תתעוררו: משקאות וקוקטיילים לט"ו באב
שתיית משקאות משכרים עם בת או בן הזוג היא המתכון לזוגיות מוצלחת? אולי זה גם הסוד הגדול להעלאת מפלס החשק? שי שגב בדק איזה משקאות מעוררי חשק אפשר למצוא, ואלכסנדרה לוקש מחלקת ציונים לקוקטיילים. מה לא עושים בשביל ט"ו באב
צפו באלכסנדרה לוקש מדרגת קוקטיילים:
יין אולי ישמח לבב אנוש, אבל גם שאר המשקאות האלכוהולים עושים עבודה לא רעה בכלל. משקאות משכרים גורמים לנו לחייך יותר יפה, והצירוף של מזון, משקאות ופיתוי מלווה את האנושות מאז ומתמיד: חוה פיתתה את אדם בעזרת תפוח; יעל הרגה את סיסרא לאחר שהשקתה אותו בחלב; והמן ניסה לכבוש את אסתר בתום משתה בארמון.
אם כן, אלו משקאות אלכוהוליים נחשבים לרומנטיים? ניתן לסכם בשורה אחת: שמפניה בכלל, ורודה בפרט, יין רוזה, דאקירי פירות וכן משקאות על טהרת הליצ'י, פסיפלורה ודבש.
אבל למען הרחבת הלב, קבלו סקירה רומנטית על המשקאות האידיאליים לדייט הרומנטי בט"ו באב:
הג'נטלמן המתוק
ג'נטלמן ג'ק הוא משקה וויסקי המופק מתירס מתוק, עובר סינון דרך פחם עץ אדר (מייפל) לפני הכנסתו לחביות, וסינון נוסף טרם הכנסתו לבקבוק. התהליך הכפול מעדן את הוויסקי ומעניק לו איכויות חדשות וטעם חלק המזכירות מאוד דבש פרא, ווניל ופירות יבשים. הוא מתוק, אך צופן בחובו את חוזק וטעם הוויסקי הקשוח. מוזגים מנה קטנה ושותים מהר - טעם המתיקות ישכון בפיכם עוד דקות רבות,והרגשת חמימות תעטוף אתכם במהרה.ייבוא: חברת אקרמן.
מחיר: 190 ש"ח.
הברזילאית החושנית
אולימפיאדה וצפייה במשחקי הספורט לא נחשבים לפעילות רומנטית, אולם ברזיל נחשבת לאחת מן המדינות החושניות בעולם, שלא לדבר על שהשפהמחשמלת. ואם יש משקה ברזילאי שכדאי שיילגם בין השפתיים, זהו ליקר פסואה (פירוש המילה פסואה בפורטוגזית: תאווה). ליקר פרי התאווה נהנה מטעם מתקתק, אקזוטי ומעורר תשוקה, ואפשר לשתות אותו נקי או בממזג. דרך אגב, מחקרים מדעיים מוכיחים שהשפעתו מהירה יותר אצל הנשים, ואפילו האווירה הקרה ביותר תפשיר לאחר לגימת ליקר פסואה.
מחיר: 120 ש"ח.
פיל שיכור
הפולקלור הדרום אפריקני מייחס לפרי האמרולה תכונות של הגברת התשוקה המינית והפריון. פירותיו מאוד חביבים על הפילים בסוואנה, הנוהגים לחבוט עם מצחם על גזע העץ, להפיל את הפרי ולהתמסטל קלות. ליקר אמרולה מיוצר בסטלנבוש בדרום אפריקה, שם הפרי מקולף, נסחט, מותסס ואף שוהה שנתיים בחביות עץ. לבסוף מעורבב עם שמנת משובחת. לחובבי הטעם האגוזי, מומלץ לשתות נקי, בכוסית וויסקי עם קרח או בקוקטייל. ייבוא: הסקוטית מבית ישרקו.
מחיר: 79 ש"ח.
