שתף קטע נבחר
 

הריעו לריו: הכדורים של ברזיל

הכדור הוא עגול וגם האוכל: רגע לפני שהמשחקים האולימפיים מסתיימים וכדי שיהיה נשנוש ראוי לגמר בו מופיעה נבחרת ההתעמלות האמנותית הישראלית, רותי קינן מזמינה אתכם להכין כדורי גבינה וכדורי שוקולד במתכונת הברזילאית - שהיא גם ללא גלוטן - ומוסיפה גם סלסה חריפה

אין ספק שבשבועות האחרונים הכדור היה בידיים של ברזיל - בכל מובן שתוכלו לחשוב עליו. בעוד העיניים נשואות כולן למגרשי הספורט של הארץ שבמרכז דגלה מתנוסס כדור - עמדתי במטבח הפרטי שלי וגלגלתי כדורים, ולא סתם, על פי מתכונים שלקוחים הישר ממטבחה של ארץ הסמבה.

כדורי גבינה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כדורי גבינה(צילום: ירון ברנר)
 

כדורי הגבינה, כך מתברר, הם מאושיות הקונדיטוריה הברזילאית. אלו למעשה לחמניות, המבוססות על קמח טפיוקה (שאפשר להשיג בקלות רבה בחנויות הטבע) והן נטולות גלוטן, למי שמעוניין. אנחנו אהבנו אותם במיוחד כליווי לקוקטיילים על בסיס קשאסה (טוב, אפשר גם וודקה ואפשר גם סתם יין צונן) ובתוספת סלסה פלפלים ברזילאית, שנהוג להגיש גם עם המאכל הלאומי, הפג'ואדה.

 

לכדורי הפאדג', הבריגדירוס, הנציגים הברזילאים האולטימטיביים במדור הממתקים, קשה למצוא הצדקה בריאותית מעודכנת, אבל הם פינוק שמצדיק את העבודה (הלא מסובכת) בהכנתם. אפשר למזער נזקים כשמגלגלים אותם לכדורים קטנים ביותר, בגודל סוכריות – טעמם העשיר מאפשר בהחלט הסתפק במועט.

 

טיפ לתהליכי הגלגול והכדרור: אני מעדיפה להשתמש בשלב העיצוב של הכדורים בכפפות חד פעמיות. גם בצק כדורי הגבינה וגם תערובת הפאדג' דביקים מאוד. קל יותר לגלגל את כדורי הגבינה בידיים או בכפפות מאובקות במעט קמח טפיוקה. ואת תערובת הפאדג' פשוט אי אפשר לגלגל בלי לשמן את הידיים (או הכפפות).

כדורי שוקולד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כדורי שוקולד(צילום: ירון ברנר)
 

אז כשברקע מהדהדות צהלות המנצחים ולצלילי ההמנונים וטקסי המדליות, אתם מוזמנים להרים את הכפפה ולהתחיל לגלגל.

 

כדורי גבינה ברזילאים (Pao de Queijo)

יופי של חטיף לצד משקאות חריפים ותחליף נהדר ונטול גלוטן ללחם או לחמניות, בכל הזדמנות. מומלץ להגיש סמוך ככל האפשר למועד ההכנה, אפילו בעודם חמימים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
המרכיבים (לכ-30 כדורים):

300 גר' קמח טפיוקה

1 כפית מלח

1/2 כפית אבקת אפייה

3/4 כוס חלב

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

50 גר' חמאה

2 ביצים

150 גר' גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הקמח, המלח ואבקת האפייה בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים קלות.
  2. בסיר קטן מחממים את החלב, השמן, המים והחמאה ובוחשים עד שהחמאה נמסה לגמרי והתערובת מגיעה לסף הרתיחה. יוצקים מיד על תערובת הקמח שבקערה ומפעילים את המיקסר. לשים 4-3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. מוסיפים את הביצים ולשים עד שהן נטמעות היטב בבצק, כדקה. מוסיפים את הגבינה ולשים עוד כמה שניות עד שהיא נטמעת בבצק. מניחים בצד לכ-30 דקות.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. בידיים מקומחות מעט בקמח טפיוקה צרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ בערך ומניחים על נייר האפייה. אופים כ-25 דקות או עד שהכדורים תפוחים וזהובים. מגישים אותם חמימים או פושרים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

כדורי פאדג' שוקולד (Brigadeiros)

ממתקים נהדרים שנשמרים כמה ימים כלי סגור במקרר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

המרכיבים (לכ-40 כדורים קטנים):

1 קופסה חלב מרוכז ממותק (כ-400 מ"ל)

1/3 כוס אבקת קקאו

25 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל

סוכריות שוקולד לטבילה

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את החלב המרוכז לסיר בינוני. מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב, עד שלא נותרים גושים.
  2. מניחים את הסיר על להבה בינונית, מוסיפים את החמאה ומבשלים את התערובת, תוך כדי בחישה מתמדת, כ-10 דקות או עד שהיא מסמיכה. בודקים את הסמיכות על ידי טפטוף מהתערובת על צלחת קרה: אם התערובת הקרה מתקשה למעין טופי יציב כשהיא מתקררת, אפשר להסיר מהאש. אם היא עדיין רכה מדי או נוזלית – ממשיכים לבשל עוד כמה דקות ובודקים שוב. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את התערובת לקערה רחב ושטוחה כדי שתצטנן במהירות. כשהיא מגיעה לחום החדר, צרים ממנה כדורים קטנטנים (כ-2 ס"מ) ומגלגלים אותם בסוכריות השוקולד. מניחים במנז'טים ושומרים במקרר.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

לא רק עם גבינה ושוקולד - אפשר גם לגלגל כדורי פיצה. צפו:

צילום ירון שרון

צילום ירון שרון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סלסה פלפלים

תערובת ססגונית ומענגת של פלפלים בשלל צבעים. אפשר לשלוט על דרגת החריפות עם כמות הפלפל החריף. עדיף להכין מראש, כדי להניח לפלפלים להתרכך מעט ולהתמזג עם יתר הטעמים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

המרכיבים:

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

1 פלפל צהוב

1 פלפל אדום חריף (או פחות, לפי הטעם)

2 בצלים

מלח, פלפל

מיץ מ-1/2 לימון

4 כפות שמן

2 כפות כוסברה קצוצה (לא הכרחי)

  

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות מאוד ומכניסים לקערה. מוסיפים את המלח, פלפל, מיץ הלימון והשמן ומערבבים.
  2. משהים במקרר למשך הלילה.
  3. לפני ההגשה, אפשר להוסיף כוסברה קצוצה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
כדורי גבינה עם סלסה
צילום: ירון ברנר
מומלצים