סרקוזי קורא לחרם: לאסור בורקיני בכל צרפת
המועמד לנשיאות צרפת מאמץ קו נוקשה בפתיחת הקמפיין. בנאום מול אלפי תומכים התחייב לאסור לבישת בורקיני בחוק בכל שטחי צרפת: "אני מסרב לאפשר לבורקיני לכפות את עצמו". עד כה האיסור תקף ב-15 עיירות חוף
נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי קורא לחרם ארצי כולל על הבורקיני, אותו בגד ים סגור וארוך שמוסלמיות רבות עוטות על עצמן בחופי הים - כדי להסתיר את רוב חלקי גופן. "הגרדיאן" הבריטי פרסם הבוקר (יום ו') את דבריו. במקביל דן בית המשפט העליון בצרפת בעתירה נגד האיסור לעטות בורקיני.
עד כה האיסור ללבוש בורקיני תקף בכ-15 עיירות חוף בצרפת. ראש הממשלה מנואל ואלס אמר אתמול כי צרפת נמצאת ב"מלחמת תרבות", והתחייב "לנהל מאבק נחוש נגד האיסלאם הקיצוני, ונגד הסמלים הדתיים האלה שמסתננים לשטח הציבורי. בשבילי, הבורקיני מסמל את שעבוד האישה".
מאות תומכים נופפו בדגלי צרפת וקראו לקראתו "ניקולא! ניקולא!", עת הגיע לנאום בפני יותר מ-2,000 בני אדם בשאטורנאר שבחבל פרובאנס. הוא התחייב: "אהיה הנשיא שיקבע את סמכות המדינה, ואבטיח את ביטחונו של כל אדם צרפתי".
איסור בורקיני בחופי הרחצה נדון היום בבית המשפט העליון - במסגרת עתירה שהגישו ארגוני זכויות אדם וקבוצה אנטי-איסלאמופובית, שביקשו לבטל את האיסור בטענה לפגיעה בזכויות האזרח. מנגד, התומכים בהחרמת הבורקיני טוענים כי לבישתו מנוגדת לערכי הדמוקרטיה הצרפתיים.
סרקוזי הדגיש: "אני מסרב לאפשר לבורקיני לכפות את עצמו בחופי הרחצה ובבריכות השחייה בצרפת, חייב להיות חוק שיאסור שימוש בו בכל שטחי הרפובליקה".
נג'את ואליד בלקסאם, חברת המפלגה הסוציאליסטית שקולה בולט בקרב החוגים הפמיניסטיים, אמרה כי החרם על הבורקיני לא התקבל עד כה באהדה, ובעצם נחקק כדי לאפשר לחמוק מאישומים של גזענות מילולית. במפלגתה הביעו מחאה על התנהלותם של שוטרים באחד מחופי העיר ניס, שעצרו אישה שלבשה בורקיני. הקהל סביבה צעק לעברה: "לכי הביתה".
אתמול פורסם כי במסגרת המאבק של מוסלמי צרפת בהחלטה הודיע איש העסקים המוסלמי העשיר ראשיד ניקאז, בן למהגרים אלג'יראים, כי ישלם בעצמו את כל הקנסות שיירשמו למוסלמיות.
בסקר שפרסם העיתון "לה פיגארו" תמכו 64% מהנשאלים באיסור ללבוש בורקיני בחופים. "הסקר הראה שחוף הים הוא לא שטח ציבורי 'נפרד', אלא שווה לרחוב", אמרו במכון הסקרים Ifop שיזם את הסקר. ברשתות החברתיות האווירה שונה ורבים מתנגדים ל"כפייה החילונית" של צרפת. הגולשים טענו כי צרפת נוהגת בצביעות והשוו בין התמונות האחרונות לתמונה מ-1925, שבה מדדו השוטרים את אורך בגד הים של הנשים מטעמי הצניעות בחופים. קריקטורות שעלו לרשת התעסקו במלכוד של הנשים המוסלמיות: שמרנות דתית מצד אחד, המשטרה החילונית מהצד השני.