כך תכינו כריכים משאריות
הקץ לבזבוז: למה לזרוק את השאריות מארוחת הערב אם אפשר להכין מהן יופי של כריכים למחרת בבוקר? מסנדוויץ' עוף מפורק ועד בורקס שהוא גם סביח - מתכונים זריזים מהשאריות שנשארו בסיר
סנדוויץ' עוף מפורק
המרכיבים (סנדוויץ' אחד):
1 שוק עוף צלוי (או כרע או מה שנשאר מהצלי)
1 לחמנייה
2 כפות סויה
1 כפית דבש
1 כפית מיץ לימון סחוט
1 כפית מיונז
1 עלה חסה
1/2 עגבנייה פרוסה דק
אופן ההכנה:
- מפרקים את העוף ומפרידים את הבשר מהעצמות והעור.
- משרים את העוף בסויה, דבש ולימון למשך 10 דקות.
- מורחים את הלחמנייה במיונז ומוסיפים את נתחי העוף, החסה והעגבנייה.
סנדוויץ' קציצות
המרכיבים (סנדוויץ' אחד):
4 קציצות
2 פרוסות חלה
1 כף טחינה
צ'יפס תפו"א (קולפניות)
1 עלה חסה
אופן ההכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות צ'יפס דקיקות.
- מטגנים אותן בסיר עם שמן עמוק עד להזהבה. ממליחים לאחר הטיגון.
- מורחים על אחת מפרוסות החלה את הטחינה ועליה מניחים את הקציצות, את החסה ואת הצ'יפס.
סנדוויץ' שניצל
המרכיבים:
1 שניצל, פרוס לרצועות
1 בגט
1 עלה חסה
1/2 עגבנייה פרוסה דק
2 פטריות שמפיניון פרוסות דק
לרוטב:
1 כף מיונז
1 כפית קטשופ
1 מלפפון קצוץ דק
1 כפית מיץ לימון סחוט
קורט מלח דק
אופן ההכנה:
- הכנת הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת מרקם אחיד.
- הכנת המנה: מחממים מחבת עם מעט שמן, מוסיפים את השניצל והפטריות ומקפיצים למשך כ-5.
- חוצים את הבגט לשניים, מורחים עליו 2 כפות מהרוטב ומוסיפים את יתר המרכיבים.
סנדוויץ' בורקסביח
המרכיבים:
1 בורקס תפו"א גדול2 פרוסות חציל, מטוגן
1 ביצה קשה, פרוסה
1 מלפפון חמוץ, פרוס לרצועות
1/2 עגבנייה פרוסה דק
1 כף טחינה
אופן ההכנה:
- חוצים את הבורקס לשניים.
- מורחים את הטחינה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
- אפשר להוסיף עלים של פטרוזיליה.
המתכונים באדיבות השפים אלעד לוי ונדב נצר ממסעדת MEAT KITCHEN