שתף קטע נבחר

 

בשעה טובה: 2.18 מיליון תלמידים יפתחו שנה

1 בספטמבר הגיע: 160 אלף תלמידי כיתה א', 124 אלף תלמידי כיתה י"ב, 180 אלף עובדי הוראה בגנים, בחטיבות ובתיכונים, ורפורמות באנגלית ובהיסטוריה. אלה חלק מהמספרים והשינויים של שנת הלימודים החדשה. בר, שמתחילה את צעדיה הראשונים בביה"ס: "זה מרגש כי אני כבר ילדה גדולה"

כ-2.18 מיליון תלמידים ותלמידות יחלו היום (יום ה') את שנת הלימודים תשע"ז בגני הילדים ובבתי הספר. כ-160 אלף מתוכם ייכנסו בפעם הראשונה בשערי בית הספר וישמעו את המשפט: "שלום כיתה א". לעומתם, כ-124 אלף תלמידים ותלמידות יחלו את שנתם האחרונה במערכת החינוך, שבסופה יסיימו 12 שנות לימוד - ובתקווה גם יקבלו תעודת בגרות.

 

ילדי משפחת יוחנן מוכנים ליום הראשון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ילדי משפחת יוחנן מוכנים ליום הראשון(צילום: גיל יוחנן)
 

 

יאיר צורי, שירה פרס ויהל סולומון מוכנים לבית הספר (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
יאיר צורי, שירה פרס ויהל סולומון מוכנים לבית הספר(צילום: רועי עידן)

 

שנת הלימודים נפתחת - כתבות נוספות:

 

את פניהם של כל אלה יקבלו 180 אלף עובדי הוראה בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים ובבתי הספר העל-יסודיים. עבור 9,000 מורים תהיה זו תהיה השנה הראשונה במערכת החינוך והפעם הראשונה שבה יעמדו לבד מול כיתה.

 

איפה ילמדו המורים החדשים? 4,000 מהם ישתלבו בחינוך היסודי, 2,600 בחינוך העל-יסודי, 1,100 יעשו את המסלול המשולב וילמדו במגוון שכבות הגיל, ו-1,300 מהמורים החדשים יחלו את שנתם הראשונה במערכת בגני הילדים.

 

מורים באולפן ynet: "עניין של שליחות"    (צילום: אלי סגל)

מורים באולפן ynet: "עניין של שליחות"    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חלוקת התלמידים לפי מוסדות החינוך ()
חלוקת התלמידים לפי מוסדות החינוך


מתוך 9,000 המורים החדשים, הרוב נשים: 7,000 לעומת 1,500 גברים. כ-3,000 מהמורים החדשים עשו הסבה מקצועית להוראה, רובם מתחום ההייטק.

 

שנת הלימודים תעמוד בסימן "אחדות ירושלים", ובמסגרתה ייושמו כמה הצהרות של שר החינוך נפתלי בנט. הראשונה היא המשך התוכנית הלאומית במתמטיקה, במטרה להגדיל את מספר הניגשים לבגרות ברמת 5 יחידות לימוד, ולצדה פתיחת 55 קבוצות למידה מיוחדות לתלמידי 3 יחידות שיעלו ל-4 יחידות.

 

השנה תחל גם רפורמה לשיפור לימודי האנגלית, וייושמו כמה מהמלצות ועדת ביטון. בין היתר, נושאים בתוכנית הלימודים בהיסטוריה בבתי הספר העל יסודיים שעסקו ביהדות המזרח, והוגדרו כרשות, הפכו לחובה. בנוסף תלמידים יסיירו החל מהשנה גם בעיירות פיתוח ומושבים.

 

יונתן ויואב מלול מקיבוץ עמיר מכינים תיקים לבית הספר  (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
יונתן ויואב מלול מקיבוץ עמיר מכינים תיקים לבית הספר (צילום: אביהו שפירא)

 

הכנתי ילקוט, סידרתי קלמר

עמיטל גיבור, שתעלה לכיתה א' בבית ספר עשה חיל באפרת, סיפרה: "אני מאוד מתרגשת. קלמר לא הייתי צריכה לקנות כי קיבלתי במסיבת סיום בגן. אבל קנו לי כל מה שצריך. עפרונות, מספריים, מחדד, ילקוט". על החופש הגדול היא אומרת: "לא באמת היה לי חופש גדול בכלל. היו לי רק יומיים של חופש מהקייטנה. אבל ביליתי עם סבא וסבתא".

