הפיתוח שיאפשר לחולי פרקינסון לכתוב ללא רעידות
בשורה לחולי הפרקינסון בארץ ובעולם: המצאה ישראלית מנטרלת את אפקט הרעד של המחלה על פעולות הכתיבה והרישום ומאפשרת לצורות ואותיות להירשם באופן חלק ומושלם ללא הפרעות. צפו בדיון באולפן
האורחים באולפן ynet הם אבי נידם, שעמד מאחורי הפרויקט במרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בישראל ודני, חולה פרקינסון כבר 5 שנים. הפרויקט, שהיה רעיון של נידם ופותח כחלק מתחרות שהתקיימה במיקרוסופט, כולל משטח מיוחד שרגיש למגע ומגיע עם עט ייעודית, שתפקידם להקל על חולי פרקינסון את מלאכת הכתיבה, הרישום והציור.
דני וחולי פרקינסון אחרים לקחו גם הם חלק פעיל בפיתוח המוצר. "התפקיד שלנו היה לתאר עבור אבי והצוות את המחלה על כל היבטיה וכל הרבדים שלה, כל התופעות והסימפטומים, ולהתרכז בסוגיית הרעד ובמשמעויות שלה בעת כתיבת מסמך או בזמן כתיבה על משטח", מתאר דני.
אבי, איך זה עובד?
"כשאדם עם פרקינסון מנסה לכתוב את האות A, היא מצטיירת בראשו כרגיל, כמו האות A, הבעיה מתחילה כשהוא מנסה לכתוב אותה על פני משטח או דף, ואז הרעד מפריע לשלמות של הצורה או האות. ההמצאה שלנו מנטרלת את הרעד ועוזרת לצורה המקורית להיווצר שלמה על הדף".
המוצר כבר נמכר?
"עדיין לא, מדובר באבטיפוס ועוד הדרך ארוכה. אבל יש התעניינות גדולה מאוד בעולם כי מעבר לשימוש המיידי שלו, הפיתוח יכול גם לבדוק יעילות של תרופות ולנטר את המחלה דרך האינדקציה של הרעד".