התחלה מתוקה: טראפלס טירמיסו על מקל
הילדים חוזרים מחר לבית הספר ומה יותר כיף מלשלוח אותם עם הפתעה מתוקה יחד עם ארוחת העשר - שי-לי ליפא עם מתכון סופר דופר מתוק לטראפלס על מקל
בימוי: נעה רוזנפלד
טראפלס טירמיסו על מקל
המרכיבים (לכ-30 טראפלס):
300 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 קופסה (250 גר') גבינת מסקרפונה
1/4 כוס אספרסו (או 1/4 כוס מים רותחים מעורבבים עם כף גדושה קפה נמס)
2 כפות ליקר קפה
10 בישקוטים, מפוררים דק
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
4-3 בישקוטי, מפוררים דק
אופן ההכנה:
- מכינים את הטראפלס: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים מסקרפונה ומערבבים לתערובת חלקה.
- מוסיפים אספרסו, ליקר קפה, פירורי בישקוטי ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות להתייצבות.
- יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקפיא לשעה להתייצבות.
- מצפים את הטראפלס: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי).
- נועצים שיפוד בכל טראפל, טובלים בשוקולד המומס ומנערים מעודפי שוקולד.
- טובלים את כיפת הטראפלס במעט פירורי בישקוטי ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.
העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50
טראפלס טירמיסו על מקל
צילום: נועם פריסמן
מומלצים