מרשות ההגבלים למשרד עו"ד המייצג את דלק ונובל אנרג'י
עו"ד לירון צור, משפטנית ברשות ההגבלים שטיפלה בענייני שותפויות מאגרי הגז, תעבור למשרד עו"ד אגמון ושות' המייצג אותן. החוק מורה על תקופת צינון בין פרישה מהמגזר הציבורי לבין מעבר לפרטי. צור פנתה לוועדה למתן היתרים בבקשה לקצר אותה
עו"ד לירון צור, עוזרת ראשית במחלקה המשפטית ברשות ההגבלים העסקיים, ומי שטיפלה בין היתר במסגרת עבודתה בעניינים הקשורים לשותפות במאגרי הגז הטבעי, תעבור לעבוד במשרד עורכי הדין אגמון ושות' שמייצג את קבוצת דלק ונובל אנרג'י, השותפות במאגרים תמר ולווייתן. כך עולה מבקשה לקיצור תקופת הצינון המוטלת על עובדים הפורשים משירות המדינה, שהגישה צור בחמישי לבית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כוועדה למתן היתרים.
חוק שירות הציבור (הגבלות לאחר פרישה) קובע תקופת צינון בעת מעבר משירות המדינה למגזר הפרטי, שהפרה שלה היא עבירה פלילית. כך, למשל, קובע החוק, במה שלכאורה רלבנטי למקרה של צור, איסור עבודה או קבלת טובת הנאה בעסקים שהיו בטיפולו של עובד ציבור למשך שנה. כלומר, אם העובד היה מוסמך להחליט או להמליץ על הענקת זכות כלשהי לאדם או חברה שנזקקו לו במסגרת תפקידו כעובד מדינה, הוא לא יקבל מהם דבר במשך שנה. החוק מסייג ומאפשר זאת במקרה שהעובד קיבל אישור מיוחד מהוועדה למתן היתרים, שאליה פנתה עורכת הדין.
על פי הבקשה לוועדה, צור התפטרה מהרשות בתחילת החודש, אלא שהיא מבקשת להתחיל לעבוד במשרד עורכי הדין אגמון ושות' שמייצג את דלק ונובל אנרג'י כבר בתחילת חודש אוקטובר. משמע, היא מבקשת מהוועדה לקצר את תקופת הצינון שלה בעשרה חודשים.
עם זאת, צור טוענת במסגרת הבקשה שההודעה על העזיבה באוגוסט היתה פורמלית בלבד, והיא יצאה לחופשת לידה כבר בנובמבר 2015, ומאז קיימה "קשר מצומצם ומוגבל ביותר עם הרשות". היא הוסיפה שהחליטה לעזוב "מפאת נסיבות אישיות שעיקרן נעוץ במרחק הרב שבין מקום המגורים (תל אביב) למקום העבודה ברשות (ירושלים)".
עד כמה היתה מעורבת צור, שנמנתה מ־2012 עם הצוות ברשות שאחראי על שוקי האנרגיה, התשתיות והתעופה, בסוגיות הקשורות לשותפויות ולמתווה הגז? "במהלך עבודתה ברשות המבקשת טיפלה בכמה בקשות שהוגשו על ידי השותפות במאגר הגז הטבעי תמר, המיוצגות על ידי אגמון ושות', למתן פטור מן החובה לקבל את אישור בית הדין להגבלים עסקיים להסדרים כובלים שעניינם הסכמים לאספקת גז טבעי", כתבה עו"ד צור. היא הוסיפה כי היא היתה מעורבת "בהליכים שהתקיימו ברשות שנגעו לשותפות במאגר הגז הטבעי לווייתן המיוצגות על ידי אגמון ושות' ואשר הטיפול בהם הסתיים".
לטענת צור, מדובר ב"מקרים ספורים ובודדים" שבהם נדרשה "להמליץ על הענקת זכויות לגורמים המיוצגים על ידי אגמון ושות'". לשיטתה, מטעמים אלה "לא מתעורר בנסיבות העניין חשש כי קיצור תקופת הצינון יביא לפגיעה בטוהר המידות".
עוד מוסיפה המשפטנית, כי מעורבותה בטיפול בהליכים "היתה מוגבלת ביותר". לדבריה היא עבדה "במסגרת צוות ותחת עיניה הבוחנות של שרשרת היררכית ארוכה שראשיתה בראש צוות, סגני היועץ המשפטי, היועץ המשפטי ובראשם הממונה על ההגבלים אשר לו בלבד הסמכות לקבל החלטות בעניינים הנזכרים".
עם זאת היא הוסיפה כי "מעת לעת מתקבלות במחלקה המשפטית ברשות פניות ושאלות, בעל פה ובכתב, הנוגעות לאופן יישום חוק ההגבלים וכי במסגרת העבודה השיבה המבקשת לפניות מסוג זה מאת עורכי דין במשרד אגמון ושות'".
מעו"ד לירון צור לא נמסרה תגובה.
מאגר הגז תמר
צילום: "אלבטרוס"
מומלצים