סטארט-אפ חדש לסטודנטים: מציאת מלגה בקליק
התאחדות הסטודנטים בישראל מציגה: אתר המלגות הגדול והמקיף ביותר בארץ שמאתר את המלגות המתאימות לכל סטודנט ועושה סדר בלגן
43% מהסטודנטים מקבלים מלגות בכל שנה, שמהוות תמיכה פיננסית משמעותית לאורך השנה האקדמית. סטודנטים רבים מעידים שמלגות מהוות חלק אינטגרלי ואף מהותי מהכנסותיהם במהלך לימודיהם באקדמיה. יחד עם זאת, המסע לקבלת המלגה כולל פעמים רבות משוכות בירוקרטיות: כל קרן מנהלת את תהליך ההגשה לקבלת מלגה בצורה אישית ולא אחידה – ישנן עדיין קרנות שמבקשות לקבל את הטפסים בדואר ישראל או בדרך פקס, כמו כן, כל קרן מנהלת טפסים ותאריכי הגשה שונים אשר גורמים לבלבול, ייאוש ותסכול רב בקרב הסטודנטים. מהצד השני, קרנות רבות המחלקות מלגות נשארות עם סכומי כסף בסוף השנה, לאחר שלא קיבלו מספיק פניות מסטודנטים. למעשה, מספר לא מבוטל של מנהלי קרנות מספרים שבסופו של יום, נשארו להם מלגות שלא חולקו אך אין להם את המשאבים להגיע לסטודנטים שזקוקים למלגות האלה.
בנוסף, האתר מאפשר לסטודנט את האופציה להגיש את הטפסים עבורו לכלל הקרנות לאורך שנה שלמה תמורת עלות חד פעמית של 190 ש"ח. הסטודנט מזין פעם אחת את כלל הפרטים, הטפסים ותשובות לשאלות נפוצות ו-Milgapo שולחת במהלך השנה את הטפסים המתאימים בשם הסטודנט. כך הסטודנטים לא נדרשים להגיש כל פעם מחדש בקשות למלגה וכן הם לא צריכים לעקוב אחר מועדי פתיחת המלגות, שפזורות לאורך השנה. על פי סקר הסטודנט 2016, 42.7% מהסטודנטים מקבלים מלגות בכל שנה, כאשר 75% מהסטודנטים בקרב מקבלי המלגות, מקבלים מלגה אחת. סכום המלגה הממוצע עומד על 10,146 ש"ח והחציון עומד על 6,700 ש"ח. 49% מהסטודנטים שמקבלים מלגה נדרשים לשעות התנדבות, כשממוצע שעות ההתנדבות עומד על 126 שעות בשנה והחציון עומד על 114 שעות.
בכל שנה מחולקות מלגות בגובה של למעלה מ- 1.2 מיליארד ש"ח, כאשר ישנן מעל ל- 800 נותני מלגות שונים לסטודנטים. ישנן קרנות שלא מחלקות את כלל המלגות כיוון שאין מספיק בקשות מתאימות של מועמדים. כמו כן, המל"ג ונתוני הלמ"ס מעידים על גידול מתמשך ומדאיג באחוזי הנשירה במהלך תקופת הלימודים האקדמיים עקב קשיים כלכליים. גלעד ארדיטי, יו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל, מסביר כי "היכולת של Milgapo לחבר בין הסטודנטים לקרנות בצורה אוטומטית ופשוטה, מאפשר לסטודנטים לקבל כסף קיים שלא מנוצל עד הסוף, ומסייע לקרנות להסדיר את תהליכי ההגשה לתהליך מבוסס אוטומציה אשר חוסך גם לקרן במשאבים כמו אדמיניסטרציה ופרסום. מבחינתנו כהתאחדות אנחנו ממשיכים במודל חברות האימפקט שלפיו אנו עובדים בשנתיים האחרונות, חברות שמטרתן ליצור אימפקט משמעותי עבור הסטודנטים לצד מודל כלכלי עצמאי ובר קיימא".