שתף קטע נבחר

 

המהגרים שמצאו בית באיטליה נחלצו לסייע: "זו חובה"

עשרות פליטים אפריקנים הצטרפו לכוחות החילוץ במוקדי ההרס בארץ המגף: "ראינו אנשים מאבדים את חייהם. זו הדרך שלנו להראות להם כבוד". מניין ההרוגים ממשיך לעלות. 2,500 בני אדם נותרו חסרי בית

 

מהגרים מסייעים בחילוץ הלכודים באיטליה    (צילום: רויטרס)

מהגרים מסייעים בחילוץ הלכודים באיטליה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הם עברו מסעות מפרכים על גבי סירות מאולתרות בים התיכון בעת שעשו את הדרך מאפריקה לאיטליה, בניסיון להתחיל בחיים חדשים. כעת, מהגרים אפריקנים שצלחו את הדרך לארץ המגף, נרתמו לעזרת אלו שאיבדו את הכול ברעידת האדמה הקשה שפקדה את המדינה השבוע - וגבתה את חייהם של 281 קורבנות.

 

לבושים בסרבלים צהובים, קבוצה של אפריקנים המתגוררים בהוסטל זמני כ-50 קילומטרים ממוקד הרעש, התערבבו בין המתנדבים הרבים שפקדו את הכפר פסקארה דל טרונטו, שניזוק באופן קשה ביותר וחווה אובדנות רבים. "אנחנו צריכים לעזור לאנשים כאן", אמר עבדאללה, צעיר כבן 20 שהגיע מבנין שבמערב אפריקה. "ראינו אנשים שאיבדו את חייהם והרגשנו רע. זו הדרך שלנו להראות להם שאנחנו מכבדים אותם".  

מהגרים מסייעים במוקדי ההרס באיטליה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מהגרים מסייעים במוקדי ההרס באיטליה(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
באמצעות אתים, מעדרים ומגרפות, קבוצה של כ-20 מהגרים מוסלמים עזרה להכין את הקרקע להצבת אוהלים ופינתה שדה סמוך לנחיתות מסוקי סיוע. ברגע נדיר של הפסקה, כרעו ברך והתפללו ליד אוהל אקראי. "זה היה הרעיון שלהם. הם רצו לעשות משהו, אז עזרנו לכך לקרות", סיפרה לציליה דלבארבה, פעילה בארגון הומניטארי שסייע בהבאת המהגרים לכפר ההרוס.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

בינתיים, התקוות לאתר ניצולים נוספים דועכות בשעה שמניין ההרוגים המשיך לטפס, ופעולות חילוץ בחלק ממוקדי ההרס בוטלו. כלבי גישוש וצוותי חירום המשיכו לסרוק את העיירה אמטריצ'ה, שנחרבה כליל באסון, אולם לא גילו שום סימן חיים מתחת להריסות.

 

"רק נס יכול להוציא את חברינו בחיים מההריסות", אמר ראש העיר סרג'יו פירוצי, שדחק בצעירים לא לעזוב את האזור: "אני משוכנע שאמטריצ'ה תשתקם ותוקם מחדש. אנחנו חייבים את זה ל-218 האנשים שמתו כאן ברעידת האדמה".

 

מחלקת ההגנה האזרחית ברומא מסרה כי 388 פצועים טופלו בבתי החולים במדינה, כ-40 מתוכם הוגדרו במצב קריטי. כמו כן נמסר כי יותר מ-2,500 בני אדם נותרו חסרי בית בעקבות רעידת האדמה הגדולה ביותר שפקדה את איטליה מאז 2009. לא פחות מ-1,050 רעידות משנה הורגשו מאז יום רביעי, וגרמו לנזקים נוספים למבנים שעדיין נותרו עומדים. אחד מהם הוא גשר הגישה לאמטריצ'ה, שנסגר היום - מה שסיבך עוד יותר את פעולות החילוץ.

 

"פינינו את הגופות האחרונות שידענו על קיומן", סיפר פאולו קורטלי, חבר בצוות החילוץ האלפיני שהצליח לאתר ולחלץ 30 הרוגים מבין ההריסות בפסקארה דל טרונטו. "אנחנו לא יודעים, ואולי לעולם לא נדע, האם מספר הנעדרים שאנחנו מודעים לו אכן תואם את מספר האנשים שנקברו מתחת למבנים שקרסו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מהגרים מסייעים במוקדי ההרס באיטליה
צילום: EPA
מומלצים