סרט על אנה פרנק שצולם בעזה הוקרן באיראן
בזמן "צוק איתן" צילם במאי קרואטי את "אנה פרנק - אז והיום", שבו נערות פלסטיניות לומדות על הנערה היהודייה ומתבטאות בעד השלום. כעת, בחשאיות מוחלטת, הוקרן הסרט במדינה שמנהיגה העליון מכחיש שואה
סרט על אנה פרנק שצולם בעזה בהשתתפות נערות פלסטיניות הוקרן בחשאי באיראן, אירוע יוצא דופן במדינה שמנהיגה העליון הוא מכחיש שואה. אתר חדשות הבידור Deadline הגדיר את ההקרנה, שהייתה לסטודנטים ולמרצים, "פריצת דרך תרבותית".
"אנה פרנק - אז והיום" צולם במהלך מבצע "צוק איתן" בעזה, ברמאללה וביפו. בסרט לומדות שמונה נערות פלסטיניות על הנערה היהודייה שהסתתרה עם משפחתה מהנאצים, לצד קטעים מיומנה. ב"גרדיאן" נכתב כי בסרט משחקים גם שני ישראלים.
ב"גרדיאן" נכתב כי אחת הנערות הפלסטיניות שמשתתפות בסרט מופיעה בעזה על רקע הריסות בעקבות תקיפה ישראלית בקיץ 2014. הנערות בסרט מתבטאות בגנות המלחמה. "למה אנשים לא יכולים לחיות בשלום?", תוהה אחת מהן.
ההקרנה באיראן נשמרה בסוד במטרה לשמור על ביטחונם של המארגנים. הבמאי הקרואטי, יעקב סדלר, שוחח עם הצופים. "דיברנו הרבה על ההשפעה של אומנות בעולם של ימינו", אמר לאתר Deadline. "בסוף אחד הסטודנטים אמר לי: 'תודה שלימדת אותנו משהו חדש'".
סדלר שיבח את המארגנים שהקרינו את הסרט על האומץ שלהם, ואמר שהוא מקווה שהסרט יעזור להפיץ את המידע על השואה באיראן. "תגידו לחברים שלכם על אנה פרנק", אמר לקהל. "תנסו
למצוא פרטים על החיים שלה. תנסו ללמוד משהו על השואה".
המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי פרסם השנה סרטון שבו הציג את עמדתו הידועה בנושא הכחשת שואה. חמינאי אמר בסרטון כי "אפילו אם זו מציאות לא ברור איך זה קרה". בתחילת השנה, שבועיים לפני יום השואה הבינלאומי, הכריזה איראן על תחרות קריקטורות בנושא הכחשת שואה.