בר זלטופולסקי ()
בר זלטופולסקי

עמיטל גיבור (צילום: חגית גיבור) (צילום: חגית גיבור)
עמיטל גיבור(צילום: חגית גיבור)

 

ראיון עם בנט לפתיחת שנת הלימודים    (צלמים: דניאל אליאור ואלי סגל)

ראיון עם בנט לפתיחת שנת הלימודים    (צלמים: דניאל אליאור ואלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בר זלטופולסקי תעלה לכיתה א' בבית ספר הילל צור בנתניה: "אני מתרגשת כי אני כבר ילדה גדולה. הילקוט כבר מוכן למחר. סידרתי בעצמי את הקלמר. שמתי בו מחק, צבעים וטושים".

 

כליל-אור בן-חיים עולה לכיתה י"ב בכפר הנוער מוסינזון בהוד השרון: "זה מרגש וקצת מוזר כי מצפים לזה מאוד. זו השנה האחרונה שלי במערכת החינוך, השנה האחרונה עם חברים לפני הצבא והשירות הלאומי והשנה אחרונה שאני יכולה להיחשב כבת נוער. אני מקווה שאצליח לעמוד בלחץ הבגרויות. בשנה שעברה זה לא היה פשוט".

 

גולן אשתר, מדריך לנהיגה בעיר הבה"דים, עבר לפני שבוע בלבד מראשון לציון לבאר שבע יחד עם משפחתו. היום שתי בנותיו, ענבר בת החמש ומעיין בת השמונה, יצאו להתחלה חדשה בבתי הספר בבאר שבע. "ההחלטה לעבור לא הייתה קלה אבל הנסיעות כל יום מהמרכז לבסיס היו קשות, פספסתי את המשפחתיות", סיפר גולן. מעיין הוסיפה: "אני מאוד מתרגשת, ראיתי כבר את המורה והיא מאוד נחמדה. בשבילי זה גם עצוב וגם שמח לעזוב את ראשון לציון ואת החברים אבל החברות יבואו לבקר אותי בשבת, אני מצפה שיהיו לי חברים טובים ושאני אהנה".

 

השר בנט: עשינו פנייה חדה

שר החינוך נפתלי בנט אמר לקראת פתיחת שנת הלימודים: "בקיץ האחרון עמלנו רבות ואנו ערוכים היטב. בשנה האחרונה עשינו פנייה חדה אל מערכת חינוך אישית יותר, עם כיתות יותר קטנות, עם סייעת שנייה בגני הילדים, עם מהפך בלימודי המתמטיקה, וגם עם תוכנית לאומית באנגלית, עם ועדת ביטון שהקמנו כדי לחבר בין חלקי העם הזה ושנת ירושלים שמיד תתחיל".

 

בנט ציין כי בשנה החולפת, מנהלים ומורים בכיתות י' ישבו עם התלמידים ועודדו אותם לעלות לחמש יחידות. לדבריו, "כך יצרנו את הזינוק". השר בנט קרא למנהלים ולמורים בכיתות ט' ומעלה לעודד גם השנה תלמידים לעשות יותר יחידות באנגלית ומתמטיקה. "המטרה שלנו היא שלא יעשו שלוש יחידות באנגלית".

 

בתחילת השבוע פרסם משרד החינוך לראשונה את התמונה החינוכית של בתי הספר התיכוניים ב-260 רשויות מקומיות בישראל. הנתונים חשפו פערים אדירים, לעתים ביישובים צמודים. בעבר, המדידה התייחסה לשיעור הזכאות לבגרות בלבד, אולם הפעם הוחלט לפרסם גם מדידה של עשייה ערכית, מעורבות חברתית, מניעת נשירה ממוסדות חינוך ושמירה על טוהר הבחינות.

