שתף קטע נבחר
 

ט"ו באב: עלייה של 10% בייבוא תכשיטי הזהב

חג האהבה הוא הזדמנות מצויינת לבחון את היקפי סחר התכשיטים של ישראל. מנתוני משרד הכלכלה עולה: ייצוא התכשיטים עמד ב-2015 על יותר מ-350 מיליון דולר, בעוד שהיקף הייבוא היה 198 מיליון. במשרד טוענים כי חיבתם של הישראלים לתכשיטים גוברת עם עלייה של 6% בייבוא

לקראת ט"ו באב, חג האהבה, שחל השבוע, מינהל היהלומים, אבני החן והתכשיטים שבמשרד הכלכלה מפרסם את נתוני 2015 אודות ייצוא וייבוא התכשיטים לישראל. על פי הנתונים, ניתן למצוא תכשיטים ישראלים בכ-90 מדינות ברחבי העולם.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

עוד מספרים הנתונים כי היקף ייצוא התכשיטים מישראל עמד ב-2015 על יותר מ-350 מיליון דולר, בעוד היקף ייבוא התכשיטים לישראל עמד על כ-198 מיליון דולר. 

 (צילום: index open) (צילום: index open)
(צילום: index open)

היקף ייצוא תכשיטי הזהב נאמד בכ-192 מיליון דולר, כאשר ארה"ב היא יעד הייצוא הגדול ביותר בסך כ-65 מיליון דולר. עוד ברשימת הייצוא מופיעות שוויץ והונג קונג עם 31 מיליון דולר כל אחת, צרפת עם כ-18 מיליון דולר ורוסיה, שנכנסה בשנים האחרונות לזירה, עם 13 מיליון דולר. כמותן, גם צ'כיה, אוזבקיסטן, פנמה וקפריסין עם טווח ייצוא של 1.6-1 מיליון דולר.

 

בנוסף, גם תחום תכשיטי האופנה הישראלים מבוקש ברחבי העולם, והיקפו נאמד בכ-92 מיליון דולר. בדומה לזהב, גם פה ארה"ב מובילה כיעד הייצוא העיקריעם כ-31 מיליון דולר. מדינות נוספות שישראל מייצאת אליהן הן אוסטרליה עם 3.5 מיליון דולר, בריטניה עם 3.1 מיליון דולר וגרמניה עם 1.8 מיליון דולר.

 

הישראלים אוהבים להתכשט

במקביל, ייבוא התכשיטים לישראל נאמד, כאמור, על 198 מיליון דולר במהלך 2015. לפי חלוקת היקפי הייבוא לקטגוריות, נראה שהישראלים מעדיפים תכשיטי זהב יותר מכל שאר הקטגוריות עם 146 מיליון דולר. לעומתם היקף תכשיטי הכסף הסתכם בכ-27 מיליון דולר ותכשיטי האופנה עם כ-24 מיליון דולר.

 

טורקיה היא המובילה בייבוא תכשיטי זהב לישראל עם סך של כ-62 מיליון דולר, אחריה איטליה שמייבאת בהיקף של 54 מיליון דולר וארה"ב עם 3.6 מיליון דולר. בתחום תכשיטי האופנה, הישראלים מעדיפים את טעם המזרח, או שמא עלויות הייצור בהן זולות בהשוואה לשאר העולם. המייבאות הגדולות ביותר בתחום זהל הן סין עם ייבוא של 13.6 מיליון דולר והונג קונג עם 2.1 מיליון דולר.

 

הישגי היצירה הישראלית שומרים על מקומם

מנתוני המחצית הראשונה של 2016 עולה, כי חיבתם של הישראלים לתכשיטים גוברת עם עלייה של 6% בייבוא התכשיטים. עיקר העלייה היא בשוק תכשיטי הזהב - בעוד שבמחצית הראשונה של 2015 הסתכם ייבוא תכשיטי הזהב לישראל ב-75 מיליון דולר, במחצית הראשונה של 2016 הסתכם ייבוא זה ב-83 מיליון דולר - עלייה של כ-10%.

 

"למרות התחרות ההולכת וגוברת בעולם", אומרת רחל בצלאל, ראש ענף תכשיטים במינהל היהלומים, אבני החן והתכשיטים במשרד הכלכלה, "ישראל מצליחה לשמור על מיקומה ומעמדה במפת מרכזי התכשיטים בעולם.

 

"הנתונים המרשימים מעידים על הישגי היצירה הישראלית ועל ההערכה שהעולם רוחש לתכשיטים כחול-לבן. בתי הספר לעיצוב תכשיטים והתעשייה המקומית מצמיחים מידי שנה עשרות מעצבים שמובילים את שוק התכשיטנות העולמי בעיצובים מרהיבים וחדשניים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים