שתף קטע נבחר
 

היינות הישראלים הכי מסקרנים בפסטיבל היין

איזה יין הוא האדום האידיאלי, לאיזה יקב יש יין למעריצי המרלו ואיזה יקב חדש החליט ללכת על שילוב נועז של זנים? פסטיבל היין הכי מגניב בארץ ייפתח בירושלים זו השנה ה-13, ומציע לאורחים יינות מעשרות יקבים ואווירה מלאת רומנטיקה. מה הם עשרת היינות הכי מסקרנים בפסטיבל? גזור ושמור

 

   (צילום: ברק אהרון)

   (צילום: ברק אהרון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחד האירועים הגדולים והחשובים בעולם היין מתקיים בבירה מדי שנה - פסטיבל היין, הנערך במוזיאון ישראל, ונחשב לאירוע הגדול ביותר של ענף היין הישראלי, וכולו הצדעה ליצרני היין בארץ.

 

הפסטיבל איגד בשנה שעברה מספר שיא של יקבים ישראלים, אשר הציעו מאות יינות לטעימה, כאשר חלקם הושקו בבכורה. גם השנה, יקבים גדולים לצד יקבי בוטיק, מצננים את האווירה הקיצית, עם מקבץ יינות שמתחרים על טעמם של האורחים: סוביניון בלאן לצד פינו בלאן, שרדונה לצד ריזלינג, קברנה סוביניון לצד מרלו, פטיורדו לצד טמפרניו ועוד.

 (צילום: ברק אהרון) (צילום: ברק אהרון)
(צילום: ברק אהרון)
  

בנוסף לדוכני טעימות היין, זוכים אלפי חובבי היין המגיעים מכל רחבי הארץ ליהנות מדוכני מוצרים משלימים ומהופעות חיות, וכל זאת באחד המקומות היפים והקסומים ביותר, התואמים את אופי האירוע – גן האמנות של המוזיאון, הנחשב לאחד מגני הפסלים היפים בעולם.

 (צילום: ברק אהרון) (צילום: ברק אהרון)
(צילום: ברק אהרון)
 

הפסטיבל, שהתחיל לפני 13 שנים, בהשתתפות של כ-15 יקבים וכ-1,500 מבקרים, הפך לאחד האירועים המסקרנים של תעשיית היין בישראל: תמצאו בו השקות חדשות של יינות, מוצגים בו טכנולוגיות מעניינות בייצור כהילים, והקהל זוכה בזדמנות ליהנות מאווירה ירושלמית קרירה וצלולה כיין.

 

ייחודו של הפסטיבל בכך שהוא מציג תמהיל מאזן בין השתתפותם של היקבים הגדולים והמוכרים, לבין הקטנים והמעניינים. בין המציגים שהבטיחו את השתתפותם בחגיגות הבר מצווה של הפסטיבל השנה: יקב רמת הגולן, יקב אמפורה, יקב מאיה ויקב טוליפ, יקב הרי גליל, יקב מונטפיורי, יקב שאטו גולן, יקבי ירושלים, יקב רמת הנגב, יקב מטר, יקב גוש עציון, יקב קפסוטו, שיכר הפסיפלורה, יקב בת שלמה, יקב הר אודם, יקב טפרברג 1870, יקב דלתון, יקב הר ברכה, יקב יפו ויקב עמק האלה.

 

תוכלו גם לפגוש לראשונה את מלון "כרמים" עם יינות המיוצרים מהענבים הגדלים בכרמים הצמודים למלון: "כרמים לבן" ו-"כרמים אדום", אשר יוצרו במיוחד עבור המלון ביקב פלטר-מטר. אל מתחם היין של מלון "כרמים" מצטרף גם בר "אימפריאל רד" - הפנינה החדשה מבית "בר אימפריאל", הבר היוקרתי החדש במלון כרמים, כשלצדם יצרני הדבש – משק גרובר, שמן זית של מסיק קיבוץ מגל, מלח 424, רשת "קפה ג'ו" שתחלק קפה חינם לאורחים, ועוד יקבים ויצרני בוטיק.

 (צילום: ברק אהרון) (צילום: ברק אהרון)
(צילום: ברק אהרון)
 

מתוך המציגים הרבים, בחרנו את עשרת היינות שלא כדאי לכם לפספס בפסטיבל:

אמפורה, מדיטראניאן, בלאן דה נואר 2015

יין שנמצא בחצי הדרך בין לבן לרוזה, אולם מיוצר מענבים אדומים: קברנה סוביניון, מרלו ומעט קברנה פרנק. בצבע סמוק ועדין, מתקבל יין עם הרבה עומק ונוכחות. באף ניתן ליהנות מפרחוניות ומפירות טרופיים, דבש וקרמל, ואילו הפה קליל לשתייה ומותיר סיומת ארוכה, שקוראת ללגום עוד.

אמפורה, בלאן דה נואר 2015
אמפורה, בלאן דה נואר 2015

 

בת שלמה, סוביניון בלאן 2015

לחובבי הלבן המרענן והקייצי, הסוביניון בלאן של בת שלמה עשיר בבשומת פירות לבנים, פריחה ורעננות. זהו יין פריך ואלגנטי המותיר על החיך חמיצות עדינה וסיומת מדויקת.

