מיכל אנסקי הולכת על סנדוויץ'
מיכל אנסקי לא עוצרת בגורמה: לקראת החזרה ללימודים פגשנו את אשת הקולינריה וקיבלנו ממנה מתכונים מנצחים להכנת כריכי בריאות לילדים. תופתעו לגלות מה אפשר לעשות משאריות עוף בתנור או מבננה
כריך "טרטור"
המרכיבים:
לחם מלא פרוס
2 כפות גבינת באפלו למריחה או גבינת שמנת
1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות או מגורר על פומפייה (על החורים הגדולים)
2 גבעולי שמיר טריים, שטופים וקצוצים
מעט כרוב סגול, חתוך לפרוסות דקיקות
מלח ים
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מורחים על שתי הפרוסות את הגבינה.
- מניחים מעליה את המלפפונים, השמיר והכרוב ובוזקים מעט מלח ופלפל.
לקראת החזרה ללימודים - מיכל אנסקי מכינה כריכים ב"שוק צפון":
כריך ביצה קשה ואבוקדו
המרכיבים:
לחם מלא פרוס
כפית מיונז איכותי
ביצת חופש קשה
1/2 אבוקדו בשל פרוס
מלפפון חמוץ, פרוס לפרוסות דקות
מלח ים
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
- מורחים מעט מיונז איכותי על פרוסה אחת ומניחים עליה את פרוסות הביצה, האבוקדו והמלפפון החמוץ.
- בוזקים מלח ופלפל לפי הטעם.
כריך סלט
המרכיבים:
לחם מלא פרוס
1/2 אבוקדו פרוס לפרוסות דקיקות
1/2 גזר חתוך למקלות דקים
מלפפון, פרוס לפרוסות דקות
1/4 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
2 עלי חסה
מעט נבטי חמנייה
1 עגבנייה, פרוסה לפרוסות דקות
1 כף מיונז איכותי
1 כפית חרדל דיז'ון
1/2 לימון חתוך לפילטים דקיקים
מלח ים
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
- מורחים את המיונז והחרדל על שתי הפרוסות.
- מניחים שכבות: שכבות של כל הירקות ושל הלימון, בוזקים מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
סנדוויץ' עוף
המרכיבים:
לחמנייה מקמח מלא
1 כף מיונז איכותי
1 כפית חרדל דיז'ון
שאריות עוף בגריל או עוף בתנור או שניצל פרוס לפרוסות דקות
1/4 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
מלפפון חמוץ, פרוס לפרוסות דקות
מעט נבטי חמנייה
מלח ים
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
- חוצים את הלחמנייה, מחלצים מעט בצק מלחי הלחמנייה ויוצרים "עמק".
- מורחים את שני החלקים במיונז וחרדל ומפזרים על צידה האחד את קרעי העוף באופן אחיד.
- מניחים מעליהם את פרוסות המלפפון והבצל ומפזרים מעט נבטי חמנייה.
- בוזקים מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
כריך בריאות מתוק
המרכיבים:
לחם מלא פרוס
1/2 בננה פרוסה
1 כף טחינה גולמית איכותית
חופן פקאנים
חופן גרעיני דלעת
1 כפית דבש או סילאן
אופן ההכנה:
- מורחים טחינה גולמית על שתי הפרוסות.
- מניחים את פרוסות הבננה, הפקאנים וגרעיני הדלעת.
- מזלפים מעל הכל דבש או סילאן לפי הטעם.
הלחם והלחמניות באדיבות "מאפיית אנג'ל". הצילומים נערכו ב"שוק צפון" ברמת החייל