומים חדשים שטרם שמענו בעבר. לעומת זאת, ברשתות החברתיות חגגו תומכי הארגון על אחת מאמירותיו של נסראללה, לפיה יש פחד בצד הישראלי של הגבול לעומת הביטחון והשלווה בכפרים בדרום לבנון. הדברים נאמרו בצל מעורבותו העמוקה של חיזבאללה במלחמה בסוריה ובמסגרת המלחמה הפסיכולוגית של הארגון.
"בישראל חוששים מפלישה לגליל. ביישובי הגבול הולכים לישון מוקדם, אצלנו מבלים עד לפנות בוקר. אם מישהו יוצא ולוקח קומפרסור על הגבול או קצת לפני הגבול ומתחיל לעבוד עליו, אתם תראו שבהתנחלויות הקרובות בורחים", אמר נסראללה ברברבנות ובלעג ואף הדגים: "קומפרסור כזה שחופר. אני לא רוצה להגזים ולדבר על מישהו שדופק בפטיש על הגבול". לאחר מכן ציין כי "כאשר מגיעות שיירות צבאיות ישראליות ועומדות על רצועת הגבול, האנשים אצלנו לא מתעניינים בהן".
האמירה הזו הספיקה כדי לעורר פרץ של תגובות ברשתות החברתיות שהשתעשעו מאמירתו של נסראללה. באתר החדשות של רשת "אל-מיאדין" המזוהה עם חיזבאללה, אספו כמה מהתגובות ברשתות החברתיות שדיברו על כך ש"הקומפרסור הפך לנשק אסטרטגי עבור התושבים בדרום לבנון". גולש אחר כתב: "הקומפרסור, הבהלה הבאה שלהם". באותן תגובות גם הועלתה תמונה של קומפרסור עם הכיתוב: "הקומפרסור מטיל אימה על הישראלים".
הפרק האחרון של "2006"
במקביל, אתמול שידרה רשת "אל-מיאדין" את הפרק האחרון בסדרה התיעודית "2006". הפרק הוקדש לתקופה שאחרי מלחמת לבנון השנייה, עד לעסקת חילופי השבויים שבמסגרתה הוחזרו לישראל גופותיהם של החיילים אהוד גולדווסר ואלדד רגב ז"ל. בפרק זה התראיינו גורמים ישראליים ובהם שרת החוץ לשעבר ח"כ ציפי לבני וראש אמ"ן לשעבר עמוס ידלין, וכן הניצול מתקרית החטיפה תומר וינברג, גורמים בצלב האדום, אנשים בצוות התיווך הגרמני והממונה על יחידות התיאום והקישור בחיזבאללה, ופיק ספא.
הפרק עצמו הראה את השתלשלות האירועים בהתאם
לנרטיב של חיזבאללה, לפיו ישראל נענתה לכל תנאיו אף שבהתחלה הראתה קשיות עורף, בייחוד בכל מה שקשור לשחרור של רוצח משפחת הרן, סמיר קונטאר. בפרק דובר על כך שבמהלך המשא ומתן הקימו שני הצדדים מעין ועדות או צוותים שנועדו להתחקות אחר גורלו של הנווט השבוי הנעדר רון ארד (מהצד של חיזבאללה), וארבעת הדיפלומטים האיראנים שנעלמו בלבנון בשנת 1982, מהצד של ישראל. בפרק לא נאמר מה העלו המאמצים של אותן ועדות.
לאורך כל הפרק התרברב ופיק ספא כי עד לרגע האחרון גם ישראל וגם המתווך הגרמני, גרהרד קונרד, לא ידעו מה עלה בגורלם של החיילים החטופים וכי הוא היה משוכנע עד לרגע האחרון שאחד מהם חי. בפרק הראו תמונות שטרם נראו בעבר של ספא יושב עם המתווך הגרמני באוהל ההמתנה בראס א-נאקורה (ראש הנקרה) דקות לפני הוצאתה לפועל של העסקה. לאחר מכן הוצגו קטעים שכבר שודרו בעבר ברשת "אל-מנאר" של ארגון חיזבאללה ושל רשת "אל-ג'זירה" שמתעדים את רגעי הוצאתה לפועל של העסקה.