שתף קטע נבחר

לראשונה בישראל: הר"י הקימה איגוד רפואה גאה למניעת אפלייה

בעקבות מחקרים שהראו מחסומים איתם מתמודדים הומואים לסביות וטרנסג'נדרים במערכת הבריאות, החליטה ההסתדרות הרפואית להקים חברה שתקדם את הבריאות והרפואה בקרב הקהילה הלהט"בית ותפעל למניעת האפליה נגדם

רופאים למען קהילת הלהט"ב: ההסתדרות הרפואית הקימה איגוד רפואה גאה, שמטרתו למנוע את האפליה נגד הומואים לסביות וטרנסג'נדרים. זאת בעקבות נתונים על אפליה נגד חברי הקהילה, דעות קדומות, והימנעות של רבים מהלהט"בים מקבלת טיפול מתאים וראוי.

 

בראש החברה החדשה לרפואה גאה עומד ד"ר גל וגנר, מומחה לרפואת משפחה משירותי בריאות כללית ומקים המרכז לרפואה גאה של הכללית בתל אביב. יחד איתו נמנים על האיגוד החדש 60 רופאים ורופאות בהסתדרות הרפואית.

 

החברה החדשה תפעל נגד הומופוביה ואפליה של הלה"טבים במערכת הבריאות, ותקדם את בריאות הקהילה. לדברי ד"ר וגנר, מחקרים הראו כי חברי קהילת הלהט"בים חווים שוני ומחסומים מול מערכת הבריאות, הקשורים בנטייה ובזהות המינית ורבים מהם נמנעים או דוחים פניה לשרותי בריאות או שמקבלים שירותים נחותים ולא מתאימים עקב הומופוביה וחוסר ידע.

 

ד"ר גל וגנר. יש רופאים שלא מוכנים לטפל באנשים בגלל שהם הומואים ()
ד"ר גל וגנר. יש רופאים שלא מוכנים לטפל באנשים בגלל שהם הומואים

 

 קראו עוד

רפואה גאה: מרפאה מיוחדת להומואים בת"א

הומואים? 3 חיסוני חובה לבריאות שלכם

האם הומואים ולסביות מופלים לרעה ע"י הרופאים?

 

"תחושת שוני מול מערכת הבריאות"

"כמו כל קבוצת מיעוט באוכלוסיה, גם הומואים חווים תחושת שוני ומחסומים מול מערכת הבריאות", אמר ד"ר וגנר, "הומואים הולכים פחות לרופאים מאשר סטרייטים: יש איזשהו פחד כשאתה מגיע לאיש מקצוע, שאתה צריך לצאת מהארון. יש פחד מאיך יגיב הרופא, פחד שהוא יתגלה כהומופוב ויתייחס בצורה לא ראויה, וריחוק מאלמנטים ממסדיים".

 

לדברי ד"ר וגנר, למרפאתו מגיעים לא מעט מטופלים שחוו יחסים "להטופוביים", כלשונו, מקרב רופאים ואחיות: "היו רופאים שאמרו שהם לא מוכנים לטפל בהם, כי הם הומואים או טרנסים, רופאים שהתעלמו משאלות, לא נתנו הפניות נכונות, או אמירות פוגעניות כמו: "תמצא לך אישה ותפסיק עם השטויות", "פי הטבעת זה לא איבר מין", או "אם תפסיק לשכב עם גברים לא תחטוף מחלות".

 

"הרוב הגדול של הרופאים והרופאות מכילים ומקבלים ורוצים לעזור, חלק מהם אפילו רוצים לרכוש ידע. אבל יש מקרים קיצוניים, וכש'יא הומו' היא עדיין קללה בישראל, אי אפשר להתפלא שכך המצב", הוא אומר ומוסיף, "אנחנו מעודדים את המטופלים לחשוף את נטייתם בפני הרופא. זה מאפשר דיאלוג נכון וטוב, וחשוב לזכור שעל רופא נאסר לגלות כל מידע על נטייה מינית מתוקף סודיות רפואית, ואני מאמין שמרבית הרופאים מקפידים על כך".

 

צפו: ד"ר וגנר מספר על הבעיות עמם מתמודדת קהילת הלהט"בים:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
רופאים למען קהילת הלהט"ב
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים