שתף קטע נבחר

"אבחנו לי בטעות סרטן וכרתו לי את בלוטת התריס"

רק במהלך הניתוח לכריתת בלוטות התריס, התברר שהאבחנה הייתה שגויה, וכי הגידול שנמצא אצל אברהם ברששת כלל אינו סרטני ולא מסכן את חייו

מקרה נוסף של סרטן שאובחן בטעות. אברהם ברששת (23) הגיש לאחרונה תלונה נגד חברת הביטוח "מדיקל קונסלטנס אינטרנשיונל", בטענה כי המעבדה אליה נשלחו דגימות הביופסיה שלו ביצעה אבחון שגוי ומצאה אצלו סרטן בבלוטות התריס. בפועל, רק במהלך הניתוח לכריתת בלוטות התריס, התברר שהגידול כלל לא היה סרטני ולא סיכן את חייו.

 

"יום אחד במהלך שירותי הצבאי כמאבטח, שמתי לב לנפיחות בצד ימין של הצוואר, היכן שממוקמת בלוטתל התריס", מתאר ברששת. "רופא המשפחה הפנה אותי למרפאה בחולון לביצוע בירור, שם הפנו אותי לרופא נוסף שקבע שאני צריך לעשות בדיקת FNA - דגימה של ביופסיה באמצעות דיקור על ידי מחט, כדי לדעת אם הגידול סרטני או לא. הבדיקה שלי נשלחה למעבדה ברחובות, ולאחר חודש ביקשו ממני להגיע ואמרו לי שיש לי גידול סרטני".

 

עוד כתבות בנושא:

המקרה המדהים של אמיר פרישר גוטמן: איך זה קרה?

אבחנו בטעות סרטן - והפכו קצינה בת 26 לנכה

טעות באבחון: "סרטן ריאות קטלני" התברר כדלקת

 

ברששת היה המום מתוצאות הבדיקה. "שאלתי את הרופאים אם הם בטוחים והם השיבו בחיוב", הוא נזכר, "אמרו לי שהתוצאות ודאיות ב-99%". מכאן נקבע תאריך לביצוע ניתוח להסרת הגידול בבלוטות התריס. לדבריו גם הרופאים בבית החולים אמרו לו שהוא צריך לעבור ניתוח כריתה מלאה בהסתמך על תוצאות הבדיקה. "אמרו לי שאחרי הניתוח אצטרך להישאר בהסגר של כמה ימים וההחלמה תימשך כמה חודשים. במקביל צה"ל ביקש לשחרר אותי מהשירות עם פרופיל 21 לאור מצבי הרפואי".

 

יום אחד בלבד לפני הניתוח החליט ברששת שלא לעבור אותו, לאחר ששמע על שיטה שמאפשרת להסיר רק חלק מבלוטת התריס ולא את כולה כפי שהיה אמור לקרות בניתוח. "מצאתי רופא אחר שמנתח בשיטה הזו", מספר ברשתת, "כי הוא אמר לי שאחרי הכריתה החלקית אפשר לוודא אם אין סרטן או אין. אם אין, הנזק הוא כריתה חלקית, ואם יש , צריך לבצע ניתוח נוסף לכריתה מלאה".

 

ואז התברר שבכלל לא היה סרטן

ברששת עבר את הניתוח בבית החולים בילינסון, שם התברר שהוא כלל אינו חולה. "שלחו את הממצאים לבדיקה פתולוגית ומצאו שאין בכלל סרטן". במקביל הוא התעקש שלא להשתחרר מהצבא. "נלחמתי בשיניים שלא ישחררו אותי, הסברתי להם על כל התהליך והתחננתי בפני הקצינים לא לקבל פטור. למרבה המזל לאחר ניתוח הכריתה החלקית נעתרו לבקשתי והמשכתי בשירות עד הסוף".

 

לדבריו של ברששת, תהליך הזיהוי השגוי גרם לו לדיכאון. "יש לי צרידות עד היום, אני סובל מעליה וירידה במשקל כל הזמן ויש לי כמובן צלקות כתוצאה מהניתוח".

 

בימים אלו מנהלים עו"ד עמיקם חרל"פ ועו"ד מיכאל אלנתן ממשרד עמיקם חרל"פ ושות' משא ומתן מול חברת הביטוח של המעבדה בטענה לרשלנות רפואית באבחון מצבו של ברששת.

 

"מדובר במקרה מזעזע נוסף בסדרה של מקרים שנתקלנו בהם לאחרונה במסגרתם בוצע אבחון שגוי לפיו למטופל נמסר כי הוא חולה במחלת הסרטן. במקרה זה, למרות הזהירות שנקט בה ברששת, זו לא 'הצילה' אותו מנזק קבוע שנגרם לו, ואשר ילווה אותו למשך כל ימי חייו. אם לא די בכך, נלוותה לכל אותה תקופה תחושת פחד איומה עת קיבל את הבשורה כי הוא חולה במחלה. מן הראוי שהמערכת הרפואית תנקוט משנה זהירות בעניינים מסוג אלו, ותפעל בצורה ביקורתית וראויה, בטרם תזדרז לתת אבחנה מסוג זו, אשר לה השלכות קשות עבור המטופל", טענו עורכי הדין.

 

ממדיקל קונסלטנס אינטרנשיונל נמסר: "טענות התובע נמצאות בתהליך בחינה של מומחים רפואיים בתחומים שונים ועם השלמת הבדיקה, בזמן הקרוב, יינתן מענה לתובע באמצעות עורכי הדין שלו".

 

צפו: כך מתפתח גידול סרטני

 

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עורך הדין עמיקם חרל"פ
צילום: אלון פורת
עורך הדין מיכאל אלנתן
צילום: אלון פורת
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים