התעוררות קולינרית ברעננה
שתי מסעדות מבטיחות נפתחו ברעננה רק בחודש האחרון, על שתיהן הופקדו שפים יועצים נחשבים, ועל מסעדה נוספת שנפתחה לפני פחות משנה הופקד אדריכל מהטובים בארץ - האם הקולינריה ברעננה מתעוררת? יצאנו לבדוק וחזרנו עם רשימה הכוללת בר תוסס, מסעדת בשר רצינית ועוד כמה מקומות ותיקים ששווה להכיר
Pazzo - חדש
בר פיצה איטלקי נפתח בימים אלה באזור העסקים של רעננה, והכוונה להציע במקום חווית בר תוססת, לצד תפריט פיצות צבעוני ומגוון, הכולל פיצות איטלקיות קלאסיות ופיצות ייחודיות עם תוספות יוצאות דופן.
Pazzo הוא התוספת העסקית השלישית לקבוצת היזמים הצעירה מרעננה - צמד האחים אסף ועידו דותן, וצלע נוספת בשם ברט זקס, אשר החליטו לפני שבע שנים להציע פתרון בילוי איכותי בעיר הולדתם. פירוש השם באיטלקית הוא "משוגע", והשיגעון שבתפריט בא לידי ביטוי גם בתפריט אלכוהול קיצוני שכולל קוקטיילים מיוחדים שמוגשים בגביעי ענק, שנועדו לשתייה משותפת או ב-party pack - מארז הכולל 4 כוסות שבכל אחת מהן קוקטייל אחר.
על התפריט חתום היועץ הקולינארי שחר ברנע, שרקח עבור המקום סדרת פיצות, כמו דיאבלו "אש" עם שישה סוגי פלפלים סופר חריפים; פיצת תאוות בשרים עם שלל נקניקים ובשרים; פיצה קצ'יטורי עם רוטב עגבניות, מוצרלה, חזה אווז מעושן, פפרוני, ביצה וברוקולי; ופיצה קרצ'ופי וורדה עם קרם שמנת ופרמזן, מוצרלה, סטרקינו, ארטישוק, תרד, ברוקולי ואספרגוס.
כל הפיצות ב-pazzo נאפות בטאבון אבן רחב, הפועל על ידי בערת עצים טבעית, אשר יובא מאיטליה וממוקם במרכז המסעדה, ככה שיוכלו להתגאות בו. בנוסף לפיצות המקום מגיש גם צ'יפס בטטות עם פרמזן (32 ש״ח), סלט קפרזה (26 ש״ח), סלק צלוי בטאבון עם לבנה (36 ש״ח) ולקינוח מציעים ב-,pazzo גלידה אמריקאית מהמכונה עם תוספות כמו שוקולד, קרמל מלוח או טופי (24 ש״ח) וגם נוצ'וטלה במילוי שוקולד נוטלה וגבינת מסקרפונה (42 ש״ח).
שעות פתיחה בחודש ההרצה: ראשון-שבת 18:00-24:00
היצירה 5 רעננה, לא כשר
Tabula Rasa - חדש
בחודש האחרון נפתח מקום חדש נוסף ברעננה - "טבולה ראסה" (בלטינית: "לוח חלק") ביעוצו הקולינרי של השף איל לביא ("פסטיס", "רוקח 73"), ורק זה כבר מעיד על הרצינות שבה לקחו הבעלים את המקום.
מדובר על מסעדה שבמטבח שלה יוצרים פרשנות צבעונית למטבחי הים התיכון, כאשר הכול מבוסס על חוויה משותפת, ולשם כך התפריט מציג קטגוריות שונות המאפשרות הזמנה של מבחר מנות חלוקה למרכז השולחן.
"טבולה ראסה" נפתחה באותו החלל בו פעלה למעלה מעשור מסעדת "אדיסון", שהביאה אל רעננה את חוויית הדיינר האמריקאי. כעת, החליטו אותם הבעלים של "אדיסון" לסגור את המסעדה ולהקים במקומה את זו.
לדברי אוהד בוכניק, מבעלי המסעדה, השותפים במקום בחרו לסגור את מסעדת "אדיסון" ולפתוח במקומה מסעדה חדשה, שמותאמת לרוח התקופה, שמביאה בשורה קולינארית לתושבי רעננה, הרצליה והסביבה.