 


 


קרובים, אבל רחוקים מתמיד. בני ברק לעומת רמת גן (צילום: עידו ארז, shutterstock) (צילום: עידו ארז, shutterstock)
קרובים, אבל רחוקים מתמיד. בני ברק לעומת רמת גן(צילום: עידו ארז, shutterstock)

קורל גדג', עולה לכיתה י"ב בתיכון ליהמן בדימונה ()
קורל גדג', עולה לכיתה י"ב בתיכון ליהמן בדימונה

מאיה מרקוס, תושבת אריאל שעולה לכיתה י"ב בתיכון אורט יובלים בעיר ()
מאיה מרקוס, תושבת אריאל שעולה לכיתה י"ב בתיכון אורט יובלים בעיר

ליאת טוריאל מרעננה, שעולה לכיתה י"א בתיכון אמית רננים ()
ליאת טוריאל מרעננה, שעולה לכיתה י"א בתיכון אמית רננים

נזמיה עמאש, עולה לכיתה י"א בג'סר א-זרקא ()
נזמיה עמאש, עולה לכיתה י"א בג'סר א-זרקא

 

מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן הוסיפה: "אני מברכת את התלמידים ואת צוותי ההוראה לקראת החזרה שלהם ללימודים. המערכת מוכנה וערוכה לפתיחה סדירה של שנת הלימודים הודות לעבודה המאומצת והמתמשכת של שדרת מערכת החינוך - המנהלים וצוותי החינוך".

 

יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית, חנן יזדי, שזה עתה נכנס לתפקידו, הודיע שהיום הראשון ללימודים יהיה בסימן אהבת חינם: "בחברה הישראלית מחלחלת אלימות מסוג חדש, אלימות ברשת. אלימות זו באה בכל מיני צורות כמו תופעת 'השיימינג', השיח האלים והמסית, הבריונות ברשת ועוד תופעות רבות שמעכירות את האווירה ומגבירות את השנאה. זה המקום של כולנו, כשותפים במערכת החינוך, למגר את התופעות הללו וליצור חברה מאוחדת יותר, ואוהבת יותר".

משפחת מנחם בהרכב מלא. פעם שישית כיתה א' (צילום: דוברות שבס) (צילום: דוברות שבס)
משפחת מנחם בהרכב מלא. פעם שישית כיתה א'(צילום: דוברות שבס)

רותי ויעקב מנחם, שני קצינים בשירות בתי הסוהר שמתגוררים במודיעין, ילוו היום את בנם אימרי לכיתה א'. זו תהיה הפעם השישית שבני הזוג מלווים בן משפחה לשלב הראשון של בית הספר.

 

הבת הבכורה מיטב (18) סיימה השנה את כיתה י"ב ועומדת להתגייס לצה"ל בנובמבר. לבני הזוג עוד ארבעה ילדים: תמר (16), עוז (15), אסף (11) ושירה (10). לדברי ההורים, "על אף הניסיון הרב בתחום, העלייה לכיתה א' בפעם השישית מרגשת כמו הפעם הראשונה". 

הרב הראשי לאו עם יהודה ואלישבע ()
הרב הראשי לאו עם יהודה ואלישבע

הרב הראשי לישראל דוד לאו כבר חובק נכדים - אבל עדיין מטפל גם בילדים קטנים משל עצמו. היום הוא יהיה בין האבות הגאים, כשילווה את יהודה לכיתה א' - ואת אלישבע ל-ג'. ההמלצה שלו להורים: לפני היציאה לבית הספר, שאו יחד עם הילדים תפילה להצלחתם - "כי מלאכיו יצווה לך לשמרך בכל דרכיך, השם ישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם".

 

הרב לאו אמר כי "חינוך לשמירה ולכיבוד המסורת היהודית, 'בדרך ישראל סבא', הוא הערובה להמשך קיומנו כעם הספר ולהיותנו חוליה נוספת בשרשרת הדורות של עם ישראל".

  

לידיעת התלמידים, המורים וההורים, הנה התחזית: במרכז החיזוי "מטאו טק" צופים שמזג האוויר מחר יהיה מעונן חלקית, לא יחול שינוי בטמפרטורות והן יהיו רגילות לעונה.

 

בהכנת הידיעה השתתפו רענן בן צור, רעות רימרמן וקובי נחשוני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
חוזרים לבית הספר
צילום: רועי עידן
מומלצים