שתף קטע נבחר

10 הדיברות שיעזרו לנו להיות תיירים טובים

מי מאיתנו לא אוהב לנסוע לחו"ל, אבל לעיתים קרובות נדמה שאנחנו שוכחים לארוז איתנו לנסיעה כמה נימוסים וכמה גרמים של אדיבות. לא פעם המקרים בהם עשינו בושות לעצמנו עלו לכותרות והוכיחו שוב ושוב שחייב להיעשות כאן שינוי. החלטנו להרים את הכפפה ולספק 10 טיפים שיעזרו לנו להיות תיירים טובים יותר ולהוות גאווה ישראלית, בארץ ובעולם. צפו

כשאנחנו מטיילים בחו"ל, אנחנו לעיתים שוכחים שלא תמיד מגיע לנו הכל, שאפשר ואף רצוי לומר "תודה" ו"בבקשה" לנותני השירות שאנו פוגשים בדרך ובעיקר לגייס את השגרירים הטובים של עצמנו. לשם כך הזמנו לאולפן את דני אברהמי, מדריך טיולים בחו"ל ומרצה ברשת 'למטייל' שיעזור לכולנו להיות תיירים יותר טובים עם 10 טיפים קצרים, קלים ומועילים.

 

1. דבר חלש

ישראלים נוטים להרים את הקול במקומות ציבוריים מבלי לשים לב מה קורה סביבם. בין אם זה כשאתם קוראים לחבריכם או למשפחה שלכם בתוך מקום ציבורי ובין בזמן שאתם מדברים במכשיר הנייד. הנמיכו את טון הדיבור, שימו לב לתגובת הסביבה אליו ותתאימו אותו לכך.

"דבר חלש": יקשיבו לכם הרבה יותר טוב אם לא תצעקו (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"דבר חלש": יקשיבו לכם הרבה יותר טוב אם לא תצעקו(צילום: shutterstock)
 

גם אם אתם לא במוזיאון. אם אתם רוצים שיקשיבו לכם, תופתעו לדעת שדווקא כשמדברים חלש, הצד השני מתאמץ הרבה יותר להקשיב למה שיש לכם לומר.

 

2. שימו לב לנותני השירות

תגידו "שלום" כשאתם נכנסים לחנות ויוצאים מחנות. "תודה" כשעוזרים לכם ו"בבקשה" כשמקבלים עזרה. אל תקחו את השירות כמובן מאליו. חלק חשוב מהרושם שאתם משאירים נוצר בזמן שמספקים לכם שירות. גם נותני השירות הם בני אדם, בדיוק כמוכם, שמגיע להם יחס מכבד ובגובה העיניים.

תנו כבוד למלצרים, פקידי הקבלה ושאר נותני השירות שתפגשו בטיול (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תנו כבוד למלצרים, פקידי הקבלה ושאר נותני השירות שתפגשו בטיול(צילום: shutterstock)
 

3. חייכו

חייכו גם לעוברי אורח שעוברים לידכם ברחוב, לשכנים שלכם במלון או במקום הלינה, למוכרים בחנות גם אם אתם רק מסתכלים ולא קונים ואפילו אם השירות לא מצא חן בעיניכם. זה גם ישפיע עליהם וגם עליכם.

כל כך פשוט ונותן המון: תנו חיוך קל והכל יראה יותר טוב (צילום: אסף מגל) (צילום: אסף מגל)
כל כך פשוט ונותן המון: תנו חיוך קל והכל יראה יותר טוב(צילום: אסף מגל)

4. מה נהוג כאן?

תשאלו את המקומיים מהם המנהגים המקומיים. למשל מתי משלמים? לפני או אחרי, כשעולים על תחבורה ציבורית איך משלמים, במכונה או לנהג? הוא צריך להוריד נעליים בכניסה למקומות? ואפילו רצוי ללמוד מעט מילים ומשפטים שגורים בשפה של המדינה בה אתם נמצאים. זה תמיד עוזר ונעים גם לצד השני.

 

5. שמרו על התור

אתם מגיעים למקום, הסתכלו קודם כל איפה נמצא התור והיכן הוא מתחיל. עמדו במרחק סביר מהעומד לפניכם. התירוץ "אה לא ראיתי" אף פעם לא באמת עוזר ותמיד נשמע רע. תתפלאו לגלות שאם כולם יעמדו במסודר ובשקט לפי תורם, הדברים יתנהלו הרבה יותר מהר ויעיל.

