שתף קטע נבחר

 

קשב וריכוז: לעזור לילדים בדרכים אחרות

ילדים עם הפרעות קשב וריכוז יחזרו בקרוב לשגרת הלימודים, מה שיוביל ללא מעט אתגרים, דילמות ולפעמים גם תסכולים. פסיכולוג חינוכי נותן 6 טיפים יעילים להורים שיעזרו להסתכל על כל התמונה קצת אחרת

ריח ספטמבר עולה באוויר. סופו של החופש על יתרונותיו וקשייו קרב. ואנחנו כהורים מסיימים את דאגות החופש ומתחילים את דאגות שנת הלימודים. מה יהיה ואיך. אחד המודלים מדבר על ילדי חרצית וילדי סחלב. ילדי חרצית יגדלו טוב כמעט בכל סביבה, ואילו ילדי סחלב צריכים טמפרטורה מדויקת, קשב והתאמה ספציפיים וכדי שמשהו יצליח צריך לעבוד קשה מאד. אם לילד שלכם יש ADHD, אז אתם בוודאי יותר קרובים למגדלי סחלבים

 

כמה נקודות שיעזרו לכם בגידול הסחלבים האלה:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

1. לא כל בעיה אפשר לפתור

לילד שלכם יש קושי. זה לא חוסר מוטיבציה וזו לא עצלנות. הוא לא עושה לכם דווקא, כמו ששפעת היא לא נגדכם או בגלל חוסר באהבה. היכולת שלכם להתמודד עם המציאות המורכבת הזו במשפחה תלויה בחוסן הפנימי שלכם, בתחושה שאתם הורים טובים.

 

לא כל בעיה אפשר לפתור. לפעמים זוהי דרך ההתמודדות הטובה ביותר לאורך זמן. לקחת אוויר בתקופות הקלות, ולמשוך בתקופות הקשות יותר. בזמנים הקשים לזכור שיש תקופות טובות יותר. הסבירו לילד ולאחיו מה הבעיה, ולמה אתם מתנהגים אל כל אחד מהם באופן שונה. אם הם ידעו מה הסיבות להתנהגות שלכם היא תתקבל טוב יותר.

 

השקיעו ביחסים ביניכם. ילד עם קושי מכניס מתח רב לבית. הדבר יכול לשחוק את מערכת היחסים בין ההורים. היכולת שלכם להיות הורים טובים תלויה גם באיכות הקשר ביניכם. ילד עשוי לתמרן אתכם לתוך מצב של מתח ביניכם, גם בגלל עניינים שלו. לפעמים ילד דומה לאחד מבני הזוג, וההתנהגות שלו מעצימה מתחים ביניכם. חשוב להפריד בין העניינים שלכם והעניינים שלו.

 

אל תפספסו:

- "כבר שבע שנים יש לי רגשות אשם"

- אחים, תפסיקו לריב כבר!

- ריקוד האבות: נכנסים לקצב עם התינוקות

 

2. אל תהפכו את הבית לשלוחה של בית הספר

הכי חשוב שלילד יהיה מקום בטוח בבית. יותר חשוב משיעורי בית ואפילו מקריאה. זה לא אומר לוותר על כל המטלות, אבל זה כן אומר לקחת הכל בפרופורציות. אל תהפכו את הבית לשלוחה של בית הספר, ואם אתם מרגישים שהטיפול בבעיות משמעת שקורות בבית הספר הורס את מערכת היחסים בינכם לבין הילד- התייעצו עם צוות בית הספר מה אפשר לעשות.

 

לחלק מהילדים שעות בית הספר קשות מאוד. לא כדאי להקשות עוד יותר בהוספת שעות רבות של הוראה מתקנת ועבודה על שיעורים בבית. הגיעו עם המורים להסכמה על מה עובדים ועל מה לא ועזרו לילד להפוך את שעות אחר הצהריים לחוויה נעימה. דרך משחק אפשר ללמוד המון, הפכו את הלימודים למשחק או שלבו משחקים שעובדים על קושי הוויסות הספציפי של הילד שלכם. זכרו שזה עדיין צריך להיות משחק כיפי. לדרוש מילד תזזיתי לשחק בשחמט זה לא בהכרח יעיל.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

3. תבינו את הקשיים של המורה

כל כך הרבה פעמים הורים נכנסים לעימות עם המערכת. זה מזיק. אנחנו ההורים, המחנכים ובעיקר הילדים נפגעים מזה. מטרת העבודה שלנו כהורים היא ליצור שיתוף פעולה עם המערכת. מנהל אחד אמר לי פעם ש-80 אחוז מהזמן הוא מתעסק בעשרה ילדים. תפרגנו. חלק מהילדים קשים מאוד למערכת. אם תכירו בזה, תגידו מילה טובה כשמישהו אכפתי, תבינו את הקשיים של המורה, תעריכו את מקצועיותו (ואל תביאו לו עצות של הדודות), ותגלו הערכה למאמציו - יש סיכוי הרבה יותר טוב לשיתוף פעולה פורה.

 

4. דברו עם המורה

הציגו למורה מראש את הבעיה. כדאי לעשות זאת בעצמכם, ולא להסתמך על תיווך של המחנכת משנה שעברה. אם יש לכם בקשות מהמורה בכיתה, בדקו אם הן ריאליות וניתנות לביצוע.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

5. עזרו לילד להתארגן

ילדים עם ADHD מתקשים בהתארגנות. קחו על עצמכם כמה שיותר את נושא ההתארגנות על מנת לסייע לילד להתארגן ולהיות מוכן ללמידה (ספרים, מחברות, כלי כתיבה) ולא ברגע שהמורה מתחילה לכתוב על הלוח הוא מתחיל להסתובב ולחפש עיפרון.

 

6. הימנעו ממלחמות

כאשר הילד שלכם מעורב באירוע בו מעורבים עוד ילדים, הקפידו להתייחס לחלק של הילד שלכם ולא לנסות ולחנך את הילדים האחרים. הראו למערכת שגם אתם משתתפים במאמצים לקדם את הילד. המערכת משקיעה יותר בילדים שההורים משקיעים בהם.

 
הכותב הוא פסיכולוג חינוכי, מנהל תוכנית "מרחב" לשילוב ילדים עם ADHD במערכת החינוך




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קחו הכל בפרופורציות הנכונות
צילום: shutterstock
מומלצים