אתגר הקינמון
כנראה שזהו המשקה הכי לוהט בימים אלו במסיבות קולג' בארצות הברית. צעירות וצעירים מבצעים את אתגר הקינמון החריף עם משקה הפיירבול, מגניבים אותו לכוסית בירה, ובכלל משקה הכרחי במסיבות האחווה ובאירועים חברתיים. טעמו מזכיר כאילו בלענו כדור אש לוהט בגרון, והטעם נותר מבסיס הוויסקי הקנדי המשכר. זהירות: חריף, אבל מגניב ביותר. ייבוא: כספי משקאות.
מחיר: 99-119 ש"ח.
דור המייסדים
לאלו שמחפשים אחר הפראי והחזק, ראוי להשיר מבט לסקוטים, לאו דווקא לאלו שעוטים חצאית, אלא ליצרני הוויסקי סינגל מאלט הוותיקים. גלנליווט פאונדרס רזרב מצדיע לדור המייסדים, ומציג וויסקי חלק מאין כמותו, קרמי ומתקתק, כשברקע קליפות תפוז ואגסים, טופי ותפוחים. גם המארז סקסי, בצבע כחול ג'ורג'יאני רענן עם מראה קלאסי-עכשווי. ייבוא: טמפו.
מחיר: 172 ש"ח.
שוקולד ופירות יער
המרקיז דה סאד היה מכור אליו וגם נפוליאון. השוקולד פועל על המוח שלנו כמו סם, ולכן גם ממכר. אם משלבים זאת עם טעם פירות יער ארגמניים ובשילוב וודקה, משקה הסטולי בטעם זה מותיר את האוהבים עם זיכרון חלקלק, מעקצץ וגדוש חושניות. ייבוא: הכרם.
מחיר: 80 ש"ח.
שמפניה ורודה
טוב, אז אם נלך לפי המסורת והקיטש, אז כן - שמפניה ורודה עובדת. למה? כי ורוד תמיד היה צבע של זוגיות ורומנטיקה, ובועות עשירות בפחמן דו-חמצני מאטות את קצב זרימת החמצן בגוף, ואז האלכוהול נספג מהר במחזור הדם, משמע: עולה לראש. אבל כידוע, לא כולנו יכולים לרכוש שמפניה ורודה יוקרתית, אז אפשר למצוא מבעבע ורוד ואיכותי במחיר שווה לכל נשמה. המותג בלו נאן מגרמניה מופק בבועות עדינות וורודות, ומעניק בושמתיות רעננה וכיפית, והכי חשוב: מותיר טעם של אהבה. להגיש קר ולשתות ביחד. ייבוא: המגש שקד - חנויות דרך היין.
מחיר: 49 ש"ח.
ולסיכום, אם כל המשקאות הללו לא עוזרים לכם - תמיד אפשר ללכת על האופציה של פירות יבשים. הנה שני קוקטיילים שתוכלו להכין בעצמכם, עם המון אהבה וחשק:
ג'נגל בירד
המרכיבים:
2 אננס כתוש
30 מ"ל מיץ אננס
30 מ"ל מיץ לימון
15 מ"ל אורז'ה
15 מ"ל סירופ פסיפלורה
20 מ"ל מרטיני ביטר
60 מ"ל בקרדי 8
אופן ההכנה:
- משקשקים הכל יחד עם קרח גרוס.
- שופכים את המשקה לכוס טיקי.
- מקשטים בתפרחת נענע וציפור על מקל קינמון.
הולי גוואקמולי
המרכיבים:
2 כפיות ריבת עגבניות בייתית
חופן כוסברה
15 מ"ל מיץ אננס
30 מ"ל מיץ ליים
30 מ"ל טקילה הרדורה פלטה
30 מ"ל מזקל דל מגאי וידה
אופן ההכנה:
- משקשקים את המרכביבים עם קרח
- לאחר סינון כפול שופכים לכוס לואו בול עם קוביות קרח.
- מקשטים עם חופן כוסברה ועגבנית שרי בתוך סלסלת פיקניק קטנה.