שתף קטע נבחר

 

בפינת השוק: חבל ההצלה של ארסנל

שקודראן מוסטפי כנראה לא היה מגיע לאצטדיון האמירויות במצב רגיל אבל מכת הפציעות חייבה את ונגר להכניס את היד לכיס. מדור ההעברות עם שני בלמים שנמצאים בכיוון הפוך לחלוטין וסיבה אחת להתמוטטות של אייאקס

חלון ההעברות באירופה עומד להיסגר וקבוצות רבות שכבר פתחו את העונה, הבינו שמה שיש להן ביד, עשוי לא להספיק. השבוע האחרון היה עמוס בניסיונות לתקן, בהימורים מסוכנים ובמהלכים נואשים של הרגע האחרון. בקרוב נדע מי מביניהם יקרוס עם הקבוצה ומי ייקח אותה למעלה.

 

 

סחורה חמה - שקודראן מוסטפי - ארסנל - כ-40 מיליון אירו

התסריט הקבוע של ארסנל כבר מוכר וידוע היטב. לקראת חודשי ההכרעה של העונה, סובלת הקבוצה ממכת פציעות שמרסקת את התקוות לתואר. השנה הפציעות שמכשילות את ונגר פעם אחר פעם, עשויות דווקא להציל לו את העונה.

 

ארסן ונגר. המזל הפעם בצד שלו? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ארסן ונגר. המזל הפעם בצד שלו?(צילום: רויטרס)

 

חודש אוגוסט עוד לא הסתיים אבל מבול ההשבתות פקד את אצטדיון האמירויות מוקדם מהרגיל והותיר את ונגר ללא שלושת בלמים - פר מרטסאקר, לורן קוסיילני וגבריאל פאוליסטה - בהפסד 4:3 לליברפול במחזור הפתיחה. המכשול הזה שאילץ את ונגר להכניס את היד לכיס, יכול להתברר כמהלך הכי חשוב שלו בשנים האחרונות.

 

האופציות של ונגר לא היו רבות ולנוכח התזמון המאוחר, גם לא זולות במיוחד, ולכן לא היה מקום להבאת יהלומים לא מלוטשים. שקודראן מוסטפי מוולנסיה נבחר והוא ינחת ישר להרכב ויחליף את מרטסאקר שסיים את העונה. כמו ההגעה של אוזיל לפני שלוש שנים, רגע לפני סגירת חלון ההעברות, מוסטפי שיעבור היום (ש') את הבדיקות הרפואיות, נראה כמו בינגו.

 

מוסטפי במדי ולנסיה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מוסטפי במדי ולנסיה(צילום: EPA)

 

בלם סגל נבחרת גרמניה היה שותף לקמפיין הזכייה של גרמניה בגביע העולם ב-2014 ולהגעה לחצי גמר היורו בקיץ האחרון. יוגי לב לא העניק לו מקום קבוע בהרכב אך לא היסס להשתמש בו בעת הצורך. מוסטפי שהיה בן 22 בלבד בברזיל, הוכיח שיש על מי לסמוך.

 

למרות גילו הצעיר, מוסטפי חווה כבר את סגנונות הכדורגל השונים בארבע המדינות המובילות באירופה. בגרמניה כמובן, הוא גדל וצבר ניסיון בכל הנבחרות הצעירות וגם בזו הבוגרת. בנוסף, חלק משמעותי בקריירה היה השנתיים באיטליה, שם למד את יסודות ההגנה בקבוצת הבוגרים הראשונה שלו - סמפדוריה.

 

הוכיח במונדיאל שיש על מי לסמוך. מוסטפי  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הוכיח במונדיאל שיש על מי לסמוך. מוסטפי (צילום: AFP)
 

 

מספדוריה הוא עבר לליגה הספרדית ולבש במשך שנתיים את מדי העטלפים. ולנסיה שדרגה את היכולות שלו מבחינת הטכניקה והבנת משחק וגם בתרומה ההתקפית במצבים נייחים. לא הרבה יודעים אבל עוד לפני הקדנציות באיטליה ובספרד, מוסטפי בילה שלוש שנים במחלקת הנוער של אברטון. על אף שמעולם לא זכה להזדמנות, הוא מכיר היטב את המנטליות הבריטית.