התפריט בסגנון ים תיכוני עכשווי, ועל עיצוב המקום הופקד האדריכל מילו צדיק, שקיבל השראה מהחצרות הפתוחות והצבעוניות שמאפיינות את הבתים שלחופי אגן הים התיכון. במרכז המטבח הפתוח של המסעדה טאבון גדול, ומסביב למטבח הפתוח שולחנות עץ מאסיביים וארוכים, המאפשרים חווית בילוי משותפת.
את הקו הקולינרי של המסעדה מוביל השף בפועל ירון גיל, שבנה תפריט עם מנות ביניים המחולקות לקטגוריות שונות: טאבון, ירקות, יבשה, ים, פסטה וקינוחים. בתפריט מנות כמו: לחמג'ון בראס אל חנות (67 ש״ח), פיצה ג'נובזה (58 ש״ח), קבב עדשים ובטטה טבעוני (62 ש״ח), קורנדביף טונאטו בתבלינים (52 ש״ח), סופלאקי עוף צלוי בגריל בתיבול טנדורי ים תיכוני (67 ש״ח), מעורב טבולה ראסה עם שרימפס וקלמרי על הפלאנצ'ה (54 ש״ח), פילה דניס ניסואז עם ניוקי (67 ש״ח) ורוטולו - גלגלי פסטה במילוי צוואר עגל (62 ש״ח).
במקום מגישים גם קינוחים ביניהם כנאפה טאטן (48 ש״ח), ובנוסף לאוכל המסעדה מתהדרת בתפריט אלכוהול הכולל יינות ובירות בקראפים גדולים.
שעות פתיחה בחודש ההרצה: ראשון-שבת 19:00-24:00
אחוזה 282 רעננה, 09-7743131, לא כשר
Kazan
מסעדת Kazan נפתחה בחודש נובמבר האחרון, כאשר מאחורי המיזם המושקע עומדים שני אחים - לירון וליאור טיזבי שהגיעו לרעננה לפני 5 שנים. התכנון בפתיחת המקום היה לספק לתושבי רעננה בשר איכותי ואווירת בילוי של "העיר הגדולה", בשביל שיוכלו ליהנות מבילוי מבלי לצאת מהעיר.
המסעדה מכילה 200 מקומות ישיבה ומטבח פתוח, ועל עיצוב המקום אחראי דן טרוים, שחתום על עיצובן של מסעדות וברים רבים בתל אביב, ובהם "חדר אוכל" של עומר מילר והבר "ז'אז'ו וינו" במתחם שרונה. על התפריט שמוגש כאן חתום השף שחר ברנע, ששימש כיועץ קולינארי.
המטבח מתמחה בבשר וביישון בשר, ובמקום יש מקרר מיוחד שבו מיישנים את הנתחים המובחרים. התפריט כולל נתחי פריים ריב אימתניים המיושנים על העצם (600 גר' - 1500 גר') המתומחרים ב- 52 ש״ח ל-100 גר׳, וכך גם מנות ראשונות ועיקריות ביניהן גם מנות צמחוניות וטבעוניות.
מנת הדגל של המקום היא המבורגר קזן שעשוי מ-100% בשר בקר הנטחן במקום, ומוגש עם איולי כמהין, ביצת עין, חזה אווז מעושן ופטרית פורטובלו (82 ש״ח כולל תוספת).
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 12:00-24:00, מוצ"ש-24:00
אחוזה 71 פינת קזן, רעננה, 09-7797300, כשר
בר שינקין
בר שפתחו בעלי ה-Pazzo לפני 7 שנים, עוד בזמן שרעננה לא הציעה לצעירי העיר אופציית בילוי ראויה, והמשפט "בואו נבלה הערב ברעננה" היה גורר אחריו גיחוך. השותפים הקימו את המקום כשהם מצויידים בחזון ברור לפתוח בר אוכל, דבר שבאותו הזמן לא העיז לעשות אף אחד אחר באזור.
"בתור תושבי העיר", מספר עידו דותן, אחד השותפים, "ידענו כי יש בה קהל מדהים שידע להעריך את ההשקעה שלנו". וההימור שלהם הצליח, כי כיום, בחלוף 7 שנים, בר שינקין הוא מוסד בילוי עם רזומה נאה, שכולל מסיבות רחוב, הופעות ופסטיבלים כמו פסטיבל הבירה, שאת כולם יזמו שלושת השותפים מתוך שאיפה להביא למקום כל דבר שקשור בצורה ישירה או עקיפה לתרבות הבילוי בעיר.
