שתף קטע נבחר
 

תיעוד: מגשי סושי בחום הכבד

עוברת אורח תיעדה תא מטען של מכונית חונה בצהרי היום מחוץ לסניף "ג'ירף" ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, ובו מגשי סושי בדרכם ללקוחות. תגובת הרשת: "אנחנו יודעים היטב איך צריך לשמור על דגים ומה התנאים שהם צריכים ואנחנו פועלים בהתאם כל הזמן לפי ההוראות האלה"

מה עושים מגשי סושי בתא מטען של מכונית בצהרי היום, בחום היוקד של חודש אוגוסט? אשת התקשורת הדס סיני שאלה את עצמה את השאלה הזאת כשראתה ערימה של מגשים דחוסים בתוך תא מטען, לטענתה, במשך רבע שעה, מחוץ לסניף של מסעדת "ג'ירף" ברחוב מוניטיפיורי בתל אביב.

 (צילום: הדס סיני) (צילום: הדס סיני)
(צילום: הדס סיני)

"במקרה עברתי ברחוב וקלטתי תא מטען של מכונית פתוח, ומפוצץ במגשים של סושי תחת שמש אוגוסט של תל אביב", מספרת סיני. "הלכתי לפיצוציה, חזרתי למקום, ועדיין ראיתי את אותה סיטואציה בדיוק - מגשי סושי בתוך המכונית. התיישבתי בפינה וחיכיתי לראות כמה זמן יעבור עד שזה ייצא ללקוחות. בסוף סגרו את תא המטען, אבל גם אז עברו ועברו עוד דקות ארוכות עד שהתניעו אותה. כל הזמן הזה המגשים היו בתוך תא המטען".

 

סיני פנתה אל השליח, ולדבריה הוא ענה: "הכל בסדר, הנה אנחנו יוצאים". אבל סיני לא הסתפקה בכך, ופנתה גם למנהלת המשמרת בתוך הסניף.

 

"נכנסתי לסניף בשביל להגיד למנהלת הסניף שאולי היא לא ערה לזה אבל כבר רבע שעה זה יושב שם, והיא אמרה לי אני לא יודעת מה ההשפעה של השמש אבל אני בטוחה שהדגים בסדר גמור'.

 

"ראינו סרטונים שבהם מושיבים אנשים בתוך מכונית סגורה במשך 10 דקות, ואף אחד לא שרד את זה, אז מה עוד אפשר להגיד על דג בטמפרטורות כאלה? היו שם משהו כמו 8-10 מגשים, אולי כולם היו לאותה כתובת אבל הסיפור הזה ביאס אותי כי אני מאוד אוהבת סושי. החל מהיום אני לא יכולה יותר להזמין סושי במשלוח, אין סיכוי שאכניס את זה לפה".

 

סיני העלתה לחשבון הפייסבוק שלה פוסט, שזכה תוך שעות ספורות לעשרות שיתופים ברשת.

מתוך חשבון הפייסבוק של הדס סיני (צילום מסך)
מתוך חשבון הפייסבוק של הדס סיני(צילום מסך)
 

תגובת רימון בן יקיר, הבעלים של רשת "ג'ירף":

"הדס סיני הרי יודעת בעצמה שהרכב לא עמד שם 15 דקות אלא דקות ספורות מאוד, והם הוכנסו לרכב שהיה מצונן כהלכה. רק בגלל שזו הייתה הזמנה אישית של משלוח גדול לקחנו את זה באוטו ולא באופנוע, כפי שמקובל בעולם המשלוחים.

 

"אנחנו יודעים היטב איך צריך לשמור על דגים ומה התנאים שהם צריכים ואנחנו פועלים בהתאם כל הזמן לפי ההוראות האלה. מי שביצע את המשלוח זאת טלי בר מנהלת הרשת של 'ג'ירף' שעובדת אצלנו 14 שנה, ואיתה היא לא דיברה אלא עם אחת המנהלות של המסעדה שהייתה שם. לשווא היא הוציאה את דיבתנו רעה".

 

כעבור כמה שעות נמסרה תגובה נוספת מהרשת:

"בניגוד לטענות, המגשים המתינו על משטחי קרח וברכב ממוזג (מונע) כחמש דקות בלבד, בזמן שכל ההזמנה המוכנה הועמסה לרכב. בשל גודל ההזמנה דאגנו להעביר אותה בבטחה ברכב אל מספר יעדים, כולם במרחק של כחמש דקות נסיעה מהסניף האמור. הסושי הגיע ליעדו כשהוא טרי וטעים, כמו בכל המשלוחים שלנו. לרשת 'ג'ירף' מחויבות טוטאלית ללקוחות שלה ולאיכויות האוכל שאנחנו מגישים ושולחים, יש לנו ניסיון וידע שנצברו בשנות עבודה רבות ואנו מקפידים על איכות המזון ללא פשרות, בעבר, בהווה ובעתיד".

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הדס סיני
מה עושים מגשי סושי בתוך תא של מכונית חונה בחום היוקד?
צילום: הדס סיני
מומלצים