שתף קטע נבחר

 

ילדים ברשת: נורות האזהרה שחייבים להכיר

הילדים מחוברים כל היום לרשתות החברתיות, וההורים לא תמיד מבינים לאילו תכנים הם נחשפים וכיצד החשיפה משפיעה עליהם. מתי צריך להתערב ובאילו מקרים המצב עלול לגרום לבעיות חברתיות?

בשיתוף שירותי בריאות כללית

 

צילום: חגי דקל

צילום: חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המדיה בכלל והמדיה החברתית בפרט גורמות לנו לשילוב מעורר עניין של פחד והנאה. "יש למדיות האלו הרבה מאוד יתרונות", אומרת נגה לירן, פסיכולוגית קלינית, שירותי בריאות כללית, מחוז דן פתח תקווה. "בלחיצת כפתור הילד מגיע לכמות עצומה של מידע. זה מאפשר לו הרבה מאוד עצמאות ופותח דרכי למידה חדשות והרבה אפשרויות חברתיות. אולם, לצד זה יש הרבה סכנות, כגון חשיפה של ילדים צעירים לתכנים פוגעניים מבלי שאנחנו ההורים נדע מכך. הם יכולים להקליד מילה תמימה בגוגל ולהגיע לתכנים אלימים או מיניים ויש גם את עניין הבריונות ברשת".

 

לדברי בירן, "ברגע שההורים קונים לילד טלפון או מחברים אותו לאינטרנט הם בעצם נותנים לו כלי רב עוצמה שמאפשר עצמאות ויכולת להגיע להרבה מאוד מרחבים לבדו. כמו שלא נותנים לילד מפתחות לרכב לפני שהוא לומד נהיגה ומבין את ההשלכות והסכנות הצפויות, כך גם צריך לפעול כשמאפשרים לו להתחבר לרשת".

 

אולי יעניין אותך גם:

10 כללים שיעזרו לכם עם המתבגרים

טלוויזיה לפני השינה - כך היא פוגעת בילדים

השפעת הטכנולוגיה על המוח של הילדים שלכם

 

- מהן נורות האזהרה?

"ילדים שמבלים שעות מול המסכים על חשבון אינטרקציות חברתיות, ילדים שמוותרים על פעילות ספורטיבית, ילדים עם הפרעות בשינה שגולשים בלילות במקום לישון, שמים את הסמארטפון ליד המיטה ודואגים להיות מחוברים בלילה.

 

"אחד האתגרים שעומדים בפני ההורים בעידן הנוכחי הוא התחושה שהם לא מספיק בקיאים בתחום הזה. הם מרגישים שהילד יודע יותר מהם על העולם הזה ולכן קשה להם להגביל אותו או לשמור עליו".

 

- מה את ממליצה להורים?

"גם אם ההורים מרגישים שהם מדור אחר, יש להם את היכולת והמחויבות לפקח על הילדים, להשפיע, לייצר את המרחב המוגן לילד ולהגדיר את הגבולות הברורים".

 

הכתבה מוגשת בשיתוף שירותי בריאות כללית





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ההורים מרגישים שהילד מבין יותר מהם
צילום: shutterstock
מומלצים