שתף קטע נבחר
 

הכי קרובה לפודיום / טור

פעמיים ברציפות החמיצה חנה מיננקו מדליה אולימפית, אבל אבינעם פורת חושב שהיא לא מתכוונת לוותר ותמשיך לרדוף אחר חלומה הגדול גם באולימפיאדת טוקיו 2020

קופצת המשולשת הכי חסרת מזל באולימפיאדות לונדון וריו קפצה כשצבעי הכחול-לבן מעטרים את שיערה. בשני ניסיונות עבור שתי מדינות, אוקראינה וישראל, הוחמצו או נחטפו ממנה שתי מדליות ארד אולימפיות. המוצא הישר מתבקש להחזיר לפחות אחת מהן לחנה מיננקו באולימפיאדת טוקיו 2020.

 

בלונדון הייתה זו בת ארצה לשעבר אולגה סלאדוחה ש"גנבה" לה את הארד בקפיצה השישית. בריו התעלתה במפתיע קופצת אלמונית, קטורה אורג'י (תוצאתה הקודמת 14.53) שהתעופפה לשיא אמריקאי, 14.71, יחד עם הבלחה של האלופה האולימפית היוצאת, אולגה ריפאקובה מקזחסטן – 14.74 מ'. שישה סנטימטרים ושני מקומות ניצבו בין מיננקו למדליית הארד.

 

אפילו השקיע בעיטורים כחול לבן לשיער (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אפילו השקיע בעיטורים כחול לבן לשיער(צילום: אורן אהרוני)

 

באופן אירוני אפשר להגיד שאולי הקפיצה המוצלחת של אורג'י הפכה את התסכול של מיננקו לפחות גרוע. פעמיים מקום רביעי באולימפיאדה עבור כל ספורטאי המשקיע ארבע שנים מחייו בשאיפה להגיע אל הפודיום, הן שיא התסכול.

 

ובכל זאת יש מקום להיות מעודדים מההופעה של מיננקו. בפעם המי יודע כמה התברר שמיננקו היא מתחרה של מאני-טיים. אחרי העונה החלשה שלה והמוקדמות המגומגמות שהחסירו יותר מפעימה (שתי פסילות),

היא ייצרה חמש קפיצות נקיות מתוך שש, אחוז גבוה עבורה, ובאחת ניתרה לתוצאה מצוינת של 14.68 מ' ושיפרה ב-43 ס"מ את הישג העונה שלה. למרות שדורגה רק חמישית, הוכיחה כי היא שייכת לצמרת העולמית. הישגה שווה להישג השיא של אתלט ישראלי באולימפיאדות, הקופץ לגובה קונסטנטין מאטוסביץ', שגם הוא התאמן אצל מאמנה הנוכחי אלכס מרמן.

 

למעשה, מיננקו התייצבה לגמר כשתוצאת השנה שלה מדרגת אותה רק במקום ה-11 מבין 12 קופצות. אלא שכפי שעשתה בשנה שעברה כשזכתה במדליית הכסף באליפות העולם, מיננקו הוכיחה שאצלה סטטיסטיקה לחוד ומציאות לחוד. מיננקו דילגה על מספר גדול של קופצות שהקדימו אותה סטטיסטית, כולל אלופת אירופה הטרייה, הפורטוגלית פטריסיה מאמונה שחטפה לה את הזהב בקפיצה האחרונה, איך לא, באמסטרדם. גם בריו שיפרה מאמונה את שיאה הלאומי, אבל היה זה ל-14.65, שלושה סנטימטרים פחות ממיננקו.

 

הישג השיא של מאטוסביץ' הושווה (צילום: יוסי רוט) (צילום: יוסי רוט)
הישג השיא של מאטוסביץ' הושווה(צילום: יוסי רוט)

 

מה קרה למיננקו במוקדמות שכמעט חיסל את עלייתה לגמר? "התרגשתי", אמרה בפנים סמוקות שהצביעו על מתח נפשי לא קטן. מתברר כי נוכח האהבה שבה התקבלה בישראל, היא הייתה נחושה מדי להחזיר לעם ולמוסדות על היחס החם. כשהופיעה בנבחרת אוקראינה, היא הייתה "עוד אתלטית טובה", בישראל חשה שהיא נוטלת על עצמה את כבוד הספורט הישראלי. סיפור אמיתי שכמעט עלה לה בתקלה.

 

מה תעשה מיננקו בשנים הקרובות? בינתיים היא אמורה להופיע עוד העונה לפחות בתחרות ליגת יהלום אחת. אחר כך היעדים שלה יהיו אותם יעדים, סביר שהתחרות בריו ותהפוכותיה, שיכנעו גם אותה כי גבול ה-15 מטר אינו חלום בלתי ניתן להשגה.

 

היריבות בטוקיו? מדליסטית הזהב הפנטסטית קתרין איברגואן הקולומביאנית תהיה בת 36, ומדליסטית הארד אולגה ריפאקובה בת 37. קשה להעריך אם יוכלו למשוך עד אז מבלי לרדת ביכולת, אבל הכל אפשרי במציאות שבה תוחלת הקריירה של ספורטאים ארוכה יותר.

 

איברגואן. תקפוץ ככה גם בגיל 36? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
איברגואן. תקפוץ ככה גם בגיל 36?(צילום: AFP)

 

בניגוד אליהן, ישנה הקופצת הוונצואלית הצעירה, יולימה רוחאס (20), שהפציעה העונה וזכתה במדליית כסף אולימפית עם 14.98 מ'. רוחאס מסתמנת כדבר הבא בקפיצה המשולשת לנשים ואולי גם מי שתשבור את שיא העולם בן 21 השנים של אינסה קראבץ האוקראינית. ייתכן ונלמד כי גם ההברקה של אורג'י האמריקאית לא הייתה מקרית.

 

כך או כך, אם מבחינה בריאותית הכל יילך כשורה, מיננקו תצא כבר בקרוב למסע ארוך אל עבר המדליות האבודות בטוקיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
חנה מיננקו
צילום: אורן אהרוני
מומלצים