 

עם כל הכבוד לגרניט שאקה שהגיע התחילת הקיץ ולוקאס פרס שנחת עם מוסטפי, הגרמני מוכרח להיכנס לעניינים במהרה. תג המחיר הגבוה היה אולי מונע מארסן ונגר לרכוש אותו במצב רגיל, אך ארסנל הרוויחה שחקן הגנה מצוין עם פוטנציאל להפוך לאחד הבלמים הטובים בליגה. הוא יזכה להדרכה מחברו הגרמני, פר מרטסאקר, וכמו בנבחרת, צפוי להשכיח את חסרונו.

 

מוסטפי אחרי השער מול אוקראינה ביורו (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
מוסטפי אחרי השער מול אוקראינה ביורו(צילום: גטי אימג'ס)
 

סחורה פגומה - דאנטה - ניס - 2 מיליון אירו

כשלואיס פליפה סקולארי הכריז על הסגל לגביע העולם בברזיל, דאנטה היה על גג העולם. הבלם סגר שנתיים נהדרות בבאיירן מינכן והצליח לתפוס מקום בין 23 השחקנים לטורניר היוקרתי. חודש לאחר מכן, דאנטה חיפש את הבור הכי עמוק לקבור את עצמו.

 

בעקבות חסרונו של תיאגו סילבה, ערך דאנטה את ההופעה היחידה שלו בטורניר במופע האימים של ההגנה הברזילאית נגד גרמניה. לא פחות משבע פעמים, הוא ראה את ההתקפה של יוגי לב משאירה לו אבק ושמה את הכדור ברשת.

 

 

קרוס מנחם את דאנטה ב-1:7 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קרוס מנחם את דאנטה ב-1:7(צילום: AFP)

הערב הטרגי בבלו הוריזונטה, הוא רק פרק אחד בסדרת סרטי האימה מבית היוצר של דאנטה. הוא היה שם כשבאיירן הובסה באליאנץ ארנה 4:0, על ידי ריאל מדריד בחצי גמר ליגת האלופות בעונת 2013/14, וכיכב גם בתבוסה 3:0 לברצלונה באותו מעמד כעבור שנה. הופעתו האחרונה בהרכב הבווארים במפעל היוקרתי היה בהפסד 3:1 לפורטו ובעונה החולפת הצליח לאבד עם וולפסבורג יתרון 0:2 על ריאל מדריד, ולהפסיד בגומלין 3:0.

 

למרבה האירוניה, לצד הרזומה העגום הזה, דאנטה נחשב (או לפחות בעבר) לאחד הבלמים המוערכים בבונדסליגה. קצת לפני שהכשיל את מרקו רויס בגמר ליגת האלופות וכמעט מנע מבאיירן מינכן את הגביע עם האזניים הגדולות, מאמנו דאז, יופ היינקס, אמר שהוא בין הבחירות הראשונות שלו בהרכב. "אם דאנטה בריא, הוא משחק", הבהיר היינקס.

 

גם גווארדיולה התייאש ממנו (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
גם גווארדיולה התייאש ממנו(צילום: gettyimages)

  

גם חברו לשעבר לקבוצה, פיליפ לאהם, קבע שדאנטה הוא אחד משחקני ההגנה הכי טובים ששיחקו לצידו. מחמאה לא מבוטלת ממי שלבש את מדי באיירן ונבחרת גרמניה יותר מעשור. אוטמר היצפלד הסביר את היתרונות של דאנטה כקורא משחק מצוין שצופה את המהלכים ומתקן את הטעויות של חבריו.

 

אז איך שחקן שקיבל מחמאות רבות כל כך, התרסק מהר כל כך? מדוע שחקן שכיכב באליאנץ ארנה של באיירן מינכן, יתרוצץ בעונה הקרובה באליאנץ ריביירה של ניס?

 

 

מאליאנץ ארנה לאליאנץ ריביירה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
מאליאנץ ארנה לאליאנץ ריביירה(צילום: gettyimages)

 

הסיבה הראשונה היא מהירות. הקצב בבונדסליגה גובר משנה לשנה ודאנטה שמעולם לא ניחן ברגליים זריזות במיוחד, חצה כבר את גיל 32. הסיבה השנייה היא איבוד השקט הנפשי שהחל בתבוסה לגרמניה, העמיק אצל פפ גווארדיולה ולא תוקן גם בוולפסבורג. אולי בריביירה בריביירה הצרפתית הפסטורלית, הוא ימצא קצת נחת.

 

סימן שאלה - סים דה יונג - פ.ס.וו איינדהובן - השאלה

"תודה על ההזדמנות לשחק שוב". את המילים האלה כתב סים דה יונג בחשבון הטוויטר, אחרי החזרה להולנד והחתימה בפ.ס.וו. מה שהפך מזמן למובן מאליו בעבור רוב השחקנים ביבשת הישנה, היה המטרה המרכזית של ההולנדי בן ה-27.