 (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
(צילום: Gettyimages)
 

6. סובלנות היא לא מילה גסה 

הגיעו בראש פתוח לפגוש אנשים מעניינים ומרתקים ואל תמהרו לשפוט אותם. כל מדינה ואזור מתנהלים לפי המנהגים שלו, נכון הם יכולים להיות שונים ממה שאתם מכירים אבל כמו שחשוב שיכבדו את המנהגים והמסורת שלכם, כך התנהגו במדינה זרה. מי יודע אולי תאהבו את "העולם החדש" שתגלו.

 

7. התלבשו בהתאם

במקומות רבים בעולם ישנו קוד לבוש שלא תמיד מאפשר סנדלי שורש, כפכפים וטי שירט. בדקו זאת קודם כדי למנוע אי נעימויות. ישנם מלונות ומסעדות שמודיעים מראש על קוד הלבוש, עליכם רק לבדוק זאת מראש לפני בואכם. ולא, זה לא אישי.

כפכפים: לא תמיד מתאים. בדקו מראש את קוד הלבוש במקום (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כפכפים: לא תמיד מתאים. בדקו מראש את קוד הלבוש במקום(צילום: shutterstock)
 

8. שמרו על המקום

שמרו על המקום בו אתם מבקרים - גם אם שילמתם ממיטב כספכם על שהותכם במלון שמרו על החדר, תמיד תזכרו שיש מי שצריך לבוא ולסדר אחריכם.

תזכרו כמה לא כיף לנקות בבית ואז תחשבו על המנקה בחדר המלון בו אתם שוהים, לפני שאתם עוזבים ()
תזכרו כמה לא כיף לנקות בבית ואז תחשבו על המנקה בחדר המלון בו אתם שוהים, לפני שאתם עוזבים

כשאתם מבקרים במקומות ציבוריים חשובים או אפילו סתם מתהלכים ברחוב ראשי של עיר גדולה – שמרו על הניקיון.

לא, בקבוק השתייה שלכם לא הולם את אבני המקום. תמיד תאספו את האשפה שלכם וזרקו אותה לפח (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא, בקבוק השתייה שלכם לא הולם את אבני המקום. תמיד תאספו את האשפה שלכם וזרקו אותה לפח(צילום: shutterstock)
 

9. סלפי – לא עם כל אחד

בדרך כלל אנשים אוהבים להצטלם ואף יהיו מוכנים, כמעט תמיד, לעזור לתיירים בצילום שלהם. אבל לא תמיד האדם שבתמונה יהיה מעוניין שהיא תתפרסם ברחבי הפייסבוק או האינסטגרם שלכם ללא רשותו וידיעתו, פשוט תשאלו קודם.

ואסור לשכוח גם את בעלי החיים - אל תרגיזו אותם בשביל הסלפי המושלם.

בקשו רשות ממי שאתם רוצים לצלם לפני הצילום עצמו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בקשו רשות ממי שאתם רוצים לצלם לפני הצילום עצמו(צילום: רויטרס)

רוצים סלפי? בדקו קודם מי נכנס לפריים שלכם ואם זה מקובל עליו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רוצים סלפי? בדקו קודם מי נכנס לפריים שלכם ואם זה מקובל עליו(צילום: AFP)

10. ספרו על ישראל

אם הצלחתם לעמוד בכל הטיפים עד כאן, עכשיו אתם יכולים לספר בגאווה מאיפה אתם ומי אתם. אמצו את כל הטיפים הכתובים כאן, עשו רושם טוב כבני אדם ואז כשתייצגו את עצמכם כישראלים, תוכלו להציג את ישראל באור חיובי. חופשה מהנה.

עמדתם בכל הטיפים? עכשיו תוכלו לספר על עצמכם ועל ישראל בגאווה (צילום: מתוך פייסבוק - משרד התיירות) (צילום: מתוך פייסבוק - משרד התיירות)
עמדתם בכל הטיפים? עכשיו תוכלו לספר על עצמכם ועל ישראל בגאווה(צילום: מתוך פייסבוק - משרד התיירות)

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בואו נעזור לעצמנו להיות תיירים טובים יותר: 10 הדיברות לתייר הישראלי
צילום: shutterstock
מומלצים