שתף קטע נבחר
 

שגב משה: "אני מאמין בקב"ה, מזל שאף אחד לא נפגע"

השף שגב משה רק סיים לפני כחודש את השיפוץ במסעדת "שגב ארט" בהרצליה, שעלתה באש לפני כחודשיים וחצי, וכבר נמצא בעיצומם של שיפוצים ל"שגב אקספרס", המסעדה הוותיקה שלו ברמת החייל שנשרפה בערב שבת האחרון. בראיון ראשון מאז השריפה האחרונה הוא משחזר את הרגעים הראשונים, וגם מודה בגילוי לב: "בפעם הראשונה שזה קרה זה פגע בבריאות שלי והגעתי למצב לא טוב. הפעם הבטחתי לסנדרה ולמשפחה שאני לוקח את זה בפרופורציות"

ערב שבת במסעדת "שגב אקספרס" ברמת החייל התחיל כמו כל ערב שיגרתי במסעדה הפופולרית של השף שגב משה: למעלה מ-200 סועדים, כ-80 אנשי צוות, אווירת ט"ו באב באוויר. סמוך לשעה 22:00, בעוד השף משה מארח בביתו את המשפחה המורחבת לארוחת ערב, והמסעדה הומה אדם, פרצה שריפה באחת מתעלות המנדוף של המטבח. השריפה גרמה להרס טוטאלי של המסעדה – מה שלא הרסו האש והפיח, הרסו הספרינקלרים. כל זה, רק כחודשיים וחצי אחרי השריפה במסעדת "שגב ארט" בהרצליה.

"אני מאחל לכולם שזה תמיד יהיה רק ברכוש ולא בנפש", השף שגב משה (צילום: רמי זרנגר) (צילום: רמי זרנגר)
"אני מאחל לכולם שזה תמיד יהיה רק ברכוש ולא בנפש", השף שגב משה(צילום: רמי זרנגר)
 

צפו בהרס שגרמה השריפה במסעדת "שגב אקספרס" ברמת החייל:

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"עכשיו כל יום שעובר הוא יותר טוב", מספר השף בריאיון טלפוני ראשון מאז השריפה, כשהוא בעיצומם של השיפוצים במסעדה. "זה באמת לא נפתש, ברגע שקיבלתי את ההודעה בדיוק סיימנו לאכול ארוחת ערב אצלי בבית עם כל המשפחה. סיימנו את הארוחה, עברנו לסלון, הכנתי תה וקינוחים, וישבנו ונשנשנו. לקחתי לרגע את הטלפון לראות שהכל בסדר, בדרך כלל כשאני לא במסעדה אני בודק מה קורה כי לפעמים יש לקוחות שמחפשים אותי.



תמונות מהשריפה וההרס במסעדת "שגב אקספרס"
תמונות מהשריפה וההרס במסעדת "שגב אקספרס"

"פתאום אני רואה הודעה מהמנהל שהייתה שריפה במטבח, כל הלקוחות פונו, מכבי אש בדרך, ואף אחד לא נפגע. הסתכלתי 10 פעמים על ההודעה, יצאתי ונכנסתי מהוואטסאפ, קראתי שוב ושוב, ולקח לי כמה דקות עד שהוצאתי מילה מהפה. בסוף קמתי ואמרתי שאני הולך לרמת החייל כי פרצה שם שריפה במטבח. סנדרה הסתכלה עליי וחייכה, היא לא האמינה".

 

מה חשבת בדרך לשם?

"נסעתי לשם ולא האמנתי. כל הזמן חשבתי 'אלוהים מה עשיתי, מה עשיתי'. תוך כדי כך התחילו שיחות עם עצמי – חשבתי שאם אף אחד לא נפגע אז כנראה בכל זאת עשיתי משהו טוב. זה סוג הדברים שאתה יכול לשמוע שקורים למישהו אחר, אבל אתה לא מאמין כשזה קורה לך. אתה מסרב להאמין שזה אתה הגיבור הראשי בסיפור. אי אפשר לעכל את זה".

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

מסעדת "שגב אקספרס" לפני השריפה (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת "שגב אקספרס" לפני השריפה(צילום: אנטולי מיכאלו)

מה ראית כשהגעת?

"חניתי וראיתי מרחוק את כל הכבאיות ולא האמנתי. בדרך חשבתי שאולי זה משהו לא גדול כמו שחשבתי. מיד כשהגעתי השוטר לקח אותי הצידה ושאל אם אני חשוב שמישהו רוצה לפגוע בי. אמרתי לו שלא ילך בכלל לכיוון הזה".

 

בטח השוטר הוא לא היחיד שחשב שמישהו מחפש אותך.

"אני בנאדם שמצד אחד מגיע מבית מאוד מאמין, מצד שני אני בנאדם שגדל גם בשוק ובשכונות. אני יכול להגיד חד משמעית שאף אחד לא מחפש אותי. זו לא הסביבה שאני מאמין בה ולא צורת ההתנהלות שאני חי בה. אין קשר לזה. אמרו לי שאולי זה אפילו אחד מהצוות של המסעדה. לא מאמין בזה, ואני לא במקום הזה. אני לא בנאדם שיריב עם מישהו ולא מאיים על אף אחד, ואם אין לי משהו טוב להגיד אעדיף לא להגיד. אני אף פעם אפילו לא אכתוב משהו לא טוב באינסטגרם על אף אחד. מה שקרה זה מקריות ואני מודה לקדוש ברוך הוא שזה הסתיים ככה".

