אולימפיאדה? הברזילאים מעדיפים לצוד פוקימונים
"פוקימון גו", שהושק בברזיל רק יומיים לפני תחילת המשחקים האולימפים, מתחרה מול אירועי האולימפיאדה על תשומת לבם של צעירים במדינה ובינתיים מנצח במדד הפופולריות
עד שציד פוקימונים יהפוך לענף אולימפי רשמי, ה"פוקימון גו" יישאר אטרקטיבי יותר מהאולימפיאדה: כך לפחות מדווחים הצעירים בברזיל, שמעדיפים לבלות את זמנם בפארקים ברחבי ריו דה ז'ניירו בניסיון ללכוד פוקימונים, מאשר להגיע ולצפות באירועי האולימפיאדה הנוכחית. "הלכתי לצפות במשחק כדורגל בין נבחרת ברזיל לשבדיה, אבל ברגע שיצא פוקימון גו איבדתי עניין", סיפר הסטודנט לורדס דרמונד.
משחק המציאות הרבודה "פוקימון גו" הושק בברזיל רק יומיים לפני הפתיחה הרשמית של אולימפיאדת ריו 2016, וממש כפי שקרה ברחבי העולם - הפך להיסטריה מיידית. ספקית הסלולר השלישית בגודלה בברזיל מדווחת כי קרוב ל-2 מיליון מלקוחותיה הורידו את "פוקימון גו" באזור ריו דה ז'ניירו, וכי מרבית מהמשתמשים צדים פוקימונים בתוך או בקרבת מגרשים אולימפיים.
אבל לא רק הקהל הברזילאי מעדיף את פיקאצ'ו על פני מדליה אולימפית, גם הספורטאים המתחרים מודים כי הם מעבירים את הזמן הפנוי בין התחרויות, בין היתר בלכידת פוקימונים. הפנומן היפני קוהיי אוצ'ימורה, אלוף אולימפי פעמיים ברציפות במסגרת תחרות הקרב-רב אישי, הכוללת מספר תחרויות אתלטיקה שונות, הוא גם אלוף פוקימונים מושבע. מאז הגיע לכפר האולימפי בריו, הוא משחק ללא הרף ב"פוקימון גו", עד כדי כך שחשבון הטלפון שלו עמד על כ-5,000 דולרים בחיובים בינלאומיים.
ייתכן ש"פוקימון גו" היא אחת הסיבות המרכזיות לעובדה שהרבה פעמים אפשר לראות את הטריבונות הריקות במגרשים האולימפיים בריו. אולי קברניטי האולימפיאדה צריכים לשקול הקמת "חדרי כושר" - המכונים בהם מאמנים את הפוקימונים לקרב - בתוך האיצטדיונים השונים, וכך יוכלו למשוך קהל צעיר אל המשחקים.