שתף קטע נבחר
 

באו"ם מחפשים את הטכנולוגיות והמוצרים הישראלים

בשנת 2015 הוכפל יצוא הטכנולוגיות והמוצרים הישראלים לארגון האו"ם והסתכם בכ-91.8 מיליון דולר. "הצמיחה ביצוא לאו"ם מעידה על מודעות של היצואנים הישראלים שהבינו את הפוטנציאל עם ארגון הכולל כ-30 ארגוני סיוע, כוחות שלום וסוכנויות שלכל אחת מהן תקציב רכש משלה", אומר שגיב אלעד

בשנת 2015 הוכפל יצוא הסחורות והשירותים הישראלים לארגון האו"ם והסתכם בכ-91.8 מיליון דולר. כך עולה מדו"ח האו"ם שפורסם לאחרונה העוסק בין היתר בהיקפי הרכש של הארגון. תקציב הרכש של הארגון כולו הסתכם בשנת 2015 בכ-17.5 מיליארד דולר.

 

עוד בנושא

איך לעשות עסקים עם האו"ם?

 

"בשנים האחרונות חלה צמיחה במכירת טכנולוגיות ומוצרים ישראלים לארגון האו"ם, בעיקר בענפי המכשור הרפואי, בטחון המולדת, המים והתחבורה, כאשר חלק גדול מהיצוא מיועד לצרכים לוגיסטיים של הארגון כגון אחזקת מבנים, דלקים, שילוח והובלת סחורות ואחסון", אומר שגיב אלעד, אחראי הפעילות מול האו"ם במחלקת הפרויקטים הבינלאומיים במכון היצוא.

30 ארגוני סיוע, כוחות שלום וסוכנויות. האו"ם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
30 ארגוני סיוע, כוחות שלום וסוכנויות. האו"ם(צילום: AFP)

לדבריו בשנתיים האחרונות אנו עדים למגמה של עליה ביצוא השירותים לארגון אשר צמח מ-26.5 מיליון דולר בשנת 2014 ל-44.6 מיליון דולר בשנת 2015. "עיקר השירותים שמייצאת ישראל לאו"ם הם שירותי שילוח ואחסנה של מטענים, אחזקת ושימור מבנים ו-IT. נוכחותם של סוכנויות האו"ם וכוחות שלום רבים באזורינו הופכת ליתרון ונותנת עדיפות לספקים ישראליים לאור הקרבה הגיאוגרפית אליהם"

 

האו"ם - פוטנציאל עסקי לישראל

אלעד מוסיף כי הצמיחה ביצוא לארגון האו"ם מעידה על מודעות ובגרות של היצואנים הישראלים אשר התחילו להבין את הפוטנציאל העסקי הגלום בעבודה עם ארגון הכולל כ-30 ארגוני סיוע, כוחות שלום וסוכנויות אשר לכל אחת מהן תקציב רכש משלה. "החסם העיקרי של החברות הישראליות הוא חששן מפני הבירוקרטיה הכרוכה בהגשת מכרזים, ובחשש מהשפעת מעמדה של ישראל בארגון על נושא הרכש, זאת למרות שבפועל התחומים נפרדים לגמרי ואינם משפיעים זה על זה".

 

על פי הערכת מכון היצוא הפוטנציאל העסקי של מכירות החברות הישראליות לאו"ם אינו מתקרב לכדי מיצוי. סך הרכש הישיר מישראל עומד על כ0.5% מכלל תקציב הרכש של הארגון. כיום במערכת הרכש של האו"ם רשומות רק כ-106 חברות ישראליות היכולות להגיש הצעות למכרזים בשווי מאות אלפי דולרים. מדובר במספר נמוך מאוד שאינו משקף את כלל החברות והטכנולוגיות הישראליות והפתרונות שהן יכולות להציע לארגונים השונים הפועלים במסגרת האו"ם

 

משלחת ישראל לאו"ם ומכון היצוא זיהו בשנים האחרונות את הפוטנציאל העסקי הטמון בעבודה עם האו"ם ופרצו את הדרך, בשיתוף פעולה עם גורמים נוספים בישראל, לעידוד המעורבות וההשתתפות של חברות ישראליות במכרזי הרכש של האו"ם וסוכנויותיו והגדלת היצוא הישראלי . הגופים השונים פועלים להגדלת היצוא הישיר והעקיף ממדינת ישראל אל מול האו"ם בעיקר באמצעות סמינרי רכש המתקיימים בארץ ובחו"ל ובקיום סדנאות מקצועיות. ובנוסף לכך מספקים סיוע אד הוק לחברות ספציפיות במכרזים רלוונטיים ובהרשמה כספקים לאו"ם.

 

הכתבה בשיתוף מכון היצוא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
כוחות שלום של האו"ם
צילום: AFP
צילום: יח"צ
שגיב אלעד
צילום: יח"צ
מומלצים