שתף קטע נבחר
 

7 דברים שמתרחשים כשאתם מאוהבים

מהאישונים ועד קצב הלב: למדע יש דרכים מעניינות להסביר מה תחושת ההתאהבות מעוררת אצלנו בגוף, ומדוע קשה מאוד שלא להתמכר אליה

בשיתוף אלפא

 

הייתי בדיוק ברכיבת אופניים בדרכי הביתה, והתקשיתי להסיר את החיוך המטופש שהשתלט לי על הפנים. רחוב אלנבי השיכור והמטונף של 4 לפנות בוקר נראה לי כמו דרך האבנים הצהובות, ואני הייתי דורותי, שבדיוק עזבה את ביתו של הקוסם והיא בדרכה הביתה, לקנזס. הייתי מאושרת באותו רגע מכושף, והאושר הזה ליווה אותי עוד ימים רבים אחרי כן. מה קרה שם באותה רכיבת אופניים שמחה וטובת לבב? לחוויה שעברתי קוראים התאהבות, ולמדע יש דרכים מעניינות להסביר מה ההתאהבות הזאת עושה לנו, ומדוע קשה מאוד שלא להתמכר אליה.

תשנה אתכם מן הקצה אל הקצה. התאהבות (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
תשנה אתכם מן הקצה אל הקצה. התאהבות(צילום: Shutterstock)
 

1. קצב לב זהה

חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה לקחו 32 זוגות הטרוסקסואלים וערכו ניסוי מעניין. הם ביקשו מכל זוג לשבת האחד מול השני, אבל להימנע מלגעת זה בזה. אחר כך הם ביקשו מהמשתתפים להסתכל האחד בעיניו של השני למשך שלוש דקות. כשבדקו את קצב הלב של בני הזוג אחרי המבט המשותף, גילו החוקרים שקצב הלב של בני הזוג היה זהה! מסונכרן לגמרי!

 

מוכנים להתאהב? לאתר ההיכרויות אלפא יש כמה טיפים בשבילכם:

איך להצליח בדייטים?

למה לשלם לאתר היכרויות?

איך לחזור לשוק בתום 10 שנות נישואים?

 

2. רואה לך בעיניים 

כולנו יודעים שהאישונים שלנו מתרחבים במצבי סכנה ומתח, אבל האם ידעתם שהם מתרחבים גם כשאנחנו מתאהבים? אז בפעם הבאה שאת תוהה אם הוא בכלל בקטע שלך, נסי לשים לב לגודל האישונים שלו.

 

3. לאב ג'אנקי

בניסוי מפורסם שערכה פרופסור הלן פישר, נמצא שבזמן ההתאהבות ישנה פעילות מוגברת בגרעין האקומבנס שבמוח שלנו. גרעין זה נתפס כמרכז העונג המוחי, אותו אזור שמופעל כשאנחנו עסוקים בפעילות כלשהי שנחשבת למתגמלת מבחינה חושית וחווייתית, והוא גם יעדם של סמים ממכרים כמו קוקאין.

 

הדופאמין שסמים אלו עוזרים לשחרר אצלנו במוח, משתחרר גם בעת ההתאהבות, ומסב למתאהב תחושות משכרות של אופוריה, אקסטזה ואנרגטיות. מכאן שהתחושה כמעט זהה לתחושה שמתקבלת תחת שימוש בסמים, וממכרת בדיוק כמוה. כמו עם הסמים, גם המתאהב זקוק לראות את מושא אהבתו ולקבל ממנו את ה"תדלוק" הנדרש, וכשנגזר עליו להפסיק לפגוש את אהוב ליבו – כמו במקרים של פרידה, המאוהב חווה על גופו גמילה.

"ההתאהבות ממכרת כמו סם" (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
"ההתאהבות ממכרת כמו סם"(צילום: Shutterstock)
 

4. חבר אחד פחות: הצד הפחות נחמד של ההתאהבות

מחקר שנערך באוניברסיטת אוקספורד, מצא שאנשים שנכנסים לזוגיות חדשה נוטים לאבד בממוצע בין חבר אחד לשניים. זה די הגיוני כשחושבים על זה, הרי כשמתאהבים במישהו מבקשים לראות אותו כל הזמן, וזה בדרך כלל יגיע על חשבון אחד או יותר מהחברים שלנו.

 

האהבה מחכה לכם במרחק פנייה אחת

האהבה מחכה לכם במרחק פנייה אחת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

5. משכך כאבים טבעי

מחקר אחר מצא שיש ראיה מוצקת לכך שאוקסיטוצין – הורמון האהבה המפורסם, יכול לשכך כאבים פיזיים. אוקסיטוצין הוא ההורמון שזורם לנו בגוף וגורם לנו להרגיש טוב כשאנחנו מתחבקים ומתכרבלים עם בן הזוג שלנו. אז אם נגמר לכם האקמול, פשוט תנסו לעבור למוד של כרבולים, ותנו להורמון האהבה לרפא אתכם.

תודה שאתה מרפא אותי, אהוב שלי (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
תודה שאתה מרפא אותי, אהוב שלי(צילום: Shutterstock)
 

6. עצמות חזקות יותר

מחקר של אוניברסיטת UCLA מצא שלגברים בני 25 ומעלה שמתחתנים עם בת זוג תומכת, יש עצמות חזקות יותר, בניגוד לגברים שהתחתנו בגילאים צעירים יותר או לגברים בגילאים דומים שנותרו רווקים. חוקרים מצאו גם שגברים במערכות יחסים יציבות שעדיין לא נשואים מחזיקים בעצמות חזקות יותר מגברים שהנישואים שלהם נכשלו או מרווקים שטרם מצאו זוגיות.

 

עבור נשים, אגב, לא נמצא קשר בין חוזק העצמות ובין מצב הנישואים, אבל החוקרים כן גילו שנשים שהיו להן בני זוג תומכים, החזיקו בעצמות חזקות מאלו שהיו מעורבות במערכות יחסים עם גברים שלא העריכו אותן כראוי.

 

7. ולחדשות הפחות נעימות: אפשר למות מאהבה

לפי הארגון האמריקאי לבריאות הלב, שברון לב יכול להוביל למוות. מדובר בתסמונת בשם "טאקו טסובו" ששכיחה יותר אצל נשים מאשר אצל גברים, ומתאפיינת בכאב בבית החזה, בקצב לב לא רגיל ובקוצר נשימה. היא מתרחשת בעת מצב מתח חריג, כמו במקרה של פרידות או מוות בלתי צפוי של חבר או קרוב משפחה, ועלולה לתקוף אפילו אנשים שעד לאותו הרגע היו בריאים לחלוטין. החדשות הטובות הן שברוב המקרים ניתן לטפל ואף לחזור לשגרה תוך שבועות ספורים בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
הפרחים לאוהבים
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים