שתף קטע נבחר
 

מחיר למשתכן: כמעט 60 אלף זכאים נרשמו

זכאי מחיר למשתכן מהרו: הלילה בחצות תינעל ההרשמה לסדרה א' בתוכנית הדיור המוזל, במסגרתה ניתן לקבל עדיפות בעת ההרשמה להגרלות כדי להגדיל את הסיכוי לזכות בדירה. ביום ראשון הקרוב תיפתח ההרשמה לזכאים בסדרה ב'. בניסיון להגדיל את היצע הדירות בתוכנית, יינתן מענק של 137 אלף שקל ליזמים שלא פנו למכרזי מחיר למשתכן - כדי שיבנו לזכאים

לידיעת זכאי מחיר למשתכן: היום (ג') בדקה לפני חצות תסתיים ההרשמה לסדרה א' של תוכנית מחיר למשתכן. על פי הודעה של משרד השיכון והבינוי, כל מי שהתחיל בתהליך להוצאת אישור זכאות עד מועד זה ייכלל גם בסדרה א'. הרשמה לסדרה ב' תתחיל ביום ראשון ב-8:00 בבוקר.

 

עוד בנושא מחיר למשתכן בערוץ הנדל"ן :

זכאי מחיר למשתכן? אלו ההגרלות הקרובות

באוצר מנסים להגדיל את הסיכוי לזכות בדירה

האוצר מסיר חסם נוסף ליזמי מחיר למשתכן

 

נזכיר כי משרד האוצר החליט לחלק את הגרלות תוכנית מחיר למשתכן לשתי סדרות. בסדרה א' יכללו זכאים שכבר יש בידיהם אישורי זכאות (כלומר זכאים שכבר הנפיקו תעודות זכאות ממשרד הבינוי והשיכון); וכן כאלה שיבקשו אישורי זכאות עד תאריך ה-13 בספטמבר השנה, או עד שהסדרה תגיע למכסה של כ-60 אלף זכאים (המוקדם מבין השניים). כאמור, היום תינעל ההרשמה לסדרה זו.

 

בסדרה ב' יכללו כל הזכאים שירשמו לתוכנית מרגע סגירת סדרה א' (כלומר אחרי ה-13 בספטמבר 2016), וכן זכאים מסדרה א' שטרם זכו בהגרלות ויועברו לסדרה ב'. כלומר, מי שעדיין משתהה וטרם הנפיק תעודת זכאות, יכול לעשות זאת עד אמצע החודש הבא ולהיכלל בסדרה א'. אחרי תאריך זה, הזכאים שינפיקו תעודות זכאות ישתייכו לסדרה ב'.

 

הזכאים שייכללו בסדרה ב' יוכלו להירשם להגרלות שפתוחות כיום באתר ולא מסווגות כהגרלות לסדרה א'; להגרלות לכל הפרויקטים בתוכנית מחיר מטרה, ללא קשר למועד פתיחת ההרשמה;  להגרלות שלא יהיו בהן מספיק נרשמים מסדרה א'; להגרלות לפרויקטים שייפתחו בהמשך במיוחד לזכאי סדרה ב'; וכן כל הזכאים בסדרה א' שיעמדו בכללים ולא יזכו בדירה, יוכלו להמשיך ולהירשם גם להגרלות בסדרה ב'.

 

באוצר מסבירים כי מאחר שבכוונת המדינה לשווק כ-100 אלף דירות מוזלות, הכוונה היא לקדם מהלך שיספק עדיפות למי שנרשם עד כה לתוכנית - על פני מי שמתלבט ויירשם בשלב מאוחר יותר. במטה הדיור ביקשו להדגיש כי אין הכוונה "להוריד את השאלטר" על הנפקת תעודות זכאות או הרשמה להגרלות.

 

למעשה, מי שיירשם לסדרה ב' יוכל גם הוא לזכות בדירה מוזלת, אולם מטרת המהלך היא למקד את הזכאים במסגרת הפרויקט ולהמתין לדירה מוזלת, גם אם תקופת ההמתנה תעלה על חצי שנה. בכך, סבורים במטה, ניתן יהיה "לשחרר" דירות פנויות שאינן במסגרת התוכנית, כמו דירות מיד שנייה או דירות חדשות בפרויקטים חדשים שאינם של המדינה (דירות חדשות מקבלן) - לטובת מי שאינו זכאי להיכלל בתוכנית.

 

נזכיר כי הזכאים לרכישת דירת מחיר למשתכן הם "חסרי דיור" - מי שלא הייתה דירה בבעלותו ב-6 השנים האחרונות - יחיד מגיל 35 ומעלה וזוגות בכל גיל. בחירת הזוכים מבין הזכאים שנרשמו לפרויקט תתבצע באמצעות הגרלה. זכאי שרכש יחידת דיור במסגרת מחיר למשתכן, לא יהיה רשאי למכור את יחידת הדיור לצד שלישי במשך 5 שנים מיום קבלת טופס 4.

 

ניסיון להגדיל את ההיצע בתוכנית הדיור המוזל

את ההחלטה צפויה לאשר מועצת מקרקעי ישראל בישיבתה הקרובה ביום ב' הקרוב. החלטה נוספת שתאשר המועצה נוגעת לניסיון להגדיל את היצע הדיור במסגרת התוכנית. על פי ההחלטה, רשות מקרקעי ישראל תפנה ליזמים בעלי זכויות בקרקע לבנייה רוויה, שלא במסגרת מחיר למשתכן, ותציע לשווק את יחידות הדיור שיבנו לזכאים במסגרת מסלול הדיור המוזל. זאת באמצעות מענק כספי לכל יחידת דיור שתתווסף לתוכנית בשיעור של 137 אלף שקל.

 

במסגרת זו, יזם שיקבל את המענק יתחיייב לשווק את יחידות דיור מחיר למשתכן בהנחה של לפחות 200 אלף שקל ממחיר השוק, בהתאם לשומת השמאי הממשלתי למ"ר. עם זאת, רשות מקרקעי ישראל תהיה רשאית לאשר פרסום מכרז שבו התחרות תהיה על שיעור ההנחה הנוסף מעבר להנחה בסך 200 אלף שקל.

 

החלטה נוספת מתייחסת לסוגיית משפרי הדיור שעקרונית אינם זכאים לרכוש דירה במסגרת תוכנית הדיור המוזל. במועצת מקרקעי ישראל מסבירים כי על מנת לתת מענה למקרים שבהם לא נרכשו דירות על ידי זוכים בהגרלה, היזם שיזכה במכרז רשאי למכור את יתרת הדירות שלא נמכרו למשפרי דיור. זאת בתום שנה מיום קיום ההגרלה.

 

צפו: הפער בין מחירי הדירות בשוק החופשי לבין מחירי תוכנית מחיר למשתכן

הפער בין השוק החופשי למחיר למשתכן

הפער בין השוק החופשי למחיר למשתכן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


פורסם לראשונה 30/08/2016 14:58

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
שר האוצר משה כחלון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים