שיגר טיל בליסטי מצוללת. קים מכוון לארה"ב
הרודן הצפון קוריאני חגג את השיגור המוצלח של טיל בליסטי מצוללת: "אם כל ההצלחות. ארה"ב נמצאת בטווח הפגיעה שלנו". המונים רקדו ברחובות
שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און הודיע היום (יום ה') שארצו השיגה את "אם כל ההצלחות" כששיגרה טיל בליסטי מצוללת. קים אמר כי הניסוי המוצלח העניק לצפון קוריאה יכולה לתקיפה גרעינית, ושארצות הברית נמצא בטווח הטילים של פיונגיאנג. בעקבות השיגור המוצלח יצאו המונים לחגוג בבירה פיונגיאנג, רקדו, שרו ונהנו ממופעים מתחת לכיפת השמיים.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
דבריו של קים, שצוטטו בסוכנות הידיעות הצפון קוריאנית KCNA, נאמרו יממה לאחר שגורמים דרום קוריאניים דיווחו על שיגור טיל בליסטי שטס למרחק של כ-500 קילומטרים, המרחק הגדול שיותר שהושג עד כה על ידי המדינה הקומוניסטית המבודדת עבור נשק מסוג זה.
צפון קוריאה שיגרה בעבר טילים שונים שמסוגלים לפגוע בדרום קוריאה וביפן, כולל בבסיסים אמריקניים שמוצבים במדינות אלה. אולם הפיתוח של טילים שמשוגרים מצוללת יוסיף כוח משמעותי לארסנל הנשק של פיונגיאנג מסוג שיהיה קשה לאתרו לפני שיגור.
סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית דיווחה שקים צפה בשיגור הטיל הבליסטי מעמדת תצפית, שבוצע לטענתה "ללא כל השפעה שלילית על מדינות שכנות". החדשות על השיגור המוצלח של הטיל הבליסטי שודרו במסכי ענק בתחנת הרכבת המרכזית של פיונגיאנג, ועשרות בני אדם עמדו בגשם וצפו במאורע. "זה מראה שעוצמת ההגנה הלאומית שלנו הגיעה לרמה חדשה", אמר צ'ו קום צ'ול, עובד מפעל בן 42. "אנחנו מעצמה גרעינית והכול מוכן, אז אין לנו ממה לחשוש".
העיתון הצפון קוריאני הרשמי "רודונג סינמון" פרסם כמה תמונות של הטיל ששוגר ועליו מודפס השם "פוקגוקסונג". עוד פורסמו תמונות של השליט הצפון קוריאני קים חוגג את המאורע ואף מתחבק עם אחד מאנשי משטרו. לדבריו, הניסוי המוצלח הראה שצפון קוריאה הצטרפה ל"שורה הראשונה" של מעצמות צבאיות שמצוידות ביכולות תקיפה גרעינית. קים גם אמר שלא ניתן להכחיש כי ארה"ב היבשתית ואזורי מפתח מצבעיים באוקיינוס השקט נמצאים בטווח הפגיעה של פיונגיאנג. "אני לא מנחש אילו הערות מגוחכות יגיעו מצד ארה"ב וההולכים אחריה לגבי ניסוי הירי הזה, אבל אני יכול לומר שהפעולות הנמהרות שלהם רק יזרזו את ההרס העצמי שלהם", צוטט קים אומר.
סוכנות הידיעות KCNA דיווחה כי מטרת הניסוי הייתה להעריך את יציבות מערכת השיגור התת-ימית, את תכונות הטיסה של הטיל, את אמינות מערכת השליטה והבקרה ואת דיוק ראש החץ בפגיעה במטרות לאחר שהוא נכנס מחדש לאטמוספירה. בעברה ביצעה צפון קוריאה שני ניסויים דומים, אולם נכשלה - כך על פי הערכות של מומחים זרים. הניסוי הנוכחי נערך בשעה שארה"ב ודרום קוריאה מבצעות את התרגיל השנתי המשותף שלהן דרומית לאזור המפורז.