המשחק הישראלי שבמדינות ערב אוהבים
פייראט קינגס הישראלי הגיע לשיא של 70 מיליון משתמשים וזוכה להצלחה בעיקר במדינות ערב
תעשיית פיתוח המשחקים הישראלית ממשיכה לפרוח: ג'לי-באטן גיימס הישראלית הודיעה כי המשחק שפיתחה, פייראט קינגס (Pirate Kings), חצה לאחרונה את רף 70 מיליון השחקנים שהתקינו ושיחקו את המשחק. בכך הוא נכנסו לרשימת משחקי הסמארטפונים הפופולריים ביותר שיצאו מישראל.
ג'לי-באטן גיימס, שמשרדיה יושבים בתל-אביב והוקמה בשנת 2011, היא אחת מחברות המשחקים הבולטות בארץ בשנים האחרונות, אף שעד כה הוציאה תחת ידיה משחק יחיד - פייראט קינגס הוותיק, שהושק בסוף 2013. זהו משחק חברתי שמטרתו לבנות אי פיראטים, להתקיף איים של שחקנים אחרים ולגנוב להם אוצרות. את ה"כסף" אפשר להרוויח באמצעות רולטה או רכישות בכסף אמיתי. המשחק זמין לאנדרואיד, אייפון ובמחשב (דרך פייסבוק).
על פי החברה, 70 מיליון שחקנים הורידו ושיחקו במשחק מאז השקתו, אבל מספר השחקנים הפעילים לא נחשף. 60% מהשחקנים מגיעים מארה"ב, בריטניה, תאילנד, וייטנאם ומלזיה. לחברה שחקנים במדינות ערב: למשל, המדינות שבהן הממוצע לשחקן משלם הוא הגבוה ביותר הן קטאר, איחוד האמירויות וכוויית.
בישראל כ-2 מיליון אנשים הורידו ושיחקו במשחק במשך השנים האחרונות. בחברה לא חושפים מה ההכנסות בעקבות רכישות בתוך המשחק, אבל אומרים כי היא כבר רווחית. היא מעסיקה 80 עובדים ושוקדת על השלבים האחרונים של המשחק החדש של החברה, שצפוי לצאת לשוק בזמן הקרוב, וגם נמצאת בשלבי עבודה של המשחק השלישי והרביעי.
מייסדי החברה הם רון סרנגה, רון רג'ואן, אלון לב, מוטי נובו ומור שני. "הקמנו את החברה כי רצינו לעשות משהו שונה, לא הימורים או שכפול של משחקים אחרים - רצינו לחדש ולעשות כיף", אמר לב ל"ידיעות אחרונות".
לפי GameIS, עמותת תעשיית המשחקים הדיגיטליים בישראל, פועלות בארץ כ-200 חברות משחקים. המצליחה מכולן היא פלייטיקה, שפיתחה משחקים חברתיים דמויי קזינו ונמכרה ב-4.4 מיליארד דולר לתאגיד סיני שרכש אותה מסיזרס אינטרארקטיב האמריקנית.