א-סיסי: פוטין מציע לארח פסגת נתניהו-אבו מאזן
בראיון עם עורכי עיתונים אמר נשיא מצרים כי נשיא רוסיה עדכן אותו שהוא מוכן לארח שיחות שלום ישירות בין מנהיגי ישראל והרשות הפלסטינית. לדברי א-סיסי, השכנוע של ישראל בחשיבות השלום הולך וגובר
נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, אמר אמש (יום א') כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין עדכן אותו שהוא מוכן לארח שיחות ישירות בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן).
בראיון עם עורכים של כמה עיתונים במצרים אמר א-סיסי כי השכנוע של הצד הישראלי בחשיבות של השלום הולך וגובר. א-סיסי גם אמר כי כולם מוזמנים לקחת חלק בהנעת תהליך מדיני שהוא המפתח ליציבות באזור. הוא הוסיף כי הכרחי שהסכסוך הפנימי בתוך פתח יסתיים ושהפיוס בין הרשות הפלסטינית לחמאס יושלם כדי שיהיה מאמץ אמיתי להקמת מדינה פלסטינית.
כשנשאל לגבי התפקיד של רוסיה בתהליך השלום ענה: "אנחנו תומכים בכל מאמץ חיובי מצד המדינות הנוגעות בדבר ואלו שמסוגלות להשפיע בין אם מדובר בארצות הברית, האיחוד האירופי או רוסיה. נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, עדכן אותי שהוא הזמין את אבו מאזן נתניהו להיפגש במוסקבה כדי לקיים שיחות ישירות. אנחנו תומכים במאמצים האלה וכולם מוזמנים לפעול בסוגיה הזו שמצריכה מאמץ אדיר והיענות ליוזמות שעומדות על הפרק כדי שיהיה אור בקצה המנהרה עבור הפלסטינים ומדינתם תקום לצד מדינת ישראל".
"העמדה שלנו ביחס לתהליך השלום קבועה", אמר א-סיסי בראיון. "אנחנו תומכים בכל המאמצים שחותרים לפתור את הסוגיה המסובכת הזו. להמשך הסכסוך יש השפעה שלילית מאוד על האזור. להסכמה תהיה השפעה על עתיד העמים שלנו. מצרים תמכה ועדיין תומכת במאמצים האמריקניים של השנתיים האחרונות ועד עכשיו. מצרים תומכת ביוזמת השלום הערבית והיא גם הודיעה שהיא תומכת ביוזמת השלום הצרפתית. היחסים שלנו עם הצד הפלסטיני והישראלי מאפשרים לנו למלא תפקיד מרכזי כדי למצוא פתרון לסוגיית השלום בין הצדדים".
בראיון נשאל א-סיסי האם הוא רואה שינוי בעמדה הישראלית ביחס לשלום וענה: "אני סבור שהשכנוע הישראלי לגבי החשיבות של השלום ומציאת פתרון הולך וגובר וזה סימן חיובי. למרבה הצער, המים עומדים וחייבים שיהיו מאמצים בתנאי שיש רצון מצד ישראל, הפלסטינים, מדינות האזור והקהילה הבינלאומית".
בלשכת ראש הממשלה בירושלים הכחישו דיווח שפורסם מוקדם יותר בתקשורת המצרית שלפיו משלחת ישראלית רמת דרג הגיעה אתמול במטוס פרטי לקהיר לביקור קצר של כמה שעות. גורמים שצוטטו בסוכנות הידיעות הגרמנית DPA סיפרו כי המשלחת הייתה אמורה להיפגש עם גורמים בכירים במצרים ולדון ביוזמתו של נשיא מצרים לחידוש התהליך המדיני בין ישראל לפלסטינים. זאת לצד נושאים אחרים הקשורים לשתי המדינות.
לפני שלושה חודשים פנה א-סיסי במסר ישיר לישראל ולפלסטינים והביע את תמיכתו בהצעה הצרפתית לערוך ועידת שלום מיוחדת בהשתתפות הצדדים בהמשך השנה. א-סיסי קרא לישראל ולפלסטינים לנצל את ההזדמנות ה"מציאותית" וה"גדולה" ולהגיע להסכם שלום שישים סוף לסכסוך ארוך השנים. לדבריו, הסכם ישראלי-פלסטיני יהיה משמעותי יותר מההסכם בין ישראל למצרים. הוא קרא למפלגות בישראל להגיע להסכמה בנוגע לתהליך השלום.
ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך אז על דבריו של הנשיא המצרי ועל "נכונותו להשקיע כל מאמץ כדי לקדם עתיד של שלום וביטחון בינינו לבין הפלסטינים ועמי האזור". נתניהו ציין כי "ישראל נכונה להשתתף עם מצרים ועם מדינות ערב האחרות בקידום התהליך המדיני והיציבות באזור. אני מעריך את פועלו של הנשיא א-סיסי ושואב עידוד מהמנהיגות שהוא מגלה גם בעניין חשוב זה".