מהיר ועוקצני: 2 מתכונים עם פרגית
סלט פרגית אסייתי ופרגית עוקצנית עם סחוג ירוק: השף אבי ביטון עושה לכם את השבת עם שני מתכונים קלים מאוד להכנה עם חומר גלם זול וזמין - פרגית
לפני כשנה הוזמנתי על-ידי משרד החוץ לבורמה, לבשל לכבוד יום העצמאות הבורמזי. מסתבר, שהעם הבורמזי, שנשלט על-ידי הבריטים קיבל בשנת 1948 עצמאות, ממש כמונו. מאז ועד היום הם מעריצים את ישראל על התעשייה הטכנולוגית, על החקלאות ועוד.
נתבקשתי להכין אוכל ישראלי, ואחרי יומיים של הכנות, 400 בורמזים אכלו חצילים, טחינה, פלאפל, חריימה, כבד קצוץ וממולאים. בין ביס לביס ניסיתי, ללא הצלחה, להסביר מאיפה בדיוק הגיע האוכל שלנו (לך תסביר לבורמזים מזה אוכל אשכנזי ואוכל מזרחי, ולמה הילדים שלי חצי פולנים חצי מרוקאים).
בין האורחים היו גם כל מיני ממציאים ישראלים ונציגיהם - דיסק און קי, טפטפות, ועוד כל מיני פטנטים שהמצאנו בחוכמתינו, כי אין לנו בארץ נפט, זהב, מים, יהלומים ועוד כל מיני דברים שאם היה לנו אותם אז היינו קצת יותר מבסוטים. אחת מהמנות שהכנתי הייתה שיפודי פרגית, ואני מתכוון כמובן לפרגיות שאנחנו מכירים - הפולקע ללא העצם ולא לעופיון צעיר.
כך תכינו סלט אסייתי עם פרגית:
יומיים עבדו הטבחים הבורמזים ופילטו את הפולקס מהעצמות (אני מניח שיש עדיין כמה טבחים בורמזים שלא ממש מחבבים אותי), ותוך כדי שיחה עם אחד הנציגים הישראלים נזכרתי פתאום שגם הפרגית היא המצאה ישראלית.
בשר הפרגית שומני ועסיסי, והוא מתאים כמעט לכל דבר שתשדכו לו. אפשר לצלות אותו במנגל או בתנור, אפשר לטחון את בשר הפרגית ולהכין ממנו קבבים וקציצות מצויינות, ומעכשיו כשתחשבו על גאווה ישראלית, כל שהיא (מדליה אולימפית, אפליקציות חדשות, מתקן מיוחד שחוסך במים ועוד), תדעו שגם הפרגית היא שלנו.
סלט אסייתי של פרגיות
מנה טעימה, קלילה וכיפית שיכולה לנצל את שאריות הפרגית מאתמול.
מצרכים (ל-2 מנות):
350 גר' סטייק פרגית
1/4 כרוב לבן, פרוס דק
3 מלפפונים חצויים, נקיים מגרעינים, ופרוסים
1 צרור בצל ירוק, קצוץ
1 צרור כוסברה, קצוצה
לרוטב -
6 כפות רוטב סויה איכותית
1 כף שמן סומסום
1 כף סוכר חום
1 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר
מיץ מחצי לימון
5 כפות שמן קנולה
מלח
אופן ההכנה:
- מתבלים את הפרגית במלח וצולים במחבת בחום גבוה עם מעט שמן קנולה כ- 3 דקות מכל צד, ושומרים בצלחת.
- מכניסים לקערה את כל הירקות, פורסים דק את הפרגית ומוסיפים לקערה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הפרגית והירקות, מערבבים ומגישים.
פרגית בסחוג ירוק וסלט עגבניות עוקצני
מנה טעימה לאוהבי החריף. הסחוג מעולה לתיבול בשר, ירקות ודגים. נסו את המנה הזאת עם כל מה שאתם אוהבים, והתוצאות יפתיעו אתכם.
המצרכים (ל-2 מנות):
500 גר' סטייק פרגית1 צרור כוסברה
1 פלפל ירוק חריף
2 שיני שום
5 כפות שמן זית
מלח
לסלט -
3 עגבניות, חתוכות לקוביות
1 צרור כוסברה, קצוצה
1 פלפל חריף פרוס דק
1/4 לימון, פרוס דק עם הקליפה
מלח
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- טוחנים את הכוסברה, השום והפלפל, עד שנוצר מרקם של ממרח.
- מתבלים בשמן זית ומלח, ויוצקים על הפרגיות. שומרים במקרר כשעה.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.
- מוציאים מהמקרר וצולים במחבת את הפרגיות במעט שמן זית כ-4 דקות מכל צד.
- מסדרים את הסלט בצלחת, מעל מניחים חתיכות של פרגית צלויה, ומגישים.
אבי ביטון הוא שף "מזל טלה"