שתף קטע נבחר

המאבק ההודי בתרבות האונס: "שתיירות לא ילבשו חצאיות"

חודש לאחר מקרה האונס המזעזע של תיירת ישראלית, שר התיירות ההודי הזהיר כי "למען ביטחונן של מטיילות, עדיף שלא ילבשו שמלות וחצאיות קצרות". רבים התרעמו שהשר מנסה לעודד קוד לבוש לנשים אך זה הזהיר על רקע מקרי האונס הרבים במדינה: "התרבות ההודית שונה מזו המערבית"

מזהירים תיירות מלבישת שמלות וחצאיות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מזהירים תיירות מלבישת שמלות וחצאיות(צילום: shutterstock)

חודש לאחר שמטיילת ישראלית נאנסה על ידי שני גברים בצפון הודו, ועל רקע עשרות ואף מאות מקרי אונס ביום במדינה כולה, מנסה הממשלה ההודית להתמודד עם התופעה המחרידה ולהחזיר אליה את התיירות המפוחדות. שר התיירות ההודי, מאהש שארמה, ספג לא מעט אש לאחר שהזהיר אתמול (א') שנשים זרות שמבקרות בהודו צריכות להימנע מלבישת חצאיות ולהתהלך לבד בשעות הלילה בערים ובעיירות במדינה "למען ביטחונן האישי". בעוד רבים במדינה הזדעקו שהשר מנסה להנחיל קוד לבוש לנשים, הוא הבהיר: "אנחנו לא מנסים לשנות אף אחד אלא מבקשים מנשים לנהוג בזהירות".

 

השר ההודי, שהשתתף בדיון על ביטחונם של תיירים בעיר הצפונית אגרה, שבה ממוקם הטאג' מאהל המפורסם, אמר כי אזרחיות זרות שהגיעו לאחרונה למדינה קיבלו "ערכת תיירות", ובה גם טיפים לשמירת ביטחונן האישי. "בערכה הן קיבלו רשימת 'עשו ואל תעשו'", הסביר השר שארמה בדיון. "יש שם כל מיני דברים, למשל שלא כדאי שהן יסתובבו לבד בלילה בעיירות קטנות, או ילבשו חצאיות. כדאי להן גם לצלם את לוחיות הרישוי של כלי רכב שהן עולות עליהם, בין אם אוטובוסים או כלי רכב פרטיים, ולשלוח לחבריהן".

 

בהמשך השר הוסיף וחידד: "עבור ביטחונן האישי, עדיף שנשים שמגיעות לטייל במדינה יימנעו מלבישת שמלות וחצאיות קצרות. התרבות ההודית שונה מהתרבות המערבית".

 

 

 

הערכה שעליה סיפר השר, שניתנת לתיירות זרות החל מהשנה שעברה, היא אחד מיני כמה צעדים שננקטו במדינה כדי לנסות ולהתמודד עם התופעה של תיירות נשים שהולכת ופוחתת, במיוחד על רקע מקרה האונס הקבוצתי והרצח המחריד של סטונדטית לרפואה בדלהי ב-2012, וכן מקרי תקיפה רבים של תיירות. "בכמה אזורים בהודו, במיוחד בעיירות הקטנות יותר והכפרים, עדיין מונהגים קודי לבוש מסורתיים", נכתב בערכה לתיירות. "אנא בררו מבעוד מועד לגבי המנהגים והמסורות המקומיים והתייעצו לפני שאתן מגיעות למקומות הללו".

מחאה נגד מקרי אונס בניו דלהי (צילום: AP) (צילום: AP)
מחאה נגד מקרי אונס בניו דלהי(צילום: AP)
 

אך דבריו של השר עוררו סערה במדינה וברחבי העולם, ורבים התרעמו שהשר ההודי, שבעבר כבר נמתחה עליו ביקורת בשל דעותיו המסורתיות כלפי נשים, מנסה לעודד קוד לבוש עבור נשים זרות במדינתו. אתמול בערב ניסה השר שארמה להבהיר את דבריו ומסר לתקשורת: "לא נתנו הוראות ספציפיות לגבי מה נשים צריכות או לא צריכות ללבוש. ביקשנו מהן לנהוג בזהירות בזמן שהן יוצאות הלילה. אנחנו לא מנסים לשנות את העדפותיו של אף אחד".

 

נתוני פשיעה רשמיים בהודו מצביעים על כך כי מדי יום נאנסות 92 נשים במדינה, רובן באזורים כפריים. אך נתונים בלתי רשמיים מראים כי הנתון הזה נמוך בהרבה מהמציאות הקשה בשטח. בסקר שנערך לאחרונה במדינה העידו 79% מהנשאלות כי הן היו נתונות להטרדות מיניות ברחוב ולאלימות מינית.

 

בחודש שעבר התלוננה מטיילת ישראלית כי נפלה קורבן לאונס קבוצתי במנאלי שבצפון הודו לאחר שתפסה טרמפ ברכב עם שישה גברים. גורמי משטרה מקומיים סיפרו כי הצעירה נאנסה לאחר שרצתה להגיע לעמק ספיטי במדינת הימאצ'ל פרדש וניסתה ללא הצלחה לתפוס מונית. לבסוף היא עלתה על טרמפ ברכב ללא לוחיות רישוי שנוסעיו הציעו לה להגיע למנאלי ומשם לקחת מונית. לפי החשד, שניים מששת הגברים שהיו ברכב אנסו את הצעירה בדרך. לאחר מכן הם הסיעו אותה למנאלי ונמלטו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תיירת בטאג' מאהל. "עדיף לא ללבוש חצאיות קצרות"
צילום: shutterstock
מומלצים