 

בת שלמה, סוביניון בלאן 2015
בת שלמה, סוביניון בלאן 2015
 

טוליפ, ווייט פרנק 2015

ממשיכים בגזרת הלבנים המיוצרים מזנים אדומים, אלא שהפעם היין מיוצר רק 65% מהזן האדום קברנה פרנק, ומושלם בזן הלבן: סוביניון בלאן. התוצאה: צבע ארד אולימפי מהפנט, ובשומת של פריחת הדרים ותפוחים ירוקים. בפה אפשר לחוש במתיקות (היין חצי יבש), תוך רעננות וסיומת נעימה.

2015 Tulip White Franc
2015 Tulip White Franc
 

טפרברג 1870, אסנס, קברנה סוביניון 2013

מחפשים אחר האדום האידיאלי? קברנה סוביניון זה הוא תוצר של שני כרמים הממוקמים בגליל העליון ובהרי אפרים. כל אחד מהם תורם ליין את אופיו הדרמטי: ריחות עשירים של פטל, ושזיף מתקתק, המוקפים ברקע של קקאו, ווניל וקפה דמה. הפה מעניק טעמים של פרי בשל, מתיקות מלטפת וחמיצות מלבבת.

Teperberrg 1870, Essence, Cabernet Sauvignon 2013
Teperberrg 1870, Essence, Cabernet Sauvignon 2013
 

מונטיפיורי, סירה 2012

יין הסירה של יקב מונטיפיורי זכה בלא מעט פרסים וציונים לשבח בינלאומיים. מצד אחד מדובר בענבים שגדלו בהרי יהודה – ארץ ישראלי בזהותו ובמהותו, ומצד אחר, מקבלים פה את הטעם של יינות דרום צרפת: האף עשיר בבשומת של טבק, פירות יער והרבה מאוד עור, והטעם משחק עם הלשון במורכבות, אלגנטיות וחמיצות מרעננת.

Montefiore, Syrah 2012
Montefiore, Syrah 2012
 

עמק האלה, מרלו 2012

אחרי שפנינו לחובבי הקברנה סוביניון ולאוהדי הסירה בגזרת האדומים, יש גם יין למעריצי המרלו. עמק האלה עושה זאת חכם, עם יין מורכב, חד ומדויק. בצבע עז וכהה, זוכים ליין עם אף של פירות שחורים: שזיפים כהים, תאנים מדובשות וקרמל, והחיך מורם באמצעות עפצנים חזקים, כשהטעם מועצם באמצעות שוקולד מריר ואספרסו. יין כבד, למביני עניין.

עמק האלה, מרלו 2012
עמק האלה, מרלו 2012
 

פלטר-מטר, קומלוס 2012

כאן אנו פוגשים ממסך אדום: קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק. מצד אחד, היין נהנה מאחוז כוהל גבוה של 14.8%, מצד אחר זוכים ליין אלגנטי ומאוד מרשים, המותיר את החיך עם רמזים למנטה, דומדמניות ופטל שחור. בהחלט יין כבד המותיר רושם על החיך.

פלטר, מטר, קומולוס 2012
פלטר, מטר, קומולוס 2012
 

קפוסטו, גראן ואן מרקו 2014

זהו יקב חדש במחוזותינו, שמנסה ללכת על גישה חדשה ויוצאת דופן, עם שילוב נועז של הזנים סירה, מורבדרה, וגרנאשנוא. ליין יש ניחוחות מובהקים של פירות יער ודובדבנים טריים, המלווים בריחות עשבי תיבול ופלפל שחור. המבנה שלו אלגנטי, הטעמים מאוזנים והסיומת נעימה במיוחד.

Capusto, Cuvee Marco 2014
Capusto, Cuvee Marco 2014
 

רמת נגב, פטי ורדו 2014

עוד זן ייחודי שעשה עלייה לארץ לפני שנים בודדות, והפעם הענבים מגיעים מכרם ניצנה. תחת תנאים מדבריים מגיע יין שבהחלט כדאי לטעום: גוף עשיר, מלא, חזק ונועז. יש בו בשומת עוצמתית של פירות אדומים, והפה עגול ומלטף ואחרי רגע נושך ומעקצץ. לסיום תקבלו סיומת ארוכה של טעם בלתי נשכח.

רמת נגב, רמון, פטי ורדו 2014
רמת נגב, רמון, פטי ורדו 2014
 

שאטו גולן, קברנה סוביניון 2013

שילוב זנים ייחודי ואחרון מגיע מרמת הגולן, כשפוגשים ממסך של קברנה סוביניון המושלם בזנים טוריגה נסיונל, סירה ופטי ורדו. התוצאה: צבע שחור כהה ואטום, אף עשיר בפירות אדומים ושחורים, פה עוצמתי וכוהלי, וברקע עושר עצום של טעמים וסיומת ארוכה. סחרור חושים של ריחות, טעמים ואלגנטיות מרשימה.

שאטו גולן, קברנה סוביניון 2013
שאטו גולן, קברנה סוביניון 2013

מתי: 5-8 בספטמבר 2016, בין השעות 19:00-23:00

איפה: גן האמנות, מוזיאון ישראל, ירושלים

כמה: עלות הכניסה לפסטיבל היא 95 ש"ח לאדם, והכרטיס מקנה למבקרי הפסטיבל טעימת יין ללא הגבלה מכל דוכני היקבים המשתתפים בפסטיבל

מידע נוסף: 02-6259703, או באתר מוזיאון ישראל

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ברק אהרון
לשתות, ליהנות, לבלות
צילום: ברק אהרון
מומלצים