שתף קטע נבחר

 

ליצמן: "הנסיך היה חייב לדווח על הסלמונלה"

שר הבריאות תקף את הטענות על איפה ואיפה בהתייחסות ליוניליוור וטחינת הנסיך: "גזענות? שטויות". מנכ"ל משרדו: "אין עלייה בתחלואה בסלמונלה". עימות בוועדת הרווחה והבריאות: הח"כים נגד נציגת טחינת הנסיך

 

הדיון הסוער בוועדת הבריאות והרווחה    (צילום : ערוץ הכנסת)

הדיון הסוער בוועדת הבריאות והרווחה    (צילום : ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שר הבריאות יעקב ליצמן התייחס הבוקר (ג') בוועידת הרפואה העשירית בירושלים לסערת הסלמונלה, ולטענות שלפיהן בניגוד ליחס המקל שלו זכתה חברת יוניליוור אחרי שהחיידק התגלה במוצריה - חויב מפעל "טחינת הנסיך" בסגירה מיידית. "אנשים לא מבינים שיש תקן. יוניליוור לא היו חייבים לדווח על גילוי הסלמונלה אלא רק למנוע את יציאת המוצרים מהמפעל", אמר. "הנסיך היה חייב לדווח, אבל הוא לא דיווח למפעלים שהוא עבד איתם. זה עוול ובגלל זה משרד הבריאות הפסיק את הייצור הזה". ynet העביר את הוועידה בשידור החי.

 

על הטענות לגזענות על רקע העובדה שבעלי "טחינת הנסיך" הוא ערבי, אמר השר ליצמן: "שטויות. אני יושב עם המגזר הערבי ונותן להם מכל טוב, כי אם הם בריאים - זה טוב לנו".

 

מ"טחינת הנסיך" נמסר בתגובה לדברי השר: "אנו פועלים בשיתוף פעולה עם המשרד כדי לסיים את הליכי הבדיקות בימים הקרובים ולאפשר חזרה לשגרה. המפעל מבצע בדיקות שוטפות ועידכן את הלקוחות בכל שלב על ממצאי הבדיקות ואף סגר מיוזמתו את פס הייצור מרגע שנודע על האירוע מבלי לחכות להנחיות חיצוניות, ועידכן את העתונאים ואת הציבור".

 

במקביל מקיימת הבוקר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות דיון מיוחד שכותרתו - "הימצאות חיידק הסלמונלה במוצרי מזון המשווקים לציבור". נציגת הנסיך, עו"ד דפנה פישר, עורה סערה בדיון כשאמרה: "לנו אין לוביסטים כמו חברות אחרות".

 

ח"כ מאיר כהן ענה לה: "אני מבין שהלוביסטים אשמים בזה שיש לכם סלמונלה", וח"כ שולי מועלם הוסיפה: "אני מוחה על המשפט הזה, אנחנו לא עוסקים בלוביסטים, תתחילי עניינית". כשעו"ד פישר התעקשה שרק מוצרים תקינים יצאו ממפעל הנסיך, הופסקו דבריה בטענה שהיא לא אמינה. 

ליצמן עם הנשיא ריבלין בוועידת ישראל לרפואה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
ליצמן עם הנשיא ריבלין בוועידת ישראל לרפואה(צילום: אוהד צויגנברג)

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב אמר בפתח הדיון: "מכל הדברים שאנחנו אחראים עליהם, זה הנושא הכי מורכב ורגיש וגם זה שמדיר הכי הרבה שינה. החובה שלנו היא לשקף את מורכבות הנושא ולחשוב יחד איך אפשר לעשות את הדברים יותר טוב. כמו בכל דבר שאנחנו עוסקים בו - יש תקלות. אין אידיאלי בעולם שבו אנחנו נמצאים. יש לנו ניתוח תחלואת הסלמונלה בישראל וכשאנחנו בודקים את הנתונים לאורך זמן, אין נתונים חריגים בתחלואה".

 

הוא התייחס גם לייבוא ואמר: "חלק מהמאכלים מגיעים מחוץ לישראל והשליטה שלנו שם היא מוגבלת. אנחנו צריכים שמזון יגיע בעלויות סבירות, אבל מצד שני אנחנו לא מוכנים להתפשר על בריאות הציבור".

 

הדיון מתקיים לאחר ששלשום הודיע משרד הבריאות, לאחר שימוע ממושך, כי חברת "טחינת הנסיך" התנהלה בדרך רשלנית, לא אחראית, לא ראויה ולא מקצועית. בתום השימוע הוחלט לאסור בשלב זה על החברה לייצר ולשווק את מוצריה,

ומשרד הבריאות חייב אותה להשמיד את המוצרים המזוהמים.

 

גורמים במשרד הבריאות אמרו שלא יהיה מנוס מהאפשרות להגיש תביעה נגד החברה. "זה מקרה חמור יותר מיוניליוור, שבו זליגת החומר המזוהם הגיעה למדפים כתוצאה מהתרשלות", אמר גורם במשרד. "במקרה של טחינת הנסיך – ידעו בעלי המפעל על חומר הגלם המזוהם, מכיוון שהם קיבלו אותו חזרה לאחר בדיקות המעבדה של צבר ושטראוס, ובכל זאת שיווקו אותו לסלטי שמיר".

 

פרשה זאת אירעה ימים ספורים לאחר שסלמונלה נמצאה בקורנפלקס תלמה של חברת יוניליוור. משטח של 240 אריזות נגועות בסלמונלה יצא מהמפעל לשופרסל ומשם לצרכנים. הזיהום אירע במפעל יוניליוור, והחברה ניסתה בתחילה להסתיר את הזיהום מהצרכנים. לאחר שהזיהום התגלה הכחישה יוניליוור כי מוצרים מזוהמים הגיעו לציבור, אך אז צרכנית גילתה בביתה מוצר מזוהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
טחינה הנסיך
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים