סירב להעלות כלב נחיה למונית - ויפצה עיוורת באלפי שקלים
אורה דרשן הזמינה מונית ביום גשום כדי להגיע עם בנה הפעוט לרופא. הנהג לא הסכים להכניס את כלב הנחיה שלה לרכב. "הוא אמר שבגשם כזה הוא לא מעלה כלב לאוטו", סיפרה אורה. בית המשפט פסק לטובתה
בית משפט השלום בירושלים קיבל את תביעתה של אורה דרשן, עיוורת שביקשה להזמין מונית ביום גשום וסורבה. הנהג שהגיע למקום לא הסכים להסיע אותה עם כלב הנחיה שלה כי חשש שהכלב יגרום נזק לרכב.
בית המשפט קבע ביום חמישי כי הנהג הפר את הוראות חוק השוויון בכך שלא הסכים לתת שירות לדרשן בשל מוגבלותה וכלב הנחייה שלה. הנהג יפצה את דרשן בעשרת אלפים שקלים וישלם את הוצאות המשפט. בקביעת גובה הפיצוי התחשב בית המשפט בהתנצלותו של הנתבע סמוך לאחר האירוע.
בשיחה עם ynet סיפרה אורה שפסק הדין עוסק במקרה שהתרחש בירושלים בחורף 2012. אורה דרשן ובנה הפעוט בן השנתיים היו צריכים להגיע לרופא ילדים. "ציינתי שאני נעזרת בכלב נחיה, שלחו לנו מונית. ירדנו מהבית אני, אמא שלי וחברה שהייתה אצלנו. הייתי עם הילד שלי עלי ובמנשא ועם הכלב. ידעתי שזה לא יהיה קל לעלות למונית בגשם כזה. הנהג אמר - 'סליחה, אני מצטער אבל בגשם כזה אני לא מעלה כלב לאוטו. יש לי רכב ממש חדש. החברה שלי אמרה לו שהוא חייב להעלות את הכלב, שזה החוק. הוא פשוט לא הסכים".
"מאוד כעסתי עליו. לא הבנתי איך בן אדם יכול להיות ברכב חדש ולראות אותי בגשם עם תינוק ולברוח", מספרת דרשן. "אני מקווה מאוד שנהגי מוניות ילמדו מזה. אני חושבת שכל אחד צריך להבין שכלב נחיה הוא ממש העיניים של הבן אדם ואי אפשר לסרב לקחת נוסע בגלל שהוא נעזר בכלב".
על פי התביעה, שנוהלה על ידי עו"ד גילת בן-זקן (זיוי) מנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, סירובו של הנהג להעלות את הנוסעת העיוורת לרכב מהווה הפליה פסולה במתן שירות ציבורי המנוגדת להוראות חוק השוויון. בנציבות אומרים כי מלבד הפרת חוק השוויון הנהג גם עבר על חוק איסור הפליית עיוורים המלווים בכלבי נחיה.
אברמי טורם, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, אמר בתגובה לפסיקת בית המשפט: "פסק הדין מהווה אבן דרך חשובה במאבק לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות בכלל ולמיגור התופעה הפסולה של הפלייתם עיוורים המלווים בכלב נחיה בפרט. על כל נותן שירות לציבור, מוטלת אחריות לספק שירות גם לאנשים עם מוגבלות".