מתוך זיהוי טרנד הברים הקולינרים, נרקח עבור בר שנקין תפריט הכולל מלבד אוכל ברים טיפוסי גם את שלוש המנות שהפכו במהלך השנים למנות הדגל: המבורגר שינקין קלאסי שנטחן במקום במשקל 250 גר׳ (58 ש״ח), לה בונז׳ור (44 ש״ח) - קרואסון חמאה פתוח עם נתחי סינטה וביצת עין, ופיהטס סינטה או עוף (58 ש״ח) - מנה מקסיקנית שמגיעה על מחבת לוהטת עם טורטיות, גוואקאמולי וסלסת עגבניות.
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 18:00-24:00, שישי 21:00-24:00, שבת 20:00-24:00
היצירה 5 רעננה, 09-7400050, לא כשר
מקום בלב
אחת המסעדות הותיקות בעיר, שהוקמה לפני מעל 20 שנה בשולי רעננה. הבעלים של המקום, חיים שסטל, הוא מסעדן, מספר סיפורים, איש רדיו (עם פינה קבועה אצל שמעון פרנס) וגם גנן מקצועי שנמצא מתחת לרדאר, ומגדל בגן הצמוד למסעדה גידולים אורגניים.
הדגש בגידולים של שסטל הוא על גידול ירקות שלא עברו שינויים גנטיים, ללא הדברה ולפי עונות השנה. את התוצרת הוא כמובן מגיש לסועדים במקום. הגן שבו ממוקמת המסעדה היה במקור שדה תפוחי אדמה, אותו הפך חיים למסעדת גן עם מבני אבן בסגנון ערבי.
למעשה, זוהי אחוזה-מסעדה ששוכנת על שטח של 4 דונם - ממש כמו בטוסקנה. במטבח המסעדה שסטל משלב שימוש בצורות בישול קדומות, ללא גז או חשמל. במקום גם מרפסת קסומה הידוע בכל האזור כהמקום הכי רומנטי, וגם פינת קפה, מתחם לאירועים עסקיים, פינות חמד מוצלות ונסתרות לישיבה בחוץ וחלל מרכזי שמזכיר אולם נשפים באחוזה עתיקה.
מטבח המסעדה כולל גם קונדיטוריה מקצועית עליה מופקד שף קונדיטור נדב אדרי, וגם תנורי אש גלויה עליהם קולים כאן פוקאצ'ות או ערמונים בימים חורפיים. בימי שישי מציעים במקום ארוחת בוקר עשירה בסגנון בופה המוגשת עד השעה 15:00 ומחירה 74 ש״ח, ובימי חול יש במקום ארוחות עסקיות החל מ- 67 ש״ח.
בין המנות בתפריט אפשר למצוא כאלה שקיימות מאז שהמקום נפתח, וגם מנות עדכניות כמו סלט ארטישוק ופטה עזים (34 ש״ח), רוסטביף סינטה (38 ש״ח), סביצ'ה דג ים (46 ש״ח), המבורגר טבעוני מעדשים שחורות וטופו (62 ש״ח), ממולאים אורגניים (וטבעוניים) מגן הירק (69 ש״ח) ועוד.
שעות פתיחה: שני-שישי 8:30-23:30, שבת 10:00-23:30
פרדס משותף 5, רעננה, 09-7741575, לא כשר
Theo
ביסטרו השייך למתן אמיר מהבעלים של צ׳ופ צ׳ופ האסייתית בתל אביב. המקום נפתח לפני כשנתיים על מנת להציע לתושבי רעננה ״הכול מהכול״ באווירה תל אביבית. התפריט עשיר ומספק מענה לסועדים עם מגוון העדפות. יש בו 12 מנות ראשונות ובעיקריות קיימות גם אופציות צמחוניות, גם מנות טבעוניות, גם בשר וגם דגים ופירות ים.
מנת הדגל של המקום היא המנה הראשונה של ניוקי ערמונים (41 ש״ח) ומי שאוהב לטעום בארוחה אחת הרבה ״הכול מהכול״ יהנה כאן מדיל מיוחד של 4 מנות ראשונות ב-145 ש״ח. בטאו יש כ-70 מקומות ישיבה ובשעות הצהריים מציעים עסקיות בתמחור נוח (כ-50 ש״ח לארוחה). בערב האווירה במקום משתנה והופכת להיות יותר משפחתית ורומנטית.
