נגד האיסלאם: שער ברנדנבורג נכבש - "מיעוט בארצנו"
פעילי ימין כבשו את השער המפורסם בברלין והניפו כרזות נגד "האיסלאמיזציה" של גרמניה. 80% מהגרמנים: צריך לאסור כיסויי גוף איסלאמיים. ויכוח ציבורי: פלסטינית פוטרה בגלל רעלה
חברים בארגון הימין הקיצוני "תנועת Identitarian" כבשו בסוף השבוע את שער ברנדנבורג המפורסם בברלין. הפעילים, שביקשו למחות על מדיניות ההגירה של גרמניה ועל ה"איסלאמיזציה" שלה טיפסו על השער ההיסטורי והניפו עליו כרזות נגד המהגרים.
יותר ממיליון איש, רבים מהם מוסלמים, נהרו בשנה שעברה לגרמניה מהמזרח התיכון, מאפריקה ומאזורים נוספים אחרי שהקנצלרית אנגלה מרקל פתחה בפניהם את שערי המדינה בשל משבר המהגרים החמור. לפי משרד העבודה הגרמני כ-16 אלף מהגרים ממשיכים להגיע למדינה מדי חודש.
כ-15 מפגינים טיפסו אתמול על השער, בסמוך לפרלמנט הגרמני, והם שהו עליו כ-50 דקות ואז ירדו. הם תלו שלט שעליו נכתב "גבולות בטוחים – עתיד בטוח" והניפו דגלי צהוב-שחור של התנועה שלהם. במנשרים של התנועה שחולקו נכתב כי הגרמנים הופכים למיעוט בארצם בגלל ההגירה וקראו לעם לפעול נגד האיסלאמיזציה של גרמניה.
סקר שנערך החודש הראה שיותר מ-50% מהגרמנים סבורים שמדיניות ההגירה שנוקטת הקנצלרית מרקל רעה. התמיכה בארגונים נגד ההגירה נמצאת בעלייה, ומפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה", המתנגדת למהגרים, צפויה לרשום הישגים משמעותיים בבחירות המקומיות בברלין ובמדינת המחוז מקלנבורג-פורפומרן בחודש הבא.
תנועת Identitarian נמצאת במעקב של השב"כ הגרמני, ומוקדם יותר החודש אמרו גורמי מודיעין גרמניים כי יש אינדיקציות לכך שפעילויות של הארגון מנוגדות לסדר הדמוקרטי החופשי.
על רקע החשש האירופי מהטרור האיסלאמיסטי והאיסור בכמה ערים בצרפת ללבוש "בורקיני" בחוף הים – איסור שהושעה בסוף השבוע על-ידי בית המשפט הצרפתי – חשף בימים האחרונים סקר בגרמניה כי רוב גדול של הגרמנים תומך בהטלתו של איסור חלקי לפחות על כיסוי הפנים ברעלות כמו אלה שבהן משתמשים חלק מהנשים המוסלמיות.
גורמי ביטחון בקואליציה השמרנית של מרקל אמרו בשבוע שעבר כי הם מתכוונים לקדם איסור על לבישת בורקה וכיסויי פנים וגוף אחרים בבתי ספר ציבוריים, בבתי משפט, בזמן נהיגה ובכמה מצבים נוספים, אבל שר הפנים תומס דה מיזייר הביע התנגדות לאיסור מוחלט על כיסויי גוף כאלה בציבור והסביר זאת בבעיות חוקתיות.
לפי הסקר שפורסם בערוץ הטלוויזיה ARD, תמכו 51% באיסור גורף על כיסויי גוף כאלה ו-30% תומכים באיסור חלקי. רק 15% מהגרמנים מתנגדים לכל איסור שהוא על לבישת כיסויי גוף מוסלמיים של נשים.
רק בשבוע שעבר פורסם בגרמניה כי מבקשת מקלט פלסטינית בת 48 פוטרה ביום הראשון לעבודתה בעיריית לוקנוואלד משום שסירבה להסיר את הרעלה שלה. ראשת העיר הסבירה: "כיסוי הראש האיסלאמי הוא אמצעי לביטוי אמונה דתית במקום שבו אנחנו צריכים לגלות ניטרליות. איננו מתירים גם תליית צלבים על הקירות בעירייה".