"רקטות וג'יהאדיסטים במרחק ק"מ ספורים". כך הוצג פסטיבל הג'אז באילת
סוכנות הידיעות הצרפתית בחרה לתאר כך את האווירה בפסטיבל הג'אז השנתי שיתקיים באילת. משרד החוץ השיב במתקפה: "כוחה של ישראל הוא בקיום חיים תוססים בסביבה מאתגרת, לקח אותו מתחילים ללמוד בצרפת עצמה, לאור האיום האיסלאמיסטי על אירופה"
"בטווח הטילים ובמרחק של קילומטרים ספורים מהג'יהאדיסטים". בדיווח שפרסמה על פסטיבל הג'אז באילת, סוכנות הידיעות הצרפתית AFP בחרה להתייחס בהרחבה דווקא לאיום הטרור של דאעש, כביכול, על עיר הנופש הדרומית. במשרד החוץ הישראלי הגיבו במתקפה משלהם.
"פסטיבל שממוקם בטווח של ירי טילים לא נשמע כרעיון טוב, אך עיר הנופש הישראלית אילת, שתארח אותו החל מהשבת הקרובה, משוכנעת שדבר לא יהרוס את החגיגה - אפילו לא אפשרות של ירי מכיוון סיני", נכתב בדיווח של סוכנות הידיעות לקראת האירוע, שייערך בין ה-27 ל-30 באוגוסט בנמל אילת. "הפסטיבל השנתי בים האדום ממוקם קילומטרים ספורים מחצי האי סיני, שם הצבא המצרי נאבק בארגון הג'יהאד אנסאר בית אל מקדס (שלוחת דאעש בסיני)", נכתב בנוסף.
בעקבות פניית ynet, מחה משרד החוץ בפני AFP על תוכן הכתבה. דובר משרד החוץ, עמנואל נחשון, מסר בתגובה: "מוטב שסוכנות הידיעות הצרפתית תסתפק בדיווחים עובדתיים ולא בניסיון מכוער ומלאכותי ליצור אווירת פחד סביב העיר אילת. כוחה של מדינת ישראל הוא בקיום חיים תוססים בסביבה מאתגרת - לקח אותו מתחילים ללמוד בצרפת עצמה, לאור האיום האיסלמיסטי על יבשת אירופה".
בדיווח של הסוכנות הצרפתית מוזכרת מתקפת הטרור המשולבת ליד אילת באוגוסט 2011, שבה נהרגו שמונה ישראלים ונפצעו עשרות. עוד מצוין כי אותה מתקפה, "שיוחסה לקבוצה פלסטינית על ידי ישראל", לדברי AFP, "הובילה למספר ביטולים של מוזיקאים זרים שהיו אמורים להשתתף בפסטיבל".
בסיקור של AFP מצוטט אלי דג'יברי, המנהל האמנותי של הפסטיבל, באומרו כי "גם אם היו משוגרים 100 טילים לעבר אילת, דבר לא יגרום לביטולו של הפסטיבל".
עוד נכתב בהבלטה כי בפסטיבל, שצפוי למשוך כ-12 אלף חובבי ג'אז - הרבה יותר מהממוצע השנתי שלו אשר עומד על 7,500 צופים - יופיעו אמנים מקומיים בלבד, להוציא את הפסנתרן האמריקני המפורסם צ'יק קוריאה.
"המסיבה תארח בעיקר מוזיקאים ישראלים, בשעה שהופעות של אמנים זרים נחשבות נדירות מחשש למתקפות אפשריות".
לורן לוזאנו, ראש משרד AFP בישראל ובשטחים, מסר בתגובה: "סוכנות הידיעות עושה כמיטב יכולתה לתאר את כל סוגי המציאות בישראל בין אם במישור הפוליטי, הכלכלי והתרבותי. אחד מסוגי המציאות האלה מכילה בדיוק את היכולת להמשיך לחיות חיים תוססים תחת איום. זה משתקף בסיפור של AFP על פסטיבל אילת והחיוניות של הג'אז הישראלי. זה משתקף גם בסיקור הנרחב של פסטיבלי הקיץ שנערכים בצילם של איומי הג'יאהד בצרפת".
אך שר התיירות יריב לוין התקשה לקבל את ההסברים: "תיאורי סוכנות הידיעות הצרפתית מהווים בורות וחוסר הבנה של המתרחש בישראל, והם מעודדים את הטרור במקום להילחם בו. ישראל היא מהמקומות הבטוחים ביותר לתייר, היא יכולה ללמד את הצרפתים שיעורים רבים בהתמודדות נחושה עם הטרור". הוא התחייב כי "משרד התיירות ימשיך לשווק את ישראל בכלל ואת העיר בפרט כיעד תיירותי שמספק חוויה מרגשת ובטוחה. אני משוכנע שגם צרפתים רבים יתעלמו מהדיווחים השקריים של סוכנות הידיעות שלהם וימשיכו לבוא לבקר בישראל".