החרושת 14, רעננה 09-9744044, לא כשר
באקארו
המסעדה נפתחה באביב 2014, והרעיון למקום נוצר בהשראת הברביקיו ג׳וינט האמריקאיים, לכן במטבח של המסעדה פועלות שתי מעשנות שעובדות על פחם הדרים.
מלבד השימוש במעשנה, משתמשים במקום גם בטכניקות בישול ארוכות שמתחילות בזמן של 3-4 שעות ויכולות להגיע עד 36 שעות של בישול. ישנם נתחים אותם מכינים בשיטה המשלבת בין בישול בואקום (סו וויד) לבין עישון בתוך מעשנה. אם אתם מגיעים למקום בפעם הראשונה מומלץ להזמין את ארוחת ״חוויית הטעימות״ שבמסגרתה מוגשים למרכז השולחן 6 או 8 נתחי בשר (149 ש״ח או 189 ש״ח) במשקל המתאים לכמות הסועדים.
במסגרת הארוחה הזו תוכלו לטעום ממרבית הנתחים שמכינים במסעדה כמו פרגית מעושנת, סינטה עגל, אסאדו, שפונדרה, נתח קצבים, פיקניה (שפיץ שך), חזה טלה, חזה מולארד ופילה בקר. למנות הבשר מתווספים במהלך הארוחה גם תוספות כמו תפוח אדמה מדורה, סלט הבית, חמוצים וקולסלאו. מלבד בשר, באקארו מציעים גם יינות ובירות במחירים נגישים וגם קינוח "כשר" לאוכלי פלאו.
שעות פתיחה: ראשון-שבת 12:00-24:00
זרחין אלכסנדר 13 רעננה, 09-8919959, לא כשר
שולה
מסעדת דגים ופירות ים ותיקה, שבה מאמינים שאוכל צריך להיות טרי, טעים, בשפע ובמחירים הוגנים, וזו כנראה גם הסיבה לכך שהמסעדה הזו פועלת כבר מעל 20 שנה. כנהוג במסורת מסעדות הדגים, לפני המנה העיקרית מגישים לשולחן מקבץ של סלטי הבית.
לאחר מכן התפריט מציע מנות ראשונות כמו מרק דגים (38 ש״ח) או מרק פירות ים (38 ש״ח). מלבד הדגים ופירות הים מגישים במקום גם מבחר בשרים, מנות צמחוניות וגם תפריט ילדים עם פסטה פנה (36 ש״ח), שניצלונים (39 ש״ח) או אצבעות דג (39 ש״ח).
שעות פתיחה: ראשון-שבת 12:00-23:00
זרחין 13 רעננה, 09-7997775, לא כשר
סלטה
פינת חמד צבעונית ומלאת קסם, בה מציעים ארוחות בוקר, מנות פסטה, דגים, סלטים ועסקיות (55-86 ש״ח). העיצוב יוצא הדופן של המסעדה יוצר אווירה נעימה מאוד. התפריט כולל, בין היתר, גם מנות נטולות גלוטן כמו עדשים בטחינה (29 ש״ח), סלט עשבי תיבול וקינואה (53 ש״ח) ודניס רטטוי (79 ש״ח).
בנוסף לכך מציעים במקום תפריט טבעוני עם מנות כמו קארי תאילנדי טבעוני (63 ש״ח) ותפריט טייק אווי עם מבחר כריכים (31-37 ש״ח) וסלטים (34 -45 ש״ח), מנות ראשונות (25-35 ש״ח) ומנות עיקריות כמו דג מרוקאי (59 ש״ח) וסלמון קונפי (69 ש״ח). בין המנות המפורסמות שזיכו את המקום בשבחים הוא המבורגר קינואה (58 ש״ח) והשקשוקות המפורסמות.
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 8:00-23:30, שישי 8:00-16:00, מוצ"ש-24:00
רמב''ם 10 רעננה, 09-7485983, כשר חלבי
איפה כדאי לאכול בערים אחרות? הנה עוד כמה המלצות:
מודיעין - כבר לא עיר מנומנמת
התעוררות קולינרית בבקעת אונו
המסעדות הטובות בבאר שבע
המסעדות הטובות בצפון
המסעדות הטובות בדרך לאילת
המסעדות שחייבים להכיר בירושלים