"בגלל המחזור". שבחים לשחיינית ששברה טאבו
בישראל המרתוניסטית המניקה קיבלה נאצות, בסין שיבחו את פו יואנהוי שהתוודתה אחרי שנבחרתה סיימה רביעית: "המחזור הגיע אתמול, הרגשתי עייפה. אבל זה לא תירוץ". הכירו את השחיינית בת ה-20 שכבשה את סין
בזמן שבישראל מרתוניסטית שנאלצה להפסיק את הריצה המתישה בגלל שהיא עדיין מניקה זכתה לביקורות רבות ואף לנאצות - בסין דווקא נראים ניצנים של שינוי ביחס לספורטאיות. השחיינית הסינית פו יואנהוי קיבלה תשבחות במדינתה לאחר ששברה את הטאבו הנוגע לקבלת וסת במהלך תחרויות ספורטיביות.
פו, שהראיונות שלה אחרי המשחים בריו 2016 הפכו אותה לאייקון לאומי בסין, אמרה את הדברים לאחר שנבחרתה סיימה שלשום (יום א') במקום הרביעי במשחה השליחים. "אני לא חושבת שהופעתי מספיק טוב היום. אני מרגישה שאכזבתי את חברותיי לנבחרת", אמרה פו שנראתה סובלת מכאבים, בראיון לרשת הסינית CCTV ליד הבריכה.
בתשובה לשאלה אם היא סובלת מכאבי בטן, ענתה השחיינית בת ה-20 שהמחזור שלה החל אתמול. "זה בגלל שהמחזור שלי הגיע אתמול, אז אני ממש מרגישה עייפה. אבל זה לא תירוץ, לא שחיתי מספיק טוב". ברשתות החברתיות שיבחו הסינים את פו על כך ששברה את השתיקה בנוגע למחזור של ספורטאיות. רבים אף אמרו כי לא שיערו שאישה יכולה לשחות ברמה כה גבוהה בזמן המחזור. "אני ממש גאה בשחייה של פו בזמן שהייתה במחזור".
"זה יכול להשפיע על נשים, בטח אם יש כאבי מחזור", כתב גולש ברשת ווייבו, הטוויטר הסיני. "היא מרגישה אשמה שסין סיימה רביעית, אבל פו - אנחנו עדיין גאים בך". לפי ה"גרדיאן", הוסיף אחר: "זו תופעה פיזיולוגית רגילה, אז למה אנחנו לא מזכירים את זה? פו, את מדהימה".
בארצות הברית החלו נשים להשתמש בטמפונים כבר לפני 80 שנה. אבל החינוך המיני שכמעט ולא קיים בסין, לצד התנגדות תרבותית ארוכת שנים, הובילו לכך שרק שני אחוזים מהנשים בסין משתמשות בטמפונים, כך לפי מחקר שנערך לאחרונה. יצרנית הטמפונים הראשונה בסין תחל בקרוב למכור את מוצריה, והיעד הראשון במעלה שלהם הוא מרכזים ספורטיביים.
פו, שזכתה במדליית ארד ב-100 מטר גב, ידועה יותר כזו שכנראה לא ידעה שזכתה במדליה - עד שהבינה זאת בראיון בלתי-נשכח לאחר המשחה. היא נקודת אור באולימפיאדה מאכזבת יחסית של הסינים, שמדורגים רק במקום השלישי בטבלת המדליות עם 15 מדליות זהב, מתחת לציפיות הראשוניות.
ולא רק הראיונות הללו שלה הפכו לוויראליים. "אני משתמשת בכל האנרגיה המיסטית שלי", אמרה לתקשורת אחרי משחה מוצלח, ופצחה בשאגות אדירות. ההצלחות והראיונות הביאו לה מיליוני עוקבים ברשתות החברתיות ומעמד של גיבורה לאומית בן-לילה.
מרק דרייר, מומחה לספורט סיני, אמר כי הפופולריות של פו היא שינוי מבורך מהאובססיה הסינית לזוכי מדליות זהב "רובוטיים". "היא כנראה קיבלה הכרה רבה יותר מכל יתר הזוכים הסיניים", אמר דרייר ל"גרדיאן". "אנשים מתעניינים יותר באישיות ובאינדיבידואל, במקום לומר - 'יש כאן 50 רובוטים סינים שזוכים במדליות עבור המדינה והמפלגה'".