עצרת למען ישראל בשבדיה: "אתם בצד הלא נכון של ההיסטוריה"
מאות פעילים פרו-ישראלים השתתפו באירוע בבירה שטוקהולם במחאה נגד התמיכה ב-BDS. בין הנוכחים היה יו"ר יש עתיד יאיר לפיד: "אם ההתקפה על היהודים מנותקת מהעובדות - זו אנטישמיות". עשרות פרו-פסלטינים הפגינו ממול
יו"ר מפלגת "יש עתיד" יאיר לפיד השתתף היום (א') עם מאות תומכי ישראל, חברי פרלמנט שבדים ונציגי הקהילה היהודית, בעצרת תמיכה למען ישראל בשטוקהולם שבשבדיה. העצרת נערכה בעקבות התגברות הקולות האנטישמיים באירופה בכלל ובשבדיה בפרט על רקע קמפיין של תנועת ה-BDS.
זו הפעם הראשונה שבה משתתף בכיר ישראלי בעצרת בשבדיה, המוגדרת אחת הזירות הקשות במלחמת ההסברה הישראלית. בחודשים האחרונים התגברו הקולות האנטי-ישראלים מתוך הממשלה השבדית, שבשיאם האמירות האנטישמיות של שרת החוץ מרגוט וולסטרום וקריאתה לחקור את ישראל על הרג חפים מפשע, בהתייחסות לגל הטרור האחרון.
במקביל, עשרות פעילים פרו-פלסטינים התכנסו מול העצרת, נשאו דגלים וניסו להפריע במהלך הנאומים.
"אם ההתקפה על היהודים מנותקת מהעובדות ומבוססת רק על דעות קדומות, אז יש לזה שם – זה נקרא אנטישמיות", אמר לפיד בעצרת, שנערכה בכיכר על שמו של חסיד אומות העולם ראול ולנברג. "לולנברג, שהציל את אבא שלי מלהירצח בידי נאצים, היה את האומץ לאהוב ולהגן על עם ישראל. הממשלה שלכם, ובעיקר שרת החוץ שלכם, נמצאים היום בצד הלא נכון של ההיסטוריה ובצד הלא נכון של המוסר".
לפיד יצא נגד ההתבטאויות של שרת החוץ, שכמה פעמים בחודשים האחרונים האשימה את ישראל בגל הטרור: "אם שרת החוץ השבדית מודאגת ממצב זכויות האדם במזרח התיכון היא צריכה לדבר על השימוש שנעשה בילדים כטרורסטים או כמגן אנושי, על אפליה נגד הקהילה הלהט"בית ברשות הפלסטינית, על הההסתה שמופצת שם נגד יהודים, על ניצול הנשים ברצועת עזה, ועל מצב זכויות האדם באיראן".
בעצרת נשאו דברים גם יו"ר המפלגה הנוצרית הדמוקרטית בשבדיה, איבה ת'ור; חברת פרלמנט ולשעבר שגרירת שבדיה באו"ם, ברגיטה הולסון; שגריר ישראל בשבדיה יצחק בחמן; מנכ"לית הפדרציה הציונית היהודית של שבדיה,
ססקיה פנטל; נשיא הקהילה היהודית בשבדיה ועוד.
תמיר אורן, מ"פ במילואים ופעיל בארגון StandWithUs, סיפר את סיפורו האישי כלוחם ומפקד בשורת מבצעים, ויצא נגד הניסיונות להכפיש את צה"ל: "צריך לומר בקול ברור - כשבית ספר הופך למפעל רקטות אין לזה הגדרה אחרת אלא מפעל רקטות. האם היינו יכולים להפציץ את בית הספר הזה מהאוויר? ברור, אבל אנחנו יודעים שיכול להיות שיש שם חפים מפשע, שחמאס מחייב אותם בכוח להיות שם, ולכן לא עשינו זאת.
"אני אגיד זאת בצורה הברורה ביותר, אף חייל לא רוצה מלחמה, אבל בזמן שרקטות מתפוצצות מעל ביתנו אין לנו ברירה אחרת אלא להילחם פעם נוספת ולהגן על המדינה שלנו".