 (צילום: אנסטסיה מרום) (צילום: אנסטסיה מרום)
(צילום: אנסטסיה מרום)

השריפה במסעדת "שגב ארט" בהרצליה (צילום: אנסטסיה מרום) (צילום: אנסטסיה מרום)
השריפה במסעדת "שגב ארט" בהרצליה(צילום: אנסטסיה מרום)

 

אז זהו, צירוף מקרים ולא יותר?

"נסתרות דרכי האל, וכשמסעדה שנייה תישרף בהפרש של חודשיים וחצי מהמסעדה הראשונה, זה הזוי. כשהגעתי הכבאי הראשי הכניס אותי למסעדה ושאל אם לא איכפת לי להירטב. אמרתי לו שברור שלא, וכשנכנסתי המים הגיעו לי עד מעל הקרסוליים. השפריצו שם עד 5:30 לפנות בוקר מים לתעלות. ומה שמדהים זה שהייתי בסרט הזה ממש עכשיו, עם המסעדה בהרצליה. זה לא שהייתי שם לפני 20 שנה, הייתי שם ממש עכשיו. המסעדה בהרצליה עוד דנדשה, היא עוד מסריחה מהשיפוץ. אז מצד אחד קשה להתרגל לזה, אבל מצד שני זה שאף אחד לא נפגע, זה מה שחשוב. אני כבר בגיל שאני עם ילדים ופתאום שומעים סיפורים על ההוא ועל הזה, ואני מאחל לכולם שזה תמיד יהיה ברכוש ולא בנפש".

 

איך מתמודדים עם זה?

"בפעם הראשונה כשזה קרה בהרצליה נהייתי חולה, והגעתי למצב לא טוב. היו לי כאבים בחזה, היה לי חום ושילשולים, ממש סבלתי, וזה פגע בי ובבריאות שלי. כשקרה עכשיו המקרה ברמת החייל הבטחתי גם לאישתי סנדרה וגם לי וגם למשפחה שלי שאני לוקח הכל בפרופורציות ולא מאבד את זה, ואני מנסה. אני בנאדם שגדל בבית שתמיד האמין שמעז יצא מתוק. מה שלא קורה, קורה מהסיבות הנכונות. אין לי מסעדה כשרה אבל אני מאמין בקדוש ברוך הוא, ואני מאמין שכל מה שקרה קורה לטובה. אני מאמין שיום אחד אסתכל אחורה ואגיד שגם זה יצא לטובה".

 

איזה תגובות אתה מקבל מהסביבה?

 

"עוד לפני שהספקתי להחליף עם השוטר כמה משפטים כבר קיבלתי עשרות הודעות. 'מה קורה תחליף מזוזות', 'מה קורה תעשה ברכת הגומל', 'מה קורה תסגור את העסק בשבת'. עכשיו כשאנשים פוגשים אותי הם מסתכלים עלי במבט מוזר, כאילו לא נעים להם, אז אני עוזר להם להשתחרר ומנסה להכניס מעט הומור לדבר הזה ושואל – 'ראיתם איך עשינו על האש?".

 

ומה עכשיו?

"עכשיו אני משתדל להיות רגוע, לא לקחת ללב, אני לא הולך לראיונות ולכתבות. כולם רוצים לדבר על זה אבל אני ממש מנסה לעבור את זה כמו בנאדם. כשאתה בנאדם ציבורי יש לזה מחיר, ואני אוהב את זה ומוכן לשלם אותו, אבל אני לא אוהב להיות בצד הכואב והעצוב של החיים והפרסום והטלוויזיה. אני מעדיף שלא. אני מאמין שמה שצריך לקרות קורה. זה מה שקרה, תודה לאל שלא נפגע אף אחד. כל מי שיש לו שפעת סובל עכשיו יותר ממני.

 

"לא צריך לרחם עליי, אנחנו נעבור את זה. בינתיים סנדרה אומרת לי כל יום אומרת לי 'איזה מלך איך אתה ככה?' אז אני אופטימי כי לפני חודשיים היה לי שיעור שלא הצלחתי בו, קרסתי, והגעתי לרופא. עכשיו אני רוצה להצליח לצאת מהדברים האלה כמה שיותר מהר בלי שאישתי והילדים והחברים יסבלו. יש לנו עוד הרבה עסקים ועוד הרבה עשייה, ובימים אלה אני פותח את 'שגב קונספט' בכפר סבא, ואין מה לעשות, צריך להמשיך להתקדם לפי כל מה שמתכננים. אתה לא עוצר את החיים, זה רק רכוש, אז יאללה".

"לא צריך לרחם עלי", שף שגב משה (צילום: רמי זרנגר) (צילום: רמי זרנגר)
"לא צריך לרחם עלי", שף שגב משה(צילום: רמי זרנגר)

 

מה הצפי לסיום השיפוץ ולפתיחה המחודשת?

"אנחנו מאמינים שבאזור השבוע השני של חודש ספטמבר נפתח את המסעדה מחדש. יש משמרות של שיפוצניקים שעובדים שם כל היום וכל הלילה. בשיפוץ הקודם של הרצליה עוד היו לי רעיונות איך לשדרג ובואו נעשה ככה או ככה, אבל עכשיו אנחנו כבר גמורים מהסיפור ואין לנו כוחות נפשיים או משאבים להתמודד עם הדבר הזה, ואנחנו רוצים לפתוח שוב כמה שיותר מהר. יש לנו יותר מ-150 עובדים שאני צריך לדאוג להם לפרנסה והם צריכים לשלם את שכר הדירה שלהם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רמי זרנגר
ריאיון עם השף שגב משה
צילום: רמי זרנגר
מומלצים