 

סים דה יונג מול ליברפול (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סים דה יונג מול ליברפול(צילום: רויטרס)
 

 

מאז המעבר לניוקאסל לפני שנתיים, דה יונג בילה את רוב הזמן על שולחן הטיפולים. פציעה בירך השביתה אותו בשלב מוקדם של העונה ועד פברואר, ועוד לפני שחזר לשחק, סבל מקריסת ריאה. בשנה השנייה באנגליה, היה חשש שיאבד את הראייה אחרי פגיעה של אצבע בעינו ולבסוף, הוא נפגע בהמסטרינג, במהלך גלישה לכדור.

 

בין הפציעות המוזרות והמדאיגות, גילה דה יונג שאת מקומו תפס הולנדי אחד, ג'ורג'יניו ויינאלדום. אלן פארדיו שהביא את דה יונג והעניק לו את תפקיד סגן הקפטן, לא החזיק מעמד בתפקיד והמחליפים התייאשו ממצבו של הקשר המחונן. אחרי הירידה של ניוקאסל, בחר דה יונג לחזור לליגה ההולנדית, בה כבש 57 שערים בשבע עונות באייאקס, ולהתאחד עם אחיו, לוק, ביריבה הגדולה פ.ס.וו.

 

 

פארדיו בנה על דה יונג (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פארדיו בנה על דה יונג(צילום: AFP)

 

אבל לא פחות מסימן השאלה סביב הצלחתו של דה יונג, גם עתידה של אייאקס מעלה ספקות. אילו אחת הקבוצות המפוארות בכדורגל העולמי לא הייתה תקועה בין עידנים בכל הקשור להתנהלות, כנראה שדה יונג היה חוזר לקבוצת נעוריו. מצד אחד, מתעקשים בחלונות הגבוהים באמסטרדם להתבסס על מחלקת הנוער ומצד שני, נלחצים מכל חוסר הצלחה ומביאים שחקנים צעירים וזולים יחסית ממדינות אחרות.

 

במקרים רבים, החיפוש במכרות זהב מעלה בעיקר אבנים בינוניות שבאות על חשבון השחקנים המקומיים. באייאקס עדיין מסרבים לדחוף את היד עמוק יותר לכיס ולנצל את הכספים ממכירת השחקנים שכן הצליחו, בדיוק כפי שעושים בפורטוגל לדוגמה. השבוע, הדבר עלה לקבוצה של פיטר בוס בהדחה בפלייאוף ליגת האלופות.

 

פיטר בוס. יצליח באייאקס?  (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
פיטר בוס. יצליח באייאקס? (צילום: ראובן שוורץ)

 

הבסטה הישראלית - עומר אצילי - גרנאדה - 750 אלף אירו

מעטים השחקנים שיצאו למלחמה נגד אלי טביב וניצחו. עומר אצילי הוא אחד מהם. הקשר של בית"ר ירושלים נכנס להליך בוררות עם המועדון, קיבל את תג המחיר לו קיווה והתגבר גם על ההכפשות בתקשורת נגדו. אצילי הצליח לשמור על מעמדו בעיני הקהל הירושלמי, דבר שלא היה קורה אילו קבוצתו הבאה הייתה בארץ.

 

תנאי הפתיחה של אציל טובים למדי. גרנאדה היא קבוצה ששרדה בחמש העונות האחרונות בליגה הראשונה בלי תקציב גדול או סגל נוצץ. חשוב מכך, על הקווים עומד פאקו חמס, מאמן מוערך מאוד בספרד, שקידם צעירים רבים בראיו ואייקנו ומעדיף את הכדורגל ההתקפי והטכני על חשבון תוצאות.

 

עתיד אצילי בידיו. פאקו חמס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עתיד אצילי בידיו. פאקו חמס(צילום: AFP)
 

 

ארבעה ימים לפני שחמס מונה לתפקיד המאמן בחודש יוני, עברה הקבוצה מהבעלות של משפחת פוצו האיטלקית לידי אנשי עסקים סינים. הסגל שהתבסס על שחקנים מושאלים מאודינזה ו-ווטפורד (שתיהן בבעלות משפחת פוצו) נאלץ לעבור מהפכה. אם חמס לא יצליח לחבר את המצטרפים החדשים ויחווה ירידת ליגה שנייה ברציפות, אצילי כנראה ימצא את עצמו בחיפושים אחר קבוצה חדשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים