שתף קטע נבחר

 

סדקים במעצמה: סין מפשלת בטבלת המדליות

אם לא יהיו הפתעות, אולימפיאדת ריו תסתיים כגרועה ביותר של סין זה 20 שנה, ואפילו בריטניה - אוי ואבוי - תקדים אותה. בבייג'ינג מסבירים: דרום אמריקה זרה לנו, חוקים השתנו - וההשקעה לא כמו שהייתה לפני אולימפיאדת בייג'ינג. נקודת האור: "למדנו ליהנות מספורט ולא רק לחשוב על מדליות"

שורת הפסדים בענפי ספורט שבהם סין שלטה ללא עוררין בעבר גורמים בימים אלה למעצמה מהמזרח לדשדש במקום השלישי והלא מוכר בטבלת המדליות של אולימפיאדת ריו, ויש מי שמעריכים שהאולימפיאדה תסתיים עם מאזן המדליות הגרוע ביותר של סין מאז 1996. ספורטאים סינים נכשלו עד כה בניסיונם להגן על מדליות הזהב שלהם בכמה וכמה ענפים, מבדמינטון עד קפיצה למים, ומצאו עצמם מודחים בשלבים מוקדמים או נאלצים להסתפק במדליות כסף וארד. התוצאה: סין מדורגת אחרי ארה"ב ובריטניה.

 

"אתם צוחקים עליי? המדינה שמעולם לא סיימה מעל סין עומדת לעשות זאת", נכתב בחשבון הטוויטר באנגלית של סוכנות הידיעות הסינית הרשמית "שינהואה" בתחילת השבוע, לצד תמונה של טבלת המדליות. בינתיים נמחק הציוץ הזה.

ארד? זה הכול? סין רגילה להרבה יותר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ארד? זה הכול? סין רגילה להרבה יותר(צילום: EPA)

כשהאולימפיאדה בריו הגיעה למחצית הדרך היו באמתחתה של סין 13 מדליות זהב – הרבה פחות ממספר המדליות המוזהבות שהיו לה בלונדון לפני ארבע שנים. בינתיים גרפו הסינים כמה מדליות נוספות, וכעת עומד מאזנם על 51 בסך הכול – 17 זהב, 15 כסף ו-19 ארד. "כיוון שהסיכויים הגדולים ביותר של סין למדליות זהב היו בענפים ששוחקו בחצי הראשון של האולימפיאדה יהיה לה קשה להשיג יותר מ-25 מדליות זהב באולימפיאדה השנה – והמאזן שלה יהיה הגרוע ביותר בחמש האולימפיאדות האחרונות", נכתב ב-China News Service ביום ראשון השבוע.

 

סין שלחה לריו את המשלחת הגדולה ביותר שלה אי פעם – 416 ספורטאים. ב-1996 היא זכתה ב-16 מדליות זהב וב-2000 היא זכתה ב-28 כאלה. מאז אולימפיאדת 2004 היא סיימה את המשחקים האולימפיים תמיד במקום השני בטבלת המדליות, וב-2008, כשאירחה בעצמה את האולימפיאדה בבייג'ינג, היא הגיעה לשיא של 51 מדליות זהב – המספר הגדול ביותר שלה אי פעם.

 

אפילו השליטה בבדמינטון התערערה (צילום: AP) (צילום: AP)
אפילו השליטה בבדמינטון התערערה(צילום: AP)

אדי הדלק של אולימפיאדת בייג'ינג

האכזבות הסיניות בבייג'ינג החלו מהר מאוד – כבר ביום הראשון הצליחו האלופים האולימפיים לשעבר בקליעה דו לי ויי סילינג לזכות "רק" במדליות כסף וארד, והשחיין סון יאנג הגיע למקום השני בלבד בתחרות ל-400 מטר בסגנון חופשי ולא העפיל לגמר ה-1,500 מטר בסגנון חופשי. באולימפיאדת לונדון לפני ארבע שנים הוא היה האלוף האולימפי בשתי התחרויות האלה. בתחרות הקפיצה המסונכרנת למים מגובה שלושה מטרים שמה בריטניה קץ לשמונה שנות שלטון סיני, וסין הסתפקה במדליית הארד. גם השליטה של סין בבדמינטון התערערה – הזוגות המעורבים שלה והזוג הנשי שלה, שבא לתחרות כמדורג שני, הודחו.

 

בכירי רשויות הספורט בסין הזהירו לפני האולימפיאדה כי המשלחת האולימפית הסינית מתמודדת עם שלל קשיים, בהם חוסר ההיכרות עם דרום אמריקה ושינויים בחוקים בכמה ענפי ספורט. לטענתם גם להבדלים מימי ההכנות לאולימפיאדת בייג'ינג יש משקל: "אחרי שבייג'ינג נבחרה ב-2001 לארח את האולימפיאדה, סין השיקה תוכנית אימונים ארוכת טווח לקראת המשחקים", הסביר גאו ז'ידאן, ראש המנהל הכללי לספורט בסין, בשיחה עם סוכנות הידיעות "שינהואה" ביולי. "התוכנית נמשכת אבל היא אינה קפדנית כפי שהייתה אז. גם זה יהיה אתגר".

 

פו יואנהוי כבשה את הרשת

פו יואנהוי כבשה את הרשת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

התקשורת הממלכתית וגולשי אינטרנט בסין מתייחסים בעדינות לספורטאים, הגדלים מגיל צעיר במערכת ממשלתית קפדנית של בתי ספר לספורט. פרשנים רבים אמרו כי הנאה מספורט, ולא התמקדות אובססיבית בזכייה במדליות זהב, מקבלת מקום חשוב יותר ויותר בסין.

 

עובדה שמשקפת זאת היא ששחיינית שזכתה במדליית ארד, ולא אחד הזוכים ב-17 מדליות הזהב של סין עד כה, מסתמנת בינתיים ככוכבת הכי גדולה של סין באולימפיאדה. השחיינית, פו יואנהוי, הפכה לסנסציה ברשתות החברתיות הודות לריאיון מלא הומור, קלילות ואהבה שנתנה לצד הבריכה ושבו דיברה על שלל נושאים – מהמחזור החודשי שלה ועד בנים. היא כבר הוזמנה להופיע בשלל תוכניות אירוח

בטלוויזיה הסינית.

 

"העם הסיני התקדם – אנחנו לא צריכים מדליות זהב כדי להגביר את הביטחון העצמי שלנו ואנחנו כבר לא נוקטים יד קשה נגד הספורטאים שלנו", כתב גולש אחד ב"ווייבו", הרשת החברתית הסינית. "מה שאנחנו שואפים אליו עכשיו הוא הסטנדרט המוזהב שמשקפת פו יואנהוי בהומור ובתמימות שלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מדליית ארד סינית בריו. הסינים עדינים עם המשלחת
צילום: EPA
מומלצים