כריכים שילדים אוהבים
צמחוני, עם בשר או עם סלמון מעושן: ביקשנו מארבעה תלמידים מבית הספר "תדמור" להכין את הכריך שהם הכי אוהבים. כך זה נראה
כריך ממרח עדשים, קונפי שום ובזיליקום
מתכון לכריך טבעוני של סהר לנצ'ר בן 16 עולה לכתה י"א
המרכיבים:
לממרח עדשים:1 כוס עדשים ירוקות או כתומות
מעט מיץ לימון
כף שמן זית
מלח, פלפל
חופן כוסברה קצוצה
לקונפי שום ובזיליקום:
כ-10 שיני שום קלופות
שמן זית או קנולה
10 עלי ריחן פרוסים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- הכנת ממרח עדשים: מבשלים את העדשים במים עד ריכוך.
- מסננים, טוחנים במעבד מזון, מוסיפים כוסברה, לימון ושמן זית יד לקבלת ממרח חלק.
- מתבלים במלח, פלפל.
- הכנת קונפי שום: מניחים בסיר את שיני השום, מכסים בשמן, פלפל ומלח מבשלים כשעה באש נמוכה. אפשר לטחון במעבד מזון למחית שום חלקה.
- מקררים ומוסיפים עלי ריחן. יש לשמור את הקונפי שום בצנצנת אטומה עם השמן.
- הכנת הכריך: מורחים על לחם דגנים את ממרח העדשים ועליו קונפי שום.
- ניתן להוסיף עגבנייה פרוסה, חסה פריכה ופרוסות גבינה טבעונית.
כריך קורנביף וכרוב כבוש בלחם קסטן
מתכון של קורל אלימלך, בת 16 עולה לכיתה י"א
המרכיבים (ל-3 כריכים):
לממרח עגבניות מיובשות:1 כוס עגבניות מיובשות
1/4 כוס שמן זית
פלפל גרוס
5 עלי ריחן
1 שן שום
לטפנד זיתי קלמטה:
1/2 1 כוסות זיתי קלמטה (ללא חרצנים)
1/4 כוס שמן זית
1 שן שום כתוש
מעט עלי תימין טרי
(יש אפשרות להוסיף 1 יח' פילה אנשובי ומעט צלפים לא חובה)
200 גר' חזה בקר כבוש קורנביף פרוס דק (להשיג במעדניות) נקרא גם פסטרמה ניו יורק
חופן כרוב כבוש
אופן ההכנה:
- הכנת ממרח עגבניות מיובשות: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
- הכנת טפנד: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
- הכנת הכריך: מורחים על פרוסת לחם קסטן אחת ממרח עגבניות. על הפרוסה השנייה מורחים ממרח זיתים.
- מניחים את הקורנביף הפרוס (נתן לצלות את הקורנביף במחבת כדקה).
- מניחים על הקורנביף כרוב כבוש ומכסים בפרוסת לחם שניה.
- מהדקים היטב ופורסים את הכריך לשני משולשים.
- ניתן להגיש מלפפון כבוש וטבעות בצל סגול לצד הכריך.
כריך רוסטביף איולי חרדל וקונפיטורת שרי חריפה בלחם ג'בטה
מתכון של שי שטרית בן 16 עולה לכתה י"א
המרכיבים:
500 גר' סינטה מיושנת
כף חרדל
פלפל גרוס
מעט תימין קצוץ
לאיולי חרדל:
2 כפות מיונז
1 כף חרדל דיז'ון
מעט מיץ לימון מלח
לקונפיטורת שרי:
1/2 1 כוסות עגבניות שרי
1/2 כוס סוכר
1 מקל קינמון
מקל צ'ילי יבש
מלח
חופן קטן כוסברה קצוצה
1 שן שום פרוסה
מעט קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
- הכנת הסינטה: מתבלים את נתח הסינטה בחרדל, פלפל, שמן זית ומעט תימין קצוץ.
- צולים במחבת מכל צדדיו.
- אופים בתנור כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מע'.
- מקררים ופורסים דק.
- הכנת האיולי: מערבבים היטב את כל החומרים.
- הכנת קונפיטורת שרי: בסיר מניחים את חומרי הגלם ומבשלים על להבה נמוכה עד לקבלת ריבה סמיכה.
- ניתן להוסיף מעט מים בתחילת הבישול.
- מצננים היטב.
- הכנת הכריך: פורסים את הג'בטה (לא עד הסוף).
- מורחים איולי חרדל, עליו מניחים כ-150 גר' פרוסות רוסטביף דקות.
- מוסיפים עלי רוקט, ריבת שרי ומהדקים.
- מומלץ לפרוס את הכריך לשני חלקים להגיש עם סלט ירוק.
כריך סלמון מעושן וגבינת פטה עם בצלי שאלוט פריכים וחסה משי
מתכון של מאי רון בן 17 עולה לכתה י"א
המרכיבים:
2-3 פרוסות סלמון מעושן
2-3 פרוסות גבינת פטה (כבשים, עיזים, בקר)
2 בצלי שאלוט
3 עלי חסה משי שטופים היטב
מעט פלפל גרוס
כף גבינת שמנת
2 פרוסות לחם שיפון
אופן ההכנה:
- מורחים גבינת שמנת על פרוסת לחם.
- מניחים פרוסות סלמון מעושן ועליהם גבינת פטה (אפשר מגוררת).
- מוסיפים בצלי שאלוט פרוסים וחסה משי.
- מניחים פרוסת לחם נוספת ומהדקים.
- ניתן להוסיף פרוסת עגבנייה פריכה ומתובלת עם שמן זית ופלפל גרוס.
המתכונים באדיבות תלמידי תדמור- ביה"ס לקולינריה ומלונאות