התגלה מין של פטרוזאור שחי לפני 175 מיליון שנה
הפטרוזאורים, שחיו לאורך עידן המזוזואיקון, הם בעלי החוליות הראשונים שידוע לנו כי הצליחו לפתח את היכולת גם לעוף. המאובן עצמו נמצא בארגנטינה
הפטרוזאורים, שחיו לאורך עידן המזוזואיקון, הם בעלי החוליות הראשונים שידוע לנו כי הצליחו לפתח את היכולת גם לעוף. ל"לטאות המעופפות" הללו היו עצמות פנאומטיות, או חלולות, שהקטינו את משקל גופם ואפשרו להם להמריא אל השמיים. הגפיים הארוכות והאצבעות שלהם תמכו בקרום הכנפיים הדקיק וסייעו לתעופה.
המאובן החדש שהתגלה הוא אחד מיני דגימות בודדות מאוד שמכילות שרידי גולגולת שנשמרו היטב, וכך יכלו המדענים לחקור את השינויים הנוירולוגיים האפשריים שהתרחשו כאשר החיה החלה גם לעוף. שמו של המין "החדש", "אלקאורן", נלקח ממילות שפת הטוואלצ'ה "אל" ו"קאורן" - שמשמעותן "מוח" ו"עתיק".
המדענים השתמשו בהדמיות מחשב כדי לבנות תמונה תלת-ממדית של שרידי הגולגולת של הפטרוזאור עד לרמה של בסיס הגולגולת כולה והאוזן הפנימית. ההדמיה החדשה, יחד עם הדמיות תלת-ממד נוספות מהעבר, אפשרו למדענים לעקוב אחר שינויים נויריולוגיים ואנטומיים בין מיני הפטרוזאורים השונים לאורך הזמן.
"האלקאורן מייצע שלב ביניים בהתפתחות המוח של הפטרוזאורים ואת ההסתגלות שלהם לסביבה האווירית", הסביר החוקר דיאגו פול במחקר. "כתוצאה מכך, המחקר הזה מספק תרומה משמעותית להבנה של האבולוציה של כל הפטרוזאורים".