שתף קטע נבחר

 

מנוקדת באהבה: חלה דלמטית

לא משנה אם אתם מעדיפים קודם לאכול את הווניל ולהשאיר את השוקולד לאחר-כך או להפך, שי-לי ליפא מציעה לכם ליהנות מכל העולמות עם מתכון סופר-דופר חמוד לחלה דלמטית

בימוי: נעה רוזנפלד    (בימוי: נעה רוזנפלד)

בימוי: נעה רוזנפלד    (בימוי: נעה רוזנפלד)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חלה דלמטית

המרכיבים ( לתבנית אינגליש קייק בגודל 12X25 ס"מ):

1/2 שקית (25 גר') שמרים טריים, מפוררים

1/2 כוס (100 גר') סוכר

1 כוס (240 מ"ל) חלב חמים

31/2 כוסות (500 גר') קמח רגיל

1 ביצה

50 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

 

לתערובת הכהה:

2 כפות אבקת קקאו

1 כף חלב

 

לשימון:

תרסיס שמן בטעם חמאה

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים בקערת מיקסר עם וו לישה שמרים וסוכר בחלב החמים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עם וו לישה בעל מנוע חזק כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק.
  3. מוציאים 2/3 מהבצק לקערה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
  4. מוסיפים ל-1/3 הבצק שנותר בקערה אבקת קקאו וחלב. מערבלים עוד 2 דקות עד שנוצר בצק חום אחיד וחלק.
  5. מניחים בקערה שנייה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
  6. מתפיחים את שני סוגי הבצק כשעה עד שמכפילים את נפחם.
  7. מחלקים את הבצק הלבן ל-7 חלקים, ואת הבצק החום ל-7 חלקים.
  8. מרדדים כל חלק מהבצק הלבן לעלה מאורך בעובי 1/2 ס"מ.
  9. מגלגלים כל בצק חום לגליל דק.
  10. מניחים כל גליל חום על עלה בצק לבן ומגלגלים לגליל עבה.
  11. מניחים בתבנית משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.
  12. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  13. אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהחלה זהובה מאוד.
  14. ממתינים כ-30 דקות ורק אז פורסים.

 

העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
חלה דלמטית
צילום: נועם פריסמן
מומלצים