אלשטיין מרחיב את חברת הבשר שלו כדי לייצא לארץ
בעלי שופרסל ישקיע כ-16 מיליון שקל במשחטה הארגנטינאית כדי לייצא 450 טונות לישראל - שאותם יוכל למכור גם לרשת השיווק שלו
בעוד הבשר הכשר מעורר עניין רב בעולם, חלק מהיבואנים בישראל מתקשים לעמוד בביקוש. כעת מתכנן אדוארדו אלשטיין, בעל השליטה בשופרסל, להרחיב את חברת משחטות הבשר הארגנטינאית שברשותו כדי לייצא בשר כשר לישראל.
כתבות נוספות בערוץ הצרכנות
החברה, Carnes Pampeanas, תשקיע כ-16 מיליון שקל בהרחבת ייצור הבשר הכשר לצורך המהלך. היא נחשבת לאחת מהחברות החקלאיות הגדולות ביותר בדרום אמריקה ונסחרת בבורסת ניו יורק ובבורסת בואנוס איירס.
בידיעה שפורסמה בעיתון הארגנטינאי "קלארין", הצהירה Carnes Pampeanas כי הגברת ייצור הבשר הכשר תאפשר לה לייצא לישראל כ-450 טונות בחודש של בשר בקר טרי וקפוא.
במסגרת הרחבת הפעילות תגייס החברה 60 עובדים, וכך תעסיק כ-400 סך הכל. לפי הערכות, היא תשלים את המהלך ותוכל להתחיל לייצא בשר לישראל בשנה הבאה.
המהלך יוצא לדרך כשנה וחצי לאחר שנציגי שופרסל מתחום הבשר הוזמנו לביקור במקום לקראת כניסתה של הרשת לתחום שיווק הבשר הטרי דרך המותג הפרטי. במסגרת הביקור זיהו הנציגים כי נדרשת במקום השקעה בטכנולוגיה כדי שהמוצרים יעמדו בסטנדרט האיכות בישראל.
עד שתושלם הרחבת המשחטה וייבחן שיתוף פעולה אפשרי, רוכשת שופרסל בשר בקר טרי מקבוצת נטו, המייבאת עבורה בשר אנגוס מארגנטינה.
בחודש שעבר נקלעה רשת השיווק לבעיה, עם היוודע כי במהלך המחצית השנייה של השנה, נטו קיבלה הקצאה שולית ממכסת יבוא הבשר הפטורה ממכס. כיוון שהכמות שנותרה בידי נטו צפויה להספיק לה רק עד סוף החודש, פנתה שופרסל למשרד הכלכלה בבקשה למצוא פתרון.
מדובר בבקשה שמשרד הכלכלה יתקשה להישאר אדיש לה, משום ששופרסל הסתמכה על המכסה של נטו, שהיתה אמורה להיות דומה לזו שקיבלה בתחילת השנה. לכן לא בחרה להתמודד בעצמה, כפי שעשו קמעונאים אחרים. במקביל עתרה נטו לבג"ץ נגד ההחלטה של ועדת המכסות להקפיא את החלוקה בבקשה לאפשר לה לקבל את הנדרש לה.
עקב פנייתה של שופרסל והעתירה של נטו צפויה להיפתח בימים הקרובים מכסה של 2,500-2,000 טונות הפטורה ממכס. גם אם לא תתקבל, צפויה נטו להמשיך לספק לשופרסל את בשר האנגוס ולספוג את עלויות המכס נוכח ההסכם המסחרי בין השתיים. בהחלטה שהתקבלה אתמול בבג"ץ נקבע דיון בנושא לספטמבר.