מירי טורס
אחרי שהשרה מירי רגב ופמלייתה נסעו לעשרה ימים באולימפיאדה, משרד הספורט החליט לשלוח שלושה נציגים לשבוע במשחקים הפראלימפיים בריו. לצד איש מקצוע יחיד, ייצאו גם היועצת המשפטית ומנהל אגף התקציבים. במשרד הספורט סירבו למסור מהי עלות המשלחת, שנאמדת באלפי דולרים, וטענו: "מדובר בנסיעה מקצועית"
מה בדיוק יעשו מנהל אגף התקציבים והיועצת המשפטית של משרד הספורט במשך שבוע שלם בריו במהלך המשחקים הפראלימפיים? האם שני בעלי תפקיד שאינם גורמי ספורט מקצועיים צריכים לנסוע לתקופה ארוכה כל כך לברזיל על חשבון משלם המסים? האם עלות הנסיעה מוצדקת, אחרי שמשרד הספורט כבר הוציא לאולימפיאדה משלחת לא קטנה בראשות השרה מירי רגב?
ל"ידיעות אחרונות" נודע כי משרד הספורט ישלח שלושה נציגים למשחקים הפראלימפיים, שייפתחו ב־7 בספטמבר בריו. הם ישהו בברזיל במשך שבוע. אחד מהם, אבי בנבנישתי, הוא איש מקצוע, מפקח הנמצא בקשר ישיר עם המשלחת ומלווה את הספורטאים. הקשר לספורט של שני הנציגים הנוספים, לעומת זאת, מעורפל למדי. מנהל אגף התקציבים גיא אטיאס והיועצת המשפטית עו"ד עופרה שרון אמנם עובדים במשרד ונחשבים בכירים בלשכתה של השרה רגב, אבל הם אינם אנשי מקצוע. במשרד הספורט לא פירטו מה יהיה לוח הזמנים של השלושה בריו.
בנוסף, במשרד הספורט סירבו לומר כמה תעלה הנסיעה, אבל מבדיקת "ידיעות אחרונות" עולה כי גם אחרי האולימפיאדה, כרטיסי הטיסה והשהות בברזיל רחוקים מלהיות זולים. הכרטיס הזול ביותר, בחברת איבריה, עולה כ־1,300 דולר, אם אתם מוכנים לסבול עצירת ביניים ארוכה. עבור טיסה נוחה יותר המחיר קופץ ל־1,500 דולר.
לינה בריו במלונות סבירים של שלושה כוכבים נעה בין 150 ל־200 דולר ללילה. בחישוב כל המרכיבים, הנסיעה לברזיל אמורה לעלות בין 2,900 ל־3,700 דולר לאדם, לפני מזון ותחבורה. המשמעות: נסיעתם של השלושה צפויה לעלות למשלם המסים כ־10,000 דולר.
המשלחת שתמריא בעוד שבועיים היא פרק ב' בהרפתקאותיהם של אנשי משרד הספורט בריו. המשלחת הראשונה, שיצאה לעשרה ימים באולימפיאדה, כללה את השרה רגב, מנכ"ל המשרד יוסי שרעבי, סגן מינהל הספורט דודו מלכא, שני עוזרים ומאבטחים. במשרד הספורט מסרבים לחשוף מהי עלות המשלחת או את הלו"ז של השרה רגב מעבר להשתתפות בטקסים, עידוד ספורטאים ישראלים מהיציע וחיבוקים עם ירדן ג'רבי.
"המחירים לאולימפיאדה היו מטורפים, כל העולם סבל מכך, לא רק ישראל", אומר סוכן נסיעות מאחת הסוכנויות הגדולות בישראל, ששיווקו חבילות לריו. "כרטיסי טיסה נעו בין 2,000 ל־3,000 דולר. חדרים במלונות טובים הגיעו אפילו ל־1,000 דולר ללילה". גם אם ניקח בחשבון שהמשלחת הצליחה להשיג כרטיסים במחירים שפויים יותר, הרי שהעלות עדיין מסתכמת בעשרות אלפי דולרים.
ממשרד הספורט נמסר בתגובה: "המשלחת לריו כללה את השרה רגב, המנכ"ל יוסי שרעבי וסגן מינהל הספורט דודו מלכא. לפי הוראות התקשי"ר ליוו את השרה שני עוזרים ומאבטחים על פי שיקול דעתם של גורמי הביטחון.
"אנשי המשרד ליוו את המשלחת הישראלית מבוקר עד ערב בכפר האולימפי ובמתחמי הספורט. צוות המשרד והשרה נכחו בתחרויות והשתתפו בטקסים, בהם הטקס הרשמי לזכר י"א חללי מינכן. השרה וצוותה נפגשו עם גורמים שונים בספורט העולמי, נציגי הקהילה היהודית וייצגו נאמנה את ישראל. עלויות הנסיעה הן על פי התקשי"ר ונציבות שירות המדינה וכפונקציה של עלויות השוק בתקופה זו. כך גם הבחירה במלון, שנקבע על פי שיקולים של גורמי הביטחון.
"לעניין המשלחת למשחקים הפראלימפיים, בכפוף להחלטת מנכ"ל ובהתאם להמלצת ועדת נסיעות משרדית, אושרה נסיעת שלושת נציגי המשרד מתוקף תפקידם ולאור נימוקים מקצועיים שהוצגו. עו"ד עופרה שרון וגיא אטיאס חברים בוועדת התמיכות של מינהל הספורט, שבוחנת את עמידתם של גופים במבחני התמיכה. שניהם משתתפים בוועדה האסטרטגית של המועצה הלאומית לספורט, האמונה על גיבוש תוכנית מקיפה וארוכת טווח לספורט הישראלי.
"עו"ד שרון חברה בחבר הנאמנים ובוועד המנהל של מכון וינגייט ומשמשת נציגת המשרד במועצת ההימורים. אטיאס ליווה באופן צמוד את כתיבת תוכנית המתקנים הלאומית, והוא הגורם המקשר בין המועצה הלאומית לבין המשרד.
"מדובר בנסיעה מקצועית על מנת ללמוד ולהכיר מקרוב את הצרכים של הספורטאים. מטרת הנסיעה לחשוף את הצוות לרמה המקצועית, הן הפיזית והן התשתיתית, של הספורט בזירה הבינלאומית מול הקיים בארץ, באופן שיתרום לשיח המתנהל במסגרת ועדה אסטרטגית של המועצה הלאומית לספורט.
"כמו כן, חשיפת הצוות למתקנים ברמה בינלאומית והשוואתם לקיים בארץ, והיכרות עם הצרכים וההתחייבויות הכרוכות באירוח תחרויות ברמה בינלאומית באופן שיסייע למדינה להרחיב את מספר האירועים הבינלאומיים המתקיימים בארץ, ובכך לעודד את הספורט, התיירות וקשרי החוץ של ישראל".