סולחה בתימניאדה: רגב וגמליאל, יחד על הבמה
שתי השרות מהליכוד, שלא החליפו מילה ביניהן לאחרונה, עלו יחדיו על הבמה באילת והניפו ידיים. סעדיה חג'בי, בן 80 מראש העין, הגיע אף הוא לפסטיבל השנתי: "גם בגיל שלי אני רוקד שעות"
סולחה בפתיחת התימניאדה. במקביל לפסטיבל הג'אז החלה אמש (יום א') באילת התימניאדה ה-30, אליה הגיעו אלפי חוגגים מכל הארץ, זמרים מובילים וגם פוליטיקאיות בכירות - השרות מירי רגב וגילה גמליאל. שתי השרות מהליכוד, שלאחרונה לא החליפו מילה ביניהן, עלו יחדיו על במה והניפו ידיים.
היחסים בין שרת התרבות רגב והשרה לשוויון חברתי גילה גמליאל היו מתוחים לאחרונה. רק לפני שלושה שבועות תקפה גמליאל את רגב בחריפות בעקבות התבטאויותיה נגד תאגיד השידור הציבורי וקבעה כי מדבריה עולה ריח של פשיזם. לפני פתיחת התימניאדה טענו גורמים כי אנשיה של רגב הפעילו לחץ והודיעו שהיא מתנה את השתתפותה באירוע בכך שתופיע על הבמה לבדה - כלומר בלי גמליאל.
ב"ידיעות אחרונות" פורסם כי אותם גורמים סיפרו שהדבר העמיד אותם במבוכה, והם פנו בדיסקרטיות לגמליאל ושאלו אם תסכים לוותר על ערב הפתיחה ולהגיע ליומו השני של האירוע. גמליאל השיבה שלוח הזמנים שלה כבר נקבע בהתאם לתוכנית המקורית, ולכן לא תוכל לדחות את הגעתה. יועצת של השרה רגב צייצה בשבוע שעבר בטוויטר כי שתי השרות לא יהיו יחד על אותה הבמה, וכשנשאלה מדוע, השיבה: "השאלה מיותרת, כיוון שגמליאל לא תהיה על הבמה".
אבל בסופו של דבר השתיים הגיעו לפתיחת הפסטיבל. הזמרת מרגלית צנעני הזמינה את השתיים לעלות לבמה, שם להפתעת כולם שילבו רגב וגמליאל את ידיהן, הניפו אותן מעלה ורקדו לצלילי שיריה של מרגול. השרה רגב אמרה כי "זה כבוד גדול להיות כאן בתימניאדה שנותנת ביטוי לעושר התרבותי של יהדות תימן שהגיעה לארץ עוד לפני הציונות". את דבריה סיימה בפנייה לזמר רובי חן שממנו ביקשה לשיר את סלסולי פעמונים. רגב הצטרפה אליו בשירה ובריקודים על הבמה.
בסך הכול, 2,000 איש נכחו בפתיחה הרשמית אמש של "חג התימנים". לפסטיבל הגיעו זמרים מהשורה הראשונה כמרגלית צנעני, דקלון, ליאור נרקיס, ישי לוי, דודו אהרון ואהובה עוזרי. מדי לילה ייערך עד השעות הקטנות "ימן סשן", קונספט דומה לג'אם סשן של פסטיבל הג'אז.
התימניאדה תימשך עד שעות הלילה של יום שלישי. "גם אחרי 30 שנה יש התרגשות להרים אירוע כזה", אומר המפיק המיתולוגי גדעון מלאכי. "אני גם מתרגש מכך שהילדים שלי נכנסו לתוך זה עם השנים, נראה לי שעוד שנה-שנתיים אעביר את המושכות. בינתיים אני כאן, משגיח ורואה שהכל מתנהל כמו שצריך".
מלאכי מרוצה מהשינויים בתימניאדה במשך שלושה עשורים. "אסור לשכוח שהפסטיבל הזה התרומם בלי תקציבים. אני לא מעביר ביקורת על אף אחד, אבל אני לא חושב שאנחנו נופלים מפסטיבל כרמיאל או מפסטיבלים גדולים אחרים. אנחנו מסתדרים בכוחות עצמנו. זה פסטיבל חם, כולם כאן נהנים כמו משפחה אחת גדולה".
ליאור מלמד (48) מקריית אונו סיפר על האווירה: "זה יום החג של התימנים, כולם נפגשים פה מדי שנה. אני נהנה מהאווירה המשגעת, מהזמרים. אנחנו מגיעים עם כל המשפחה ולא מפספסים את זה. באיזה מקום אפשר לראות את גדולי הזמרים של העדה על במה אחת?"
"כבר למעלה מ-25 שנים אני משתתף בתימניאדה. חולה או לא, אני מגיע לאילת בלי שום תירוץ", אומר במבטא תימני כבד סעדיה חג'בי (80) מראש העין. "האירוע הזה מאוד חשוב לי וכבר כמה חודשים אני נערך לקראתו. בשבילי זה החג הכי טוב בעולם. אני נהנה, מבסוט, ברוך השם. יש זמרים טובים, אוכל מעולה ותבואו לראות אותי - גם בגיל שלי אני רוקד בתימניאדה במשך שעות".