מנוקדת באהבה: חלה דלמטית
לא משנה אם אתם מעדיפים קודם לאכול את הווניל ולהשאיר את השוקולד לאחר-כך או להפך, שי-לי ליפא מציעה לכם ליהנות מכל העולמות עם מתכון סופר-דופר חמוד לחלה דלמטית
בימוי: נעה רוזנפלד (בימוי: נעה רוזנפלד)
חלה דלמטית
המרכיבים ( לתבנית אינגליש קייק בגודל 12X25 ס"מ):
1/2 שקית (25 גר') שמרים טריים, מפוררים
1/2 כוס (100 גר') סוכר
1 כוס (240 מ"ל) חלב חמים
31/2 כוסות (500 גר') קמח רגיל
1 ביצה
50 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
לתערובת הכהה:
2 כפות אבקת קקאו
1 כף חלב
לשימון:
תרסיס שמן בטעם חמאה
אופן ההכנה:
- ממיסים בקערת מיקסר עם וו לישה שמרים וסוכר בחלב החמים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עם וו לישה בעל מנוע חזק כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מוציאים 2/3 מהבצק לקערה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
- מוסיפים ל-1/3 הבצק שנותר בקערה אבקת קקאו וחלב. מערבלים עוד 2 דקות עד שנוצר בצק חום אחיד וחלק.
- מניחים בקערה שנייה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
- מתפיחים את שני סוגי הבצק כשעה עד שמכפילים את נפחם.
- מחלקים את הבצק הלבן ל-7 חלקים, ואת הבצק החום ל-7 חלקים.
- מרדדים כל חלק מהבצק הלבן לעלה מאורך בעובי 1/2 ס"מ.
- מגלגלים כל בצק חום לגליל דק.
- מניחים כל גליל חום על עלה בצק לבן ומגלגלים לגליל עבה.
- מניחים בתבנית משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהחלה זהובה מאוד.
- ממתינים כ-30 דקות ורק אז פורסים.
העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50
חלה דלמטית
צילום: נועם פריסמן
מומלצים