הפוקימונים משתלטים על המטבח
הם עשו בלגן כבר בכל העולם, מחפשים אותם בכל מקום אפשרי, לחלק מהאנשים הם שינו את החיים - ולא תמיד לטובה, ונדמה שהטירוף רק הולך ומתגבר. עכשיו הם מצטרפים לעולם הקולינרי - קבלו את הפוקיבורגרים, ויש גם קשר ישראלי לסיפור
לאכול פוקימון ועוד אחד: הטירוף של הפוקימונים סוחף את העולם, כבר שמענו על בגידות, תככים, מזימות ואפילו רצח שקשורים במסע החיפוש אחר הפוקימונים, וכולם – מילדים ועד מבוגרים - משתתפים בחגיגה.
אחרי שהשתלטו על העולם, הגיע זמנה של החוויה הקולינרית, עם פוקימונים שאפשר לאכול - הפוקיבורגרס מגיעים לצלחת: פיקאצ'ו, בלבאזור וצ'רמנדר החמודים שהפכו גם לטעימים.
האחראים ליצירה הפוקימונית הקולינרית הם השפים של מסעדת דאון-נ'-אאוט (Down-N-Out), השייכת לרשת הנקראת האשטאג בורגרס בסידני, אוסטרליה. התהליך הוא פשוט מאד, אתם מזמינים מהתפריט את הפוקיבורגר, בלי להזמין דמות ספציפית, ואז מהמטבח יוצא הפוקימון שנבחר עבורכם – הכל חלק מהחוויה.
"המרכיבים והטעמים תואמים למראה ולצבעים של הדמות המסוימת הנבחרת. צ'רמנדר הוא קצת חריף והגבינה נוזלת ממנו כמו הר געש קטן", מסביר בן קגן מרשת האשטאג בורגרס.
"בלבאזור, אפשר לומר, הוא בעל טעים נקי יותר, למרות שבשורה התחתונה יש לו טעם של ביג-מק, שזה ממש נחמד. הפיקאצ'ו הוא קצת יותר שובב, עם טוגני הטייגר שיוצאים ממנו."
ויש גם קשר ישראלי, קגן ביקש שנמסור ד"ש לחבר ישראלי שלו בשם איתי בן-חיים, ואמר כי הוא מקדיש לבן-חיים את הפוקיבורגרס שלו.
כל פוקיבורגר עולה 15 דולר אוסטרלי – קצת יותר מ-43 שקלים – והם יצאו במהדורה מוגבלת עד לתאריך 3